Oyunda HDD Kullanımı %100 Oluyor

mustafazkn2123

Hectopat
Daha fazla  
Elimde GTX 750 Ti ekran kartı bulunmaktadır. Bu kartla örneğin GTA V oynarken disk kullanımım birden %100'e sabitliyor. Bu sebepten ötürü oyunumda takılmalar meydana geliyor. HDD Health programı harddisk sağlığının %98 olduğunu bildirdi. Alttaki resimler de HD Tune verileridir. Şimdiden çabalarınız için teşekkürler.

• İşlemci : Intel Core i3-3240 CPU @ 3.40 GHz
  • Anakart : Gigabyte B75M-D3V Intel B75 LGA1155 DDR3 1600MHz
  • Ekran Kartı : Galax GeForce GTX 750 Ti Black OC Sniper 2GB 128 Bit GDDR5
  • Harddisk : Seagate 500GB 3.5" 7200RPM
  • Bellek : Kingston 4GB DDR3 1333 MHz (4x1)
1.PNG

2.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Benchmarkta 9 MB'a kadar düşmüş gözüküyor. Bu da HDD'de teknik bir sorundan ziyade yaşlanma belirtisi gibi duruyor. Low Level Format ile bir miktar düzelebilir fakat bu da riskli bir işlem.
Yeni bir HDD ya da SSD öneriyorum.

Benchmarkta 9 MB'a kadar düşmüş gözüküyor. Bu da HDD'de teknik bir sorundan ziyade yaşlanma belirtisi gibi duruyor. Low Level Format ile bir miktar düzelebilir fakat bu da riskli bir işlem.

Hocam tekrar bir test yapayım dedim bu sefer değerlerde artış oldu tekrar bakabilir misiniz?

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Test her tekrarda daha iyi sonuçlar verir zira verinin bir kısmı önbellekte depolanır. Önemli olan anlık ve yeni verinin aktarılmasıdır. HDD değişmeli.
Ayrıca arkadaşın belirttiği üzere RAM de yetersiz.

Teşekkür ederim. Bu bilgisayara yatırım yapmak istemiyordum. 2 GB RAM alacağım gibi görünüyor. HDD'ye gelirsek 1-2 aya değiştireceğim.

2 GB RAM alacaksanız hiç almayın. Sistem değişecekse, gerek yok.

HDD'de sorun yok. GTA V'de SSD olmayan sistemlerde genelde kullanımlar %100 olur. Takılmaların sebebi RAM de olabilir. RAM + SSD almanızı öneririm.

Sistem değişecekse RAM yükseltmesine gerek yok. SSD alın, yeni sisteme de takarsınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı