Oyunlara Türkçe dil desteği gelmesi için kanun getirilsin söylentisi

xakiran

Hectopat
Özellikle de artan fiyatlar ile birlikte son zamanlarda sıklıkla bu söylentiye rastlıyorum. Yayınlanan video oyunlarının Türkiye'de satışa sunulabilmesi için Türkçe dil desteği içermesi için bir kanun çıkartılması gerektiği konuşuluyor. Ne kadar mantıklı olduğu size kalmış.

Özellikle de artan fiyatlar ile birlikte son zamanlarda sıklıkla bu söylentiye rastlıyorum. Yayınlanan video oyunlarının Türkiye'de satışa sunulabilmesi için Türkçe dil desteği içermesi için bir kanun çıkartılması gerektiği konuşuluyor. Ne kadar mantıklı olduğu size kalmış.
Bunu Polonya yapmış mıydı? Şuan genel olarak oyunlarda Lehçe altyazı ve menü dili desteği var bazılarında lehçe dublaj bile var. :D

Türkiye'de oyunları yasaklamaya çalışan bir politika var. Yüksek ihtimalle böyle bir kanun gelmez şimdilik.

İyi olur.

Çok saçma bir karar olduğunu düşünüyorum. Bunu yaparsak oyun firmaları Türkiye pazarından çekilme kararı alabilirler. Oyunlarına gösterdiğimiz ilgiyi anlarlarsa ve büyük platformlarda sesimizi duyurabilirsek dil desteği gelir diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı