Oyundayken sistem aniden kapandı

m.okan

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF GAMİNG B650M-PLUS
RYZEN 5 7500F
INTEL ARC A750
Meslek
Eczacı
Coil whine sesi olabilir belki ama ilk bilgisayarım (ekran kartı 1 yıllık) aniden kapandı (ekran siyahlaştı birden ama ekran kırılmış gibi çizgiler oldu, sonra reset attı PC kendi kendine) sonra kendi kendine yeniden açıldı. Sonra fark ettim sesi. Ekran kartı dışında sistemim yeni. Bir problem yaşar mıyım (oyunu ilk defa oynadım, normalde sürekli Apex ve Squad oynarım)?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ekran kartı nedir ? Kaç watt psu kullanıyorsunuz ve kartın garanti durumu vs nedir ?
Profilimde yazıyordu ama baktım da eksik yazmışım:

RYZEN 5 7500F
INTEL ARC A750 (1 yıllık)
PATRIOT VİPER VENOM 16x2 6000 MHz CL30
DEEPCOOL CG540 750W KASA

Arkadaşlar bu STRAY oyununda 2. açışımda max 5 dk sonra restart attı PC. 1 aydır Squad, Apex vs. oynuyorum. İlk defa böyle bir problem yaşadım.

Profilimde yazıyordu ama baktım da eksik yazmışım:

RYZEN 5 7500F
INTEL ARC A750 (1 yıllık)
PATRIOT VİPER VENOM 16x2 6000 MHz CL30
DEEPCOOL CG540 750W KASA
Hocam gpu sıcaklıklarını kontrol edin. Afterburner ile takip yapın. O ses cw sesine benziyor zaten ama yaşanan sorun muhtemelen ekran kartı. Sıcaklıktan dolayı reset atmış gibi duruyor.

Hocam gpu sıcaklıklarını kontrol edin. Afterburner ile takip yapın. O ses cw sesine benziyor zaten ama yaşanan sorun muhtemelen ekran kartı. Sıcaklıktan dolayı reset atmış gibi duruyor.
Sıcaklık testini Stray'de yapmadım ama genelde 75 üstüne çıkmıyordu ekran kartı.

ekran siyahlaştı birden ama ekran kırılmış gibi çizgiler oldu, sonra reset attı PC kendi kendine
Restart bu şekilde olmaz bence bi anormal kapanıştı.

Onu time spy testine sokun 3DMark'ta anlık olarak takip edin. Kartın soğutması nasıl?

Normalde önceden testler yapmıştım ama şimdi de deneyeyim. Time Spy hiç kullanmadım Steam'dan mı indirip yapmam gerekiyor?

(Ücretli gözüyor)

Furmark 2 testi yaptım. Testi yaparken bilgisayardan o çızırtı sesi gelmiyordu. Testin 10. dakikasında GPU 90, VRAM ise 95 dereceyi gördü. 180 190W arasında çalıştı. Herhangi bir crash ya da restart sorunu yaşamadım.

Son düzenleme:
Restart bu şekilde olmaz bence bi anormal kapanıştı.

Normalde önceden testler yapmıştım ama şimdi de deneyeyim. Time Spy hiç kullanmadım Steam'dan mı indirip yapmam gerekiyor?

(Ücretli gözüyor)

Furmark 2 testi yaptım. Testi yaparken bilgisayardan o çızırtı sesi gelmiyordu. Testin 10. dakikasında GPU 90, VRAM ise 95 dereceyi gördü. 180 190W arasında çalıştı. Herhangi bir crash ya da restart sorunu yaşamadım.
Ekran kartınız aşırı ısınıyor.

Fan hızlarını arttırın. Eğer gürültüsü sorun ise sizin için macununu tekrar sürebilirsiniz fabrika çıkışı macun pek kaliteli değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı