encopanco

Hectopat
Daha fazla  
  • GPU: MSI Gaming X RX 580 8 GB OC'suz
  • CPU: Ryzen 5 1600
  • Driver: 17.6.2 Crimson(En günceli)
  • Ekran: ASUS VG248QE 144Hz 1080P Dual Link DVI
  • MOBO: MSI B350 Tomahawk
  • PSU: FSP HD600 Hydro 600W 80+
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR4-2400MHz
Evet başlıkta da bahsettiğim gibi oynadığım her oyunda(GTA 5, CS:GO, Witcher3, Doom, Dishonored2, Metro Redux, BioShock Infinite, Fallout4, Prey, KF2, RotTR) en yüksek anti aliasing ayarlarını kullansam dahi(8XMSAA, SSAA2X, 8XTXAA, TAA) köşelerde tırtıklar var ve hareket ettiğim zaman etraftaki gölge ve texturelarda flicker(objelerin yerinden oynaması) denilen nalet meydana geliyor. İnternetten videolu karşılaştırma yapıyorum başka 1080P oynayanlar da öyle bir sorun göremiyorum videolarda bile görüntü kalitesi düşmesine rağmen insanlarda öyle bir sorun yok. Gayet pürüzsüz kenarlar ve objeler harket ettikleri zaman oynamıyor(özellikle gölgeler)
GTA 5'te aynen bu videodaki sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA 5'te ve geriye kalan bütün oyunlarda bu sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Pencerenin altına dikkat edin.)

Deneyip sonuca varamadığım;

ReShade, SMAA injector kullandım.
HDMI, Display Port ile monitörü kullandım.(Aynı zamanda fraps gibi programlarla kayıt aldığımda sorun videolarda da vardı yani monitörün bir sıkıntısı olmadığına eminim desktopta falan böyle sorunlar yok.)
BIOS güncelledim.
VSR kullanıp çözünürlüğü 4K yaptım yine aynı sorunlar devam etti çok şaşırtıcı.
AMD Softwareden MSAA 8X yaptım.
Bütün driverları DDU ile silip güvenli modda yeniden kurdum.

Biraz yardım çok iyi olur sağ olun.

Kartı garantiye yolladiğın halde nasıl sorunun devam ediyor? @Victoria

@Recep Baltaş durumu takipteyim demiştiniz bir gelişme var mı?
Özet geçeyim konu:

• Sorun yazılımsal gibi görünmüyor farklı sürücüler denendi.
  • Bu her oyunda olmuyor çoğu oyunda oluyor ya da her oyunda da oluyor olabilir emin değilim bundan.
  • VSR ile 2K yapınca sorun azalıyor.
  • Sorunun elektrik olduğunu iddia edenler var, tam anlam veremedim buna.
  • Bazı arkadaşlar sistemi temizledikten sonra sorunun cözüldüğünü söyledi.
  • Sorunun sorun olmadığını ve bizim deli olduğumuzu söyleyenler de var.
  • Ek olarak bu sorunun yanında bir de texture flickering sorununu yaşıyorum, oyunlarda beyaz noktacıklar oluşuyor, beyaz çizgiler oluşuyor vs.

Benim 1-2 merak ettiğim soru var.

• Bu sorun ile garantiden kart değişimi talep edebilir miyiz?
  • Kart değişimi sorunu çözer mi?
  • Sorunun ekran kartı dışında başka bir donanımda olma ihtimali var mı? (Bence evet)

Değişim talep etsen değişilse de kart sorun devam edecektir.
Sorun ekran kartın da mı sürücülerden mi bilinmiyor ama genel olarak yeni nesil den kaynaklı.

Üstüne basa basa söylüyorum ki! Eski ekran kartlarında bu sorun yok! Virüs gibi birşey bu sanırım önceden HD7870 kullanıyordum 1 sene kullandıktan sonra birden bire bu sorun oldu. Ben bilgisayarı büyük titizlik ile kullanan biriyimdir. Öyle ki güvenlik proğramı bile kullanmıyorum ki neden derseniz, insanların bilinçsiz kullanımı bilgisayara virüs girmesini sağlar neyse benim asıl meselem şöyle başladı..

Ekran kartının sıcaklığından şikayetciydim ve çözüm arayışına girdim burda da benim kaybım oldu ama bu da texture flickering sorunu idi. Sıcaklık için çözüm buldum fakat kartın daha iyi çalışması için karta farklı bios denemelerinde bulundum. Burdan sonrasında orjinal bios da atsam çözüm olmadı. Daha sonra kartı sattım ve 1 ay boyunca yedekte bıraktığım 9400GT ekran kartını taktım. Bu kartın gücü belli olduğu için sadece vakit geçirmek için LOL girdim ve bir de TFT gireyim dedim bir baktım görüntü enfes neden peki? en düşük ayarda 1080p çözünürlükte nasıl enfes olur dimi? Çünkü antialians miss gibi idi. Neyse dedim RX580 almıştım onu bekliyordum, sorunum gitti sandım ekran kartından diye düşündüm ve kart gelince denemek için tekrar TFT girdim ve aynı ayarlarda bir baktım çöp . Bu eski ekran kartlarının daha kaliteli olduğunu mu gösterir yoksa kartlarda bir sorun olduğunu mu bilmiyorum ama bana kalırsa bir çakışma var çünkü. Bazen Windows açıldığında Chrome simgesinin etrafı çok güzelken bazen çizgi çizgi gözüküyor buna neyin sebep olduğunu bulamadım ve araştırmayı bıraktım. Çözüm bulunursa büyük bir kitle için çok iyi olacak para isterlerse de iyi bir kazanç sağlarlar diye düşünüyorum ki bu sorun dünya çapında var.

Bana kalırsa sürücüler ile ilgili bir sorun var. Bence Recep Bey'i de aşan bir şey diye düşünüyorum bu sorunu ancak bu sürücüleri yazanların bulması gerekiyor. En iyisi Nvidia yada AMD teknik desteğine mail atmak ve sorunun farkına vardirmak.

Bende şikayette bulundum dediğin gibi oldu. Ben bir ara o kadar taktım ki buna bende mi sorun var diye göz doktoruna gidecektim. Birkaç arkadaşa da gösterdim bende de var ama gözüme takılmıyor diyor. Hatta CoD oynayıp düşük grafik ile yayın yapan bir arkadaşım var ki, o da anti alliance yi kapatiyor. Böyle nasıl oynuyorsun nasıl görüyorsun dediğim de, ne var ki diyor.
@PanzerTR Bu da şu anki vaziyet.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzuuun yıllar sonra bir foruma üye olup mesaj yazıyorum. Heyecanlandım bakın.

Neyse, konuya döneyim...

Bu sorunu bir süredir PS4 Pro'da yaşıyorum. Farklı şehirlerde, farklı televizyonlarda, farklı hard diskler ve farklı hdmi kablolar ile üstesinden gelmeye çalıştım; ama değişen bir şey yok. Çizgiler titremeye, texture'lar (özellikle gölgeler) geç yüklenmeye devam ediyor. Bir-iki oyunla sınırlı bir durum da değil ne yazık ki; hemen her oyunda aynı sıkıntı mevcut. Tadım tuzum kalmadı gerçekten.

"Nesil sonuna geldik, yakın zamanda PS5'e geçerim" diye kendimi avutuyordum. Lakin yazılanları okuyunca benzer şeyleri PS5'de de yaşama endişesi sardı beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…