Çözüldü Oyunlar donuyor ve hiçbir tuş çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

paradox35

Decapat
Daha fazla  
RAM
3200 mhz 16 gb
SSD veya HDD modeli
Kingston a2000 1 tb m2 tvinmos 500gb sata ssd
Ekran kartı
Rtx 3070ti
Anakart
B550- plus
İşlemci
Ryzen 5800x
Bilgisayarım oyun oynarken arada bir bu şekilde donuyor, sebebini bilmiyorum. Herhangi bir şekilde hiçbir tuş çalışmıyor, ekran kartı resetleme dahil. Mecburen kasa tuşundan kapatıp yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20250709_193946.jpg
    IMG_20250709_193946.jpg
    125 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20250709_193950.jpg
    IMG_20250709_193950.jpg
    118 KB · Görüntüleme: 40
Çözüm
Dediğim gibi ısınma sorunu var. Yolla halletsinler basit bir şey zaten. Sonrasında problemin çözülür :)

Tekrardan gelen arkadaşlara yardımcı olmak için yazıyorum: Sorun güç kaynağındaymış. Ekran kartında yüksek watt değeri alınca sorun yapıyormuş. PSU değiştirdim şu an gayet güzel.
BIOS'tan CPU frekansını sabitledim 4GHz'ye 360mm sıvı soğutucu mevcut PSU kasa ile gelen 750W PSU caguar olması lazım BIOS sürümü mü bilmiyorum.

Sorunun çözümüne ulaşamadım hiçbir yerde yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüme ulaşman için buradayız :)
BIOS sürümünü AIDA aracı ile veya BIOS'a girip öprenebilirsin.
CPU değerlerini defaults hale çek. BIOS'ta optimize defaults yap. Sonra CPU değerlerini kontrol et defaults hale gelmiş mi diye. RAM hakkında cevap vermemişsin ?

RAM 3200 MHz 16 GB hiç elllemedim 3200 MHz de çalışıyor ancak arada bir %80 gibi değerleri görüyor bu devirde Windows 11 de ve Ultra ayarlarda oyun için biraz az kalıyor gibi hissediyorum ama son bir haftadır var sorun BIOS değerlerimi de akşam paylaşacağım.

BIOS sürümüm 1202 işlemci hızımı normale getirdim.

Son düzenleme:

TUF Gaming değil Prime B550-Plus
Bayağıdır olmadığı için BIOS güncellemedim daha doğrusu tek başıma oynarken hiçbir şey olmuyor ancak arkadaşlarım ile girdiğimde Forest de donuyor şu anda da yaşadım tekrardan.

BIOS'umu güncellledim bu akşam tekrardan deneyeceğim oyundaki sorun tekrardan olacak mı diye.

Son düzenleme:
Test edemedim bu akşam test etmeyi düşünüyorum.

Nedir son durum mavi ekran alıyor musun?

Şu anlık bugün akşam test edeceğim ve yanlış anlaşılma olmasın mavi ekran almıyorum ekran gidiyor ve pover tuşundan kapatmam gerekiyor BIOS'umu güncelledim RAM'lerimde normalde 3200 olmasına rağmen default ayarlarda 3000MHz de çalışıyor ek olarak bugün bilgidayardaki 16 GB RAM'imi 32 GB'ye yükselteceğim.

Hocam yaklaşık 2 saat oynadım ve bir sorun oluşmadı sanırım düzeldi ancak gözlemlerim devam ediyor bir sorun olursa tekrardan yazarım yardımlarınız için teşekkürler seviliyorsunuz.

Usta gene ben yeni RAM aldım XPG spextrix Forest oyununda yapmamıştı ancak Raft oynarken bugün tekrardan yaşadım aynı sorunu.

Usta gene ben yeni RAM aldım XPG spextrix Forest oyununda yapmamıştı ancak Raft oynarken bugün tekrardan yaşadım aynı sorunu.

Şu an da da hiçbir oyun açılmıyor aynı şekilde giriş ekranında donuyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı