Oyundayken PC reset atıyor

Lady Maria

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar oyun içerisinde grafik ayarlarını değiştirdikten sonra oyunu başlattığım zaman PC reset atıyor. Bunu 2 oyunda da yaşadım. Metro Exodus ve Uncharted 4. bu oyunlara ilk girdiğim zaman bayağı yarım saat falan oynadım ama ayarlarla oynayıp oyuna girmeye çalıştığım zaman direkt PC reset attı. Sıcaklık değerleri de gayet normal hatta ekran kartı 50 derecede çalışıyor. Doğru düzgün yorulmuyor bile.

Hocam yeni PSU ile test ettikten sonra yazar mısınız? Benim sorunu çözmeye yardımcı olur belki.
Merhabalar öncelikle sizde her oyunda mı reset atıyor? Bende her oyunda reset atmıyor mesela Dont starve, LOL gibi daha hafif oyunlarda reset yaşamıyorum hatta bugün witcher 3'e girdim ayarları lowa çektim yarım saat falan oynadım tık yok ama ayarları ultraya çektiğim zaman reset yiyorum direkt. PSU değiştirdiğim zaman sizi bilgilendireceğim.

Hocam yeni PSU ile test ettikten sonra yazar mısınız? Benim sorunu çözmeye yardımcı olur belki.
PSU değiştirdim sorun ortadan kalktı hocam. Biraz bütçeyi arttırıp NZXT C650 PSU aldım çok memnunum.

Son düzenleme:
Nihai veya Yüksek performans'da ise ayarlarınızı değiştirin ve dengeli moda çekin. ekran kartı ayarlarınızı minimumda tutun. İşlemci veya PSU fazla güç artışında kendini kitler koruma altına aldığı için reset atar.

Aynı sorun bende de vardı sorunun neden kaynaklandığını bulmak için her yolu denedim işlemci güç sınırlamasından ekran kartı güç sınırlamasına kadar her şeyi yaptım güç kullanımını düşürğnce biraz oynadıktan sonra anlık ekran kartında oluşan yüklerden sonra reset atıyordu (oyunlarda patlama vs gibi ) veee en sonunda dün PSU fişi çekti şu anda hiç enerji almıyor anakart Power Boost 650W vardı Gigabyte 850W güç kaynağı sipariş ettim belirtiler PSU'dan olma olasılığını oldukça arttırıyordu ve en sonunda kesinleştirdi.

Aynı sorun bende de vardı sorunun neden kaynaklandığını bulmak için her yolu denedim işlemci güç sınırlamasından ekran kartı güç sınırlamasına kadar her şeyi yaptım güç kullanımını düşürğnce biraz oynadıktan sonra anlık ekran kartında oluşan yüklerden sonra reset atıyordu (oyunlarda patlama vs gibi ) veee en sonunda dün PSU fişi çekti şu anda hiç enerji almıyor anakart Power Boost 650W vardı Gigabyte 850W güç kaynağı sipariş ettim belirtiler PSU'dan olma olasılığını oldukça arttırıyordu ve en sonunda kesinleştirdi.
Bilgisayar'ın ayarları maximum da kullanılırsa bu ekran O.C olabilir, işlemci frekansları yükseltme olabilir, Ram frekansları yükseltme olabilir v.b durumlarda kaldıramayacağı elektirik yükü binerse PC kendini koruma amaçlı reset atar. Bilgisayarda çok fazla performansı yükseltmeden kullanmak en doğrusudur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı