Oyunda küfür eden kişi dava edilir mi?

Trafikte çöp atana 600 dolar ceza kesiyorlar lafı bir dönem çok meşhurdu da o yüzden hocam. :D

Evet amaç o zaten.

Ama biz bir yığın cam parçacığını halının altına sürüklemiş bir milletiz.

O yüzden öyle konuştum.

Esasında herkesin kendi özünde haddini bilmesi daha hoş bir tablo tabii ki.
 
Ama sırf küfretti diye dava açmak akıl kârı bir iş değil. Zaman kaybı.
Ama açıp kazananlar var. Ana avrat sövenleri geçtik, sadece hakaretten içeri atılan- para cezası kesilen sayısı hiç de az değil.

"Hiçbir şey olmaz" diyerek cocuk yaştaki insanlara kötü örnek oluyorsunuz.
Olmaz diye bir şey de yok. Örnekler çoktur bu konuda.

Hırsızın (kapkaççının) adaleti sağlanmıyor diye elimizi ülkeden çekmemiz mi gerekiyor? Her sövene, kapımızdakı el emeğimizi çalana eyvallah mı diyeceğiz?
Yani nasıl olsa adalet yok diye bize ana avrat söven veletleri göz ardı mı edeceğiz?

Küfrün de bir adabı, konumu var. Öyle kafanıza esen kişiye küfür edemezsiniz. Sizi, küfür ettiniz diye süründürüp perişan edecek insanlar var bu ülkede. Sakın diyorum, öyle her önünuze gelene veya olur olmaz yerde küfür etmeyin diyirum sadece.
 
Tabii siz de haklısınız. Ancak adı üstünde velet. Bunlar söylediği kelimenin anlamını bilmezler. Aile terbiyesi almamışlar ise ne yapalım? Bunların üstüne çok düşmemek lazım.


Bu mesajımda mümkün olabileceğini belirttim zaten.
Ancak kesin olamaz diyemem, mümkün.
Merak etmeyin küfürle yakından uzaktan ilişkim yok. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Memleketin hali senin gibi düşünenlerden oluştuğu için zaten bu durumdayız. Küfür'e, küfürle karşılık verirseniz alışkanlık oluşur.
Medeniyet sahibi kişilikler ceza verir veya eğitimini tam alır veya verilir bu şekilde terbiye edilir. Son zamanlardaki gençlik büyüklerine saygı yok çünkü anne babalar saldım çayıra mevlam çayıra gibi çocukları oyuncak sanıp doğurup bırakıyorlar. Nasıl olsa yemek ver kendi büyüyor hesabıyla gidiyorlar. Ayrıca bu durumu köy yerlerinde değil medeniyetden lüks hayatı yaşadığını zanneden büyük şehir çocuklarında daha çok görülmektedir.
Neyse konu uzun, aklı olan ne yapması gerektiğini biliyor bu durumlarda.
Ben küfüre küfürle karşılık vermem zaten ama karşımdaki de klavye artistliği yapıyorsa işler değişir. Sıkıysa gelsin yanımda desin ama yemez çünkü ne yapacağımı bilir. Kimse kimseye durduk yere küfür edemez zaten hakkı da yok. Bi' kere karşımdaki insan laftan anlasaydı küfürle bir yere varılamayacağını anlardı. Laftan anlayan biri olsa küfür etmezdi ayrıca iyi olduğunu hissetsin diye ona en güzel lafları iltifatları söylerdim ve küfür edilmemesi gerektiğini bilirdi. Dolayısıyla ki bu eleman laftan anlamıyor ben buna niye çenemi yorup güzel laf edeyim ? Umursamaz geçer giderim. Nede olsa kişi kendisinin ve ailesinin aynasıdır.
 
Hiç birşey olmaz, yazılı birşey delil yoksa sorun çıkmaz, steam'den bilgi alabilecek kadar gelişmedi bizim memleketimiz .
 
Şahsen yeri geliyor benim bile dava açasım geliyor. Bazı tipler yüzünden oyundan soğuyorsunuz. Oyunlarda küfür konusuna daha sıkı yaptırımlar şart. Bir yerden de başlamak gerekiyor tabi.
 

Geri
Yukarı