Çözüldü Oyunda görüntü gittikten sonra görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

terileptil

Kilopat
Katılım
21 Ekim 2017
Mesajlar
722
Çözümler
1
Yer
Ankara
Gün geçmiyor ki bilgisayarımda bir hata ile karşılaşmayayım. Son 2-3 haftadır, iki günde bir kendimi burada hata çözümleri ararken buluyorum. Bütçem kısıtlı olduğu için ortalama bir sistem toplayayım dedim fakat sistemi yenilediğimden beri (yaklaşık 3 hafta önce) sürekli hatalarla uğraşıyorum. Şu ana kadar -çok şükür- donanımsal bir hata olmadı. Hepsini çözdüm. Fakat bu seferkinden biraz korkuyorum. Neyse çok uzattım sorunuma geliyorum.

Olayı en başından anlatacağım. Şimdi ben 2 saat önce falan bilgisayara Steam'den "Pro Evolution Soccer 2018 Lite" oyununu indirdim. Bir tane online maç yaptım. Sonra maç bitti başka bir maç arıyordum ki bilgisayar bir anda kapandı. Fakat tam kapandığı söylenemez. Bilgisayar kendine restart mi attı anlamadım ama fanların 2 tanesi, CPU fanı ve ekran kartı fanları falan dönüyordu. Fakat ekranda görüntü yoktu. Fanların 2 tanesi dönüyordu dedim ya. Kasanın normalde 6 adet LED'li fanı var. Fakat 4 tanesinin hem LED'i gitmişti hem de dönmüyordu. Geri kalanlar normal çalışıyordu. Normalde monitöre görüntü geldiği zaman yanan turuncu ışık maviye dönüyor bende. Fakat o ışık hep turuncuda kaldı ve görüntü de gelmedi.

Neyse kasanın power tuşuna basılı tutup kapattım bilgisayarı. Fanların kablosunu çıkarıp taktım. 5-6 saniye bekleyip tekrar açtım. Hepsi çalıştı fanların hiçbir sıkıntı çıkmadı. Fakat yine ekrana görüntü gelmedi. Normalde anakart ekranına gelince Buzzer'dan gelen o tek bip sesi var ya. O ses hiç gelmiyor artık bende. Bilgisayarın hoparlörü de açık oradan da Windows sesi falan gelmiyor. Bilgisayar açılmıyor yani ondan eminim şu an. Monitör sağlam. Sistemde yenilemedigim sadece anakart ve PSU var. Ekran kartı ve işlemciyi Aliexpress'ten, güvenilir saticilardan ikinci el almıştım. Onlarda sorun olduğunu düşünmüyorum. Ya da düşünmek istemiyorum. RAM'lerin de 2 tanesini yeni aldım. Diğer 2 tanesini de geçen sene almıştım. Onlarda da sorun yoktur bence. Harddiskimi de daha bugün taradım HD Tune ile hiçbir sıkıntı yoktu.

Bu arada söylemeyi unuttuğum ilginç bir sey daha var. Şimdi bilgisayarı açtığımda hiçbir tepki vermiyor ya. Power tuşuna basılı tuttuğum zaman da kapanmıyor bilgisayar. Sadece ilk seferde işe yaradı bir daha kapanmadı power tuşundan. Power Supply'nin düğmesini kapatmak zorunda kalıyorum. Çok merak ettiğim bir soru var. Bu hatanın PSU'dan kaynaklanma ihtimali var mı? Çünkü Güç kaynağımı sistemim için yetersiz buluyorum. 2-3 gün içerisinde 500W'lık bir güç kaynağı almayı düşünüyordum zaten. Bendeki 350W fakat 180W falan verebiliyor 12v çıkışından.

Sistemim :

  • Anakart : Asus P5W DH Deluxe
  • Ekran Kartı : Asus GTX 750Ti
  • Ram : 8GB DDR2 (4x2GB)
  • İşlemci : Xeon E5450 3.00GHz (2.40GHz)
  • PSU : Everest 350W
  • HDD : WD 500GB
  • İşletim Sistemi : Windows 7 Ultimate 64 Bit.
Denediğim yöntemler :

  • RAM'leri çıkartıp takmak, slotlarını değiştirmek.
  • HDD SATA slotunu değiştirmek.
  • Ekran kartını çıkartıp takmak.
  • Kabloları çıkartıp takmak. (Anakart içi ve kasa kabloları)
  • Mouse ve klavye aygıtlarıni çıkartıp denemek.

Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Teşekkürler.
Sorunu hallettim. Sanırım bu sorunu benim gibi yaşayan olmamıştır daha önce ama yine de yazayım ilerde birinin başına gelebilir belki. Gece uğraştığım için çok detaylı bakamamıştım kasaya. İnternette herkes bileşenleri söküp takarak çözüme ulaşmış. Ben de ramleri, ekran kartını falan söküp taktım fakat değişme olmadı. Sonra sabah uğraşırım diye yattım. Az önce yine sökecektim tüm bileşenleri. Kasanın arka kapağını da açayım da kabloları falan da çıkartırken rahat olsun dedim. Karşılaştığım manzara bu oldu :

https://i.hizliresim.com/ND9RRP.jpg

2 gün önce aldığım ATX 12V uzatma kablosu... Güç kaynağım aşağıda olduğu için bu kablo yetişmiyordu anakarta. Çözümü bu uzatma kablosunda bulmuştum. Fakat 2 gün dayanabildi. Çok şükür anakarttaki sokete zarar vermemiş. Normal kabloyu takınca çalıştı. PSU şimdilik kasanın içindeki boşlukta duruyor kablolar falan ortada. Zaten dediğim gibi bana yetmediğini düşünüyorum: Değiştireceğim. Alacağım PSU da belliydi fakat onun da kablosu kısa sanırım. Şimdi tekrar PSU arayışlarına gireceğim ve bugün içinde almam gerek. 500W-600W civarı PSU önerilerinizi alabilirim. (+80 sertifikalı olursa harika olur). Eğer cevap alamazsam konu açmayı da deneyeceğim. (Bütçem maksimum 250 TL) Biliyorum düşük bir bütçe ama yapabileceğim pek bir şey yok :(
 
Çözüm
Sorun güç kaynağınızda, yetersiz olduğu için anakarta ya da diğer bileşenlere de zarar vermiş olabilirsiniz. İndirimde denk getirir, bütçeyi az esnetirseniz: Cooler Master Watt 600W 80+ Aktif PFC 120mm Fanlı PSU Fiyatı

Cooler Master MasterWatt 500W 80+ Aktif PFC 120mm Fanlı PSU Fiyatı

Cevabınız için teşekkür ederim. Bu sorunu yaşadıktan 1 gün sonra çözdüm. Dediğim gibi aldığım uzatma kablosu yanmıştı onu çıkartıp PSU'yu normal bağlayınca düzeldi.

Fakat 12v ATX kablosu yine yetişmediği için ve sizin de dediğiniz gibi güç kaynağının artık bana yetmediğini düşündüğüm için 210 liraya 500W yeni bir güç kaynağı aldım. ( Aldığım güç kaynağı ) 12v kanalından 38a güç verebiliyor yani yaklaşık 460W. Fiyat/Performans olarak en uygun bunu bulduğum için aldım ve yaklaşık 1 aydır kullanıyorum memnunum. Burada da birkaç konuya bakmıştım High Power markası ile ilgili. Yorumlar hep olumluydu.

Fakat hala kurtulamadığım bir sıkıntı var bilgisayarda. Bilgisayarı açtığım zaman anakart marka modelinin yazdığı ekranda bazen 2-3 dakika bazen de 6-7 dakika bekleyip öyle açılıyor. Bir de neredeyse her gün mavi ekran hatası alıyorum. Bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor yazısı geliyor. BIOS sıfırlamayı denedim fakat çözüm olmadı. Bilgisayarda değiştirmediğim sadece anakart kaldı. Harddiski de 3-4 ay önce almıştım bozulduğunu sanmıyorum. Sağlık ve hata taraması yaptığımda diskte bir problem çıkmamıştı. Sizce bu sorunlar anakartım ile mi alakalı? Anakartımı değiştirebileceğimi sanmıyorum şu anda ama sorun nereden kaynaklı gerçekten merak ediyorum. Anakartımı değiştirememe sebeplerimden birisi bütçe diğeri de sistemi şu anki anakarta göre toplamış olmam. LGA775 bir işlemcim ve 4 adet 2'şer GB DDR2 RAM'lerim var. Hem LGA 775 olup hem de 4 tane DDR2 RAM slotu olan anakart piyasada fazla yok sanırım.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı