Oyunlarda %100 CPU kullanımı sorunu

Gökhan Koç06

Hectopat
Herkese merhabalar yaklaşık 2 aydır dikkatimi çeken bir konu ama hiçbir yerde cevabını bulamadım konu var ama çözümünü göremiyorum.
%100 CPU yazıyor hep ve arada bilgisayar kendine reset atıyor bu sorundan dolayı galiba konu hakkında bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi?

Bilgisayar özellikleri:
Ekran kartı: MSI NVIDIA gforce GTX 1060 6 GB.
İşlemci: i5 6600 3.3 GHz Turbo 3.3 GHz.
Anakart: MSI H110M PRO-VD.
RAM: 8 GB.
Güç kaynağı: Zalman 700W.
SSD: Corsair force 240.
Kasa: Zalman RGB.

Dosya Ekleri

• 3D4C391F-3EAD-4B57-B8FD-4E4408D23C62.png
    3D4C391F-3EAD-4B57-B8FD-4E4408D23C62.png
    74,8 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleyen: Moderatör:
İ5-6600 4 çekirdek 4 işlek bir işlemci artık ginumuz ben şuan 6600k modelini 4.6 GHz hızında kullanmama rağmen bazı oyunlarda darboğaz yaşıyorum. Eğer siz Metin2 açık değilken de %100 problemi alıyorsanız nelerin işlemciyi tükettiğine bir bakın arka planda çalışan zararlı bir yazılım olabilir. Fakat 4 tane Metin2, 1 adet Chrome ve discord peşine gelen darboğaz pek şaşırtıcı değil. Bilgisayarınızın olay görüntüleyicisi kısmında neler var gönderir misiniz ? Kapanmaya neden olan şeyleri görebiliriz belki.

İşlemcinin kaç dereceye çıktığına bakabilir misin? Yüksek ısıdan dolayı resetliyor olabilir.
MSI Afterburner ile bakabilirsin.
Hocam ona bakmayı bilmiyorum ama macunu yeni değiştirdim
4 adet metin2 ve çoklu chrome sekmesi, bana biraz normal gibi geldi.
Yapmayın hocam :D ben eski bilgisayarımda bunun fazlasını yaparken öyle birşey olmuyordu
İ5-6600 4 çekirdek 4 işlek bir işlemci artık ginumuz ben şuan 6600k modelini 4.6 GHz hızında kullanmama rağmen bazı oyunlarda darboğaz yaşıyorum. Eğer siz Metin2 açık değilken de %100 problemi alıyorsanız nelerin işlemciyi tükettiğine bir bakın arka planda çalışan zararlı bir yazılım olabilir. Fakat 4 tane Metin2, 1 adet Chrome ve discord peşine gelen darboğaz pek şaşırtıcı değil. Bilgisayarınızın olay görüntüleyicisi kısmında neler var gönderir misiniz ? Kapanmaya neden olan şeyleri görebiliriz belki.
https://i.hizliresim.com/SSTfPm.png Buyrun Hocam

Son düzenleme:
Önemli yazan kısmı genişletip yollayabilir misiniz ?
Hocam kusura bakmayın nezamandır giremiyorum cevap veremiyordum böyle normal bilgisayarda dolaşırken veya küçük gereksinimli şeyler oynuyordum 2 aydır bir sorun cıkmıyordu bilgisayar kapanmıyordu 2 gündür valorant oynuyorum yine kapanmaya başladı istediğiniz fotoğraf buyrun

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı