Oyundayken Yükselen Fan Sesi Sorunu

Sesin işlemci soğutucusunun fanından geldiğinden emin olduğunu var sayarak ilerliyorum, sıcaklıklar zaten müthiş, sorunsuz
Bu yazılım anakartın ile uyumlu, bunu bir kur, Fan Xpert programı ile gerekli ayarlamaları yapalım.
Yandex.Disk

Ekran kartın da ısınmıyor ancak 2200RMP civarında dönüyordu, belki onun sesi de olabilir, en basit yöntem ; Elin ile işlemci soğutucusunu durdurup dinlemektir.

Sesin işlemci soğutucusunun fanından geldiğinden emin olduğunu var sayarak ilerliyorum, sıcaklıklar zaten müthiş, sorunsuz
Bu yazılım anakartın ile uyumlu, bunu bir kur, Fan Xpert programı ile gerekli ayarlamaları yapalım.
Yandex.Disk

Ekran kartın da ısınmıyor ancak 2200RMP civarında dönüyordu, belki onun sesi de olabilir, en basit yöntem ; Elin ile işlemci soğutucusunu durdurup dinlemektir.
Önermiş olduğunuz programı yükledim.

Peki programı açtığında aşağıda araçlar sekmesi yani Tools olacaktır, buraya tıkladığında gelen sekmelerden Fan Xper'i seç.
Gelen pencereden fan ayarını ister selinle, istersen de hazır olarak Silent moda al ve kaydet.

Son olarak soralım, cevaplamamışsın. Sesin ekran kartından gelmediğinden emin misin? Ayrıca işlemci fanından geldiğini söylediğin ses ne düzeyde?

O dediğiniz ayarları yaptım ama değişme olmadı. Ses büyük ihtimal ekran kartı fanından geliyor. Boştayken bile 1800 devirde. Powercolor' un PowerUp adlı programını indirdim oradan derece ve fan hızı çizelgesinden ekran kartını 60 derece sıcaklığa kadar fanı %20 hızda tutmaya ayarladım ama ne olur ne olmaz diye normale aldım geri endişeleniyorum açıkçası:). Birde Amd'nin kendi catalyst programında graphic overdrive bölümünde manuel fan denetimi diye bir bölüm var orayı aktif edemiyorum. Saat ayarları sadece gpu yüksek performans modlarındayken aktif olur diyor.

Dosya Ekleri

• cats.jpg
    cats.jpg
    68,9 KB · Görüntüleme: 226
Son düzenleme:
Güzel arkadaşım sana en başından beri ses kaynağından emin olman gerektiğini 50 defa ilettim hala daha galiba sözcüklerini duyuyorum.
İnan bana ufacık mevzuyu 10 kat zorlaştırıyorsun, altı üstü elini kasanın içerisine sokup fanları durduracaksın hepsi ama hepsi bu.
Bu konunun çözümü 3 mesajlık iş aslında ancak 3. sayfaya geçeceğiz artık.

Ekran kartın yük altında 65 dereceyi falan geçmiyor ise bırak en düşük fan devrinde sabit kalsın gerekirse, sorun olmaz.
Ancak bir zahmet emin ol artık şu sesin kaynağından, benim gelmemi bekleme :D

Yok saolun zaten sorunu çözdüm.Ekran kartının fan devrini amd catalyst centerden %20 de stabil tutuyorum ses artmıyor.Ses gpudan geliyormuş diye belirttim zaten bir önceki yorumumda :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı