Çözüldü Oyunda kapanan i5-2400 & RX470 sistem ekran kartı takılıyken açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Semihh35

Hectopat
Katılım
14 Ağustos 2020
Mesajlar
1.220
Çözümler
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı
Sapphire Nitro+ RX 470 4 GB
Anakart
ASUS H61m-k
İşlemci
İntel Core i5 2400 3.1 GHz
Merhaba arkadaşlar, Metro: Last Light Redux oyunu oynarken biraz ara verdim, 15 dakika kadar sonra tekrar gittiğimde PC kapanmıştı ve düğmeye bastığımda hiçbir şekilde bilgisayar açılmıyordu. Ben de elimde olan başka bir PSU ile bilgisayarı çalıştırmayı denedim ama ne yaptıysam olmadı. Sonra ekran kartı 8 pin güç beslemesini söktüm. Düğmeye bastığımda bilgisayarım açıldı fakat 8 pin takılı olmadığı için görüntü alamadım. Bunun çözümü nedir? Ben kısa devre olduğundan şüpheliyim. Tamire versem ortalama ne kadar fiyat biçerler? 600-700 deseler yine iyi ama başka yerlerde ekran kartının kendisinden bile pahalı olabileceğini söylüyorlardı. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Not: Başka ekran kartı ile denedim, 6 pini taktım sorun yok. Sanırım ekran kartındaki sorun kesinleşti.
 
Son düzenleme:
Çözüm
Tekrardan merhaba arkadaşlar sorun ortadan kalktı kartın birkaç MOSFET'inde kısa devre varmış. Buraya kadar yardım eden herkese teşekkür ederim.
Sapphire marka RX570 ile aynı sıkıntıyı yaşadım CS:GO'da ekran kartım yanmıştı geçmiş olsun.

Hocam ısılarada bakıyordum gayet soğuktu kart yandığını nasıl anlayabilirim ilk başta kokladım fakat herhangi bir yanık kokusu alamadım peki tamir fiyatı ne olur çok tutar mı yaptırsam.
 
Benim kartı garantiye yollamistim tamir edilmedi para iadesi aldım bnde yanık kokusu almamıştım. Ayrica sadece sıcaklık değil Power Supply yüzünden de kart yanabiliyor.
 
Tekrardan merhaba arkadaşlar sorun ortadan kalktı kartın birkaç MOSFET'inde kısa devre varmış. Buraya kadar yardım eden herkese teşekkür ederim.
 
Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı