Oyunlara para veriyor musunuz?

LoL, CS:GO, Zula, Wolfteam, Pubg gibi oyunlara yatırdım. Aldıklarım cabası.

Bana keyif veren oyunlara düşük bütçeli yatırıyorum.

Maalesef o kadar basit değil. Tamamen haramdır. Hem de büyük günahlardan oluyor hırsızlık olduğu için. Ama zannımca oyunu Crack'li denemek beğenince almak da hak geçmez.

Bir de hocaların dediğine göre hakkından abartılı fiyatlandırmalar buna dahil olmaz.

Bu hırsızlık değil ben arkadaşa katılıyorum crack genel olarak oyun piyasasını güçlendiriyor. Çocukken bu dünyaya girince genelde büyüyünce de oyunlara para veriyorsun ama çocukken hem oyun alamıyıp hem de crack oynamazsa büyüyünce oyuna para verme olasılığı daha düşük bana göre.

Maalesef o kadar basit değil. Tamamen haramdır. Hem de büyük günahlardan oluyor hırsızlık olduğu için. Ama zannımca oyunu Crack'li denemek beğenince almak da hak geçmez.

Bir de hocaların dediğine göre hakkından abartılı fiyatlandırmalar buna dahil olmaz.

Hocam yaptığınız yanlış hırsızlık ile korsanı aynı sanmak.

Korsan adamın satışlarını arttırıyor üstüne üstlük.

Korsanda sen satıcıdan bir şey çalmaz zarar vermezsin.

Kendim yıllardır korsan kullanmam ancak bu ekonomide parası olmayan adamada bir şey demem.

Bu hırsızlık değil ben arkadaşa katılıyorum crack genel olarak oyun piyasasını güçlendiriyor. Çocukken bu dünyaya girince genelde büyüyünce de oyunlara para veriyorsun ama çocukken hem oyun alamıyıp hem de crack oynamazsa büyüyünce oyuna para verme olasılığı daha düşük bana göre.

Bir yazar bununla alakalı deney yapıyor normalde ücretli olan e kitabı 1 aylığına ücretsiz yapıyor 1 ay sonra satışlar yüzde 300 artıyor.
Yani korsan ile hırsızlık aynı değil, bazı firmalar bilerek oyuna koruma eklemezler sizce bu firmalar bilgisiz mi?

Artık oyun almada Steam yok hükmünde benim için aşırı pahalı.

Yeni çıkan oyunlar için diyorum.

Assassin's Creed Shadows.
Split Fiction.
Doom yeni oyunu.

Bu üçüne bakın anlarsınız beni.

PlayStation'da 2800 TL ama buna değinmiyorum bile.

Oyuna ulaşmak o kadar da zor değil bence bu dönemde tabii ki de dolar kuru çok yüksek falan ama indirimlerle uygun fiyatlara düşüyor + Game Pass gibi sistemlere çok iyi oyunlar geliyor örneğin expodus 33 (yanlış yazdım %99). Ama yine diyorum 0 geliri olan harçlığı da çocuk olduğundan çok az olan çocuk için crack zaruri.

Ayrıca üstte demişim parası olmayan adam oynasa ne olur oynamasa ne olur? Adam korsan oynasa belki sevip ileride maddi durumu olunca alacak oyunu.
"Parası olmayan adam oynasa ne oynamasa ne" demek kendimizi kandirmak olur. Çünkü nefis merak ettiği o oyunu oynamadıkça ister ve bir gün alır.

Ancak parası olmayan korsan olarak oynasa bu sefer hevesini atar. Merakı dindiği için de bir daha o parayı vermez.

Bir yazar bununla alakalı deney yapıyor normalde ücretli olan e kitabı 1 aylığına ücretsiz yapıyor 1 ay sonra satışlar yüzde 300 artıyor.
Yani korsan ile hırsızlık aynı değil, bazı firmalar bilerek oyuna koruma eklemezler sizce bu firmalar bilgisiz mi?

Yeni çıkan oyunlar için diyorum.

Assassin's Creed Shadows.
Split Fiction.
Doom yeni oyunu.

Bu üçüne bakın anlarsınız beni.

PlayStation'da 2800 TL ama buna değinmiyorum bile.
Game Pass ile Assassin's Creed Valhalla Odyssey ve Origins geliyordu yeni çıkan oyunlar için yapacak bir şey yok maalesef.

"Parası olmayan adam oynasa ne oynamasa ne" demek kendimizi kandirmak olur. Çünkü nefis merak ettiği o oyunu oynamadıkça ister ve bir gün alır.

Ancak parası olmayan korsan olarak oynasa bu sefer hevesini atar. Merakı dindiği için de bir daha o parayı vermez.

Yusuf ipek korsanlık

Bunu YouTube'a yazıp izleyebilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı