Bilgisayarım oyun oynarken arada bir bu şekilde donuyor, sebebini bilmiyorum. Herhangi bir şekilde hiçbir tuş çalışmıyor, ekran kartı resetleme dahil. Mecburen kasa tuşundan kapatıp yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.
Tekrardan gelen arkadaşlara yardımcı olmak için yazıyorum: Sorun güç kaynağındaymış. Ekran kartında yüksek watt değeri alınca sorun yapıyormuş. PSU değiştirdim şu an gayet güzel.
Bu ısı sorunu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Isı sorunu var ve halletsen iyi olur.
Ben hep ufaktan büyüğe doğru gitmeyi doğru buluyorum. Eğer ısı sorununu çözdüğün halde devam etseydi PSU vs. test edecektik zaten
Bu ısı sorunu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Isı sorunu var ve halletsen iyi olur.
Ben hep ufaktan büyüğe doğru gitmeyi doğru buluyorum. Eğer ısı sorununu çözdüğün halde devam etseydi PSU vs. test edecektik zaten
Evet gereksiz bir tozlanma vardı hem sıvı soğutucu radyatöründe hemde ekran kartının peteklerinde hüzel bir temizlik ve macun değişikliği yapıldı.
Şu anda çok daha serin bir şekilde 50-60 derecelerde her oyunu oynayabiliyorum ilgi ve alaka için teşekkürler.
Evet temizlik macun sonrasında aynı PSU ile test ettim zaten tamir için verdiğim yer de sorunun düzeldiğini söylemişti ve bana bilgisayarı teslim etmişti akşam evde aynı senaryo yaşanınca sinir patlaması ile geri gittim bu sefer 1 gün içinde PSU mu değiştirdiler ve verdiler almadan önce de orada test ettim.