Oyunlara "Türkçe Desteği Yok" diye kötü puan vermeyin

Indie oyunlardan bahsediyoruz Taşyıldız ekibinden vesaire bahsetmiyoruz. Adamlar zaten bütçesi olmadığı için tek dilde çıkarıyor genel olarak. Çevirmene verecekleri para oyunun bütçesinden daha fazladır. Ha topluluk oluşturup bize çeviri yaptırabilir. O riske de herkes girmez.
Kanka oyunun bütçesinden fazla demen bayağı abartı, burada verecekleri 5000 $ falandır, oyundan bu parayı 2 saatte çıkarır bu firmalar.
 
Bu bakış açısı inanılmaz. O zaman tüm oyunlar tek dil İngilizce olsun. Niye onlarca dil varken en basit oyuna Türkçe konmuyor ? Buna orijinal alım oranı düşük demek cevap değil. Yorum şansımız varsa kim ne isterse o konuda eleştirir. Eleştiriye de kural eklemeyelim. Bir menüsü olan oyuna çeviri ile bile dil desteği olablir, envai çeşit dili koyup Türkçe koymamanın ardında başka bir şey olmalı.

Yukarıda da söylenmiş yama yapanlara teklif yapılsa tanınmak için ücretsiz yapacaklar dahi var ki birkaç bin dolar ile bu iş halledilebilir.
 
Gerçekten gülüyorum ya. Arkadaşlar bizim paramız ölü!!!!!. Paramız aşırı değersiz. Firma Türkiye de para kazanmak için 2-3 kat fazla oyun satması gerekiyor sen hala hakkımız diyorsun. Biraz a haberi değilde başka kanalları aç

Hayır şunu anlamıyorum: Oyuna o kadar uğraşmışsın, sonuna gelmişsin, oyun bitmiş. Tek yapman gereken başka dile çevirmek. Çeviri yaptırmak çok mu masraflı da büyük bir kitle istiyor? Türkiyede mütercim tercümanlıktan mezun olup işsiz kalmış çok insan var.
 
Hayır şunu anlamıyorum: Oyuna o kadar uğraşmışsın, sonuna gelmişsin, oyun bitmiş. Tek yapman gereken başka dile çevirmek. Çeviri yaptırmak çok mu masraflı da büyük bir kitle istiyor? Türkiye'de mütercim tercümanlıktan mezun olup işsiz kalmış çok insan var.

Sadece alt yazı yapsa yeter aslında. Mutlaka ses te koymasına gerek yok yani gerçekten anlamıyorum.
 
Arkadaşlar, siz bir oyunun sayfasının altına "Türkçe Desteği Yok" diye ağladığınızda hiçbir şey olmuyor, belki de güzel olan bir oyunun puanı düşüyor ve her geliştiricinin (özellikle indielerin) oyuna her dili eklemesinin imkanı yok, siz yazsanız bile muhtemelen oyuna Türkçe eklenmeyecek. Bunun yerine geliştiricilerden Türkçe dili istemek yerine İngilizce öğrenmenizi tavsiye ederim, hem çok daha işinize yaracaktır Türkçe desteği beklemekten.

Ne kadar saçma bir yorum biz sadece beğenmediğimiz kısımları dile getiriyoruz takıp takmamak yapımcıya kalmış evet ama biz de kendi dilimizde oyunu oynamak istiyoruz inanın bana aynı şey İngilizce için yapılsaydı aynı şey İngiliz'ler amerikanlar da yapardı büyük ihtimalle ama global pazarda bir oyunun ingilizce çıkmaması gibi bir lüksü yok gibi görünüyor.
 

Geri
Yukarı