Oyunda işlemci GHz 0.90'e düşüyor

rusteze5575

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
8 GB
Ekran kartı
MX350
İşlemci
i5 11.nesil
Sorun 2 aydır falan var çözümünü bulamadım bir türlü bakmadığım şey kalmadı örnek olarak Valorant'ı vereceğim: Oyunu ilk açtığımda ilk 5 dakika problem olmuyor sonrasında işlemci hızı 0.80'lere düşüyor oyunda FPS 30'lara 40'lara bazen 5-10'lara bile düşüyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Zaten şarjda oynuyorum ve ısınma problemi yok.

Hocam çok teşekkür ederim ama dediğim gibi ısınma ile alakalı bir problemim yok şu anlık problemin sıcaklıktan olacağını da düşünmüyorum.

Lenovo V14 G2 ıtl.

Güç seçeneklerinde sistem soğutma ile alakalı bir ayar yok.
Hocam ısınma ile ilgili bir problem olmadığını nerden anladınız, sıcaklıklara bakıyor musunuz? Aynı sorun ben de vardı, 2 3 dakika sonra oyuna girdikten sonra 0.99ghzye sabitliyordu. Eğer sıcaklıklara bakmadıysanız size göre ısınmıyorsa bence sorun tamemen aynı. Çünkü bu model işlemcileri kullanan ve bu soruna sahip bir sürü insan var forumda. Ama yine de ısınma ile ilgili sorunum yok diyorsanız ya da baktıysanız derecelere sorun başka neden olabilir bilmiyorum.

Önerdiğiniz veya kullanıyorsanız kullandığınız soğutucu var mı?
Hocam ben teknobiyotikten TX Red alert soğutucusu kullanıyorum, memnunum. Bana yetiyor şahsen öneririm.

Hocam ısınma ile ilgili bir problem olmadığını nereden anladınız, sıcaklıklara bakıyor musunuz? Aynı sorun ben de vardı, 2 3 dakika sonra oyuna girdikten sonra 0.99GHz'ye sabitliyordu. Eğer sıcaklıklara bakmadıysanız size göre ısınmıyorsa bence sorun tamamen aynı. Çünkü bu model işlemcileri kullanan ve bu soruna sahip bir sürü insan var forumda. Ama yine de ısınma ile ilgili sorunum yok diyorsanız ya da baktıysanız derecelere sorun başka neden olabilir bilmiyorum.

Sağ olun yine de hocam.

Güç seneçeklerine gir, hangi planı kullanıyorsan plan ayarlarını değiştire tıkla, gelişmiş güç ayarlarını değiştir de, işlemci güç yönetimine gel ve sistem soğutma ilkesini edilgen yerine etkin yap.

Hocam ayarı açtım bir şekilde ama zaten edilgende değilmiş etkindeymiş.

Hocam ısınma ile ilgili bir problem olmadığını nereden anladınız, sıcaklıklara bakıyor musunuz? Aynı sorun ben de vardı, 2 3 dakika sonra oyuna girdikten sonra 0.99GHz'ye sabitliyordu. Eğer sıcaklıklara bakmadıysanız size göre ısınmıyorsa bence sorun tamamen aynı. Çünkü bu model işlemcileri kullanan ve bu soruna sahip bir sürü insan var forumda. Ama yine de ısınma ile ilgili sorunum yok diyorsanız ya da baktıysanız derecelere sorun başka neden olabilir bilmiyorum.

Hocam ben Teknobiyotik'ten tx Red Alert soğutucusu kullanıyorum, memnunum. Bana yetiyor şahsen öneririm.

1680704180512.png

Hocam deneyeyim dedim bir oyunda buna rağmen hala frekans hızı düşüyor.

1680704197995.png

Bu da çıktıktan sonraki hali.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı