encopanco

Hectopat
Daha fazla  
  • GPU: MSI Gaming X RX 580 8 GB OC'suz
  • CPU: Ryzen 5 1600
  • Driver: 17.6.2 Crimson(En günceli)
  • Ekran: ASUS VG248QE 144Hz 1080P Dual Link DVI
  • MOBO: MSI B350 Tomahawk
  • PSU: FSP HD600 Hydro 600W 80+
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR4-2400MHz
Evet başlıkta da bahsettiğim gibi oynadığım her oyunda(GTA 5, CS:GO, Witcher3, Doom, Dishonored2, Metro Redux, BioShock Infinite, Fallout4, Prey, KF2, RotTR) en yüksek anti aliasing ayarlarını kullansam dahi(8XMSAA, SSAA2X, 8XTXAA, TAA) köşelerde tırtıklar var ve hareket ettiğim zaman etraftaki gölge ve texturelarda flicker(objelerin yerinden oynaması) denilen nalet meydana geliyor. İnternetten videolu karşılaştırma yapıyorum başka 1080P oynayanlar da öyle bir sorun göremiyorum videolarda bile görüntü kalitesi düşmesine rağmen insanlarda öyle bir sorun yok. Gayet pürüzsüz kenarlar ve objeler harket ettikleri zaman oynamıyor(özellikle gölgeler)
GTA 5'te aynen bu videodaki sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA 5'te ve geriye kalan bütün oyunlarda bu sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Pencerenin altına dikkat edin.)

Deneyip sonuca varamadığım;

ReShade, SMAA injector kullandım.
HDMI, Display Port ile monitörü kullandım.(Aynı zamanda fraps gibi programlarla kayıt aldığımda sorun videolarda da vardı yani monitörün bir sıkıntısı olmadığına eminim desktopta falan böyle sorunlar yok.)
BIOS güncelledim.
VSR kullanıp çözünürlüğü 4K yaptım yine aynı sorunlar devam etti çok şaşırtıcı.
AMD Softwareden MSAA 8X yaptım.
Bütün driverları DDU ile silip güvenli modda yeniden kurdum.

Biraz yardım çok iyi olur sağ olun.

Hayır 27 sayfa tartıştık sence bunu kaçırmış olabilir miyiz?

Ne alaksı var ki? Windows update ekran kartı mı kullanıyor? Saçma geldi bana bu teori. 😕
Sadece Windows Update demiyorum. Tüm arayüzden bahsediyorum onu misal verdim.
Hayır 27 sayfa tartıştık sence bunu kaçırmış olabilir miyiz?

Ne alaksı var ki? Windows update ekran kartı mı kullanıyor? Saçma geldi bana bu teori. 😕
Sorun da saçma değil mi?
Saçma sorunun icabından saçma çözüm gelir.
Kızgın atmanızın anlamını anlamadım açıkçası Çünkü bu sorundan bende etkileniyorum. Farkında mısınız bilmiyorum ama önceki yazılarım da ve açtığım konularda bu saçma sorunu belirtmiştim. Amerika'dan almış olduğum GTX 950 sistemimde de bu sorunu yaşadığımı zaten belirtmiştim. Ve bende çözüm aramaktayım. Arayüzün titreme sorunu bende var sizde de var mı diye merak ettim. Belki ortak bir sorundur diye anladınız mı bilmiyorum.

Bu konu 10 yıl daha açık dursun yüzlerce sayfa boş boş tartışırsınız siz. Bir çözüm bulamayacaksınız çünkü ortada bir sorun yok.
Evet bir sorun yok. Umarım bir gün...
Hadi işine git şu sorunu yaşamak nedir bilmiyorsun. Elimde 2 tane bilgisayar var ve birisi düzgün gösterirken birisi bu sorunu yaşıyor. Gerçi ben bu AA olayını umursamıyorum asıl olay texture flickering yaşamam. Şu texture flickering olmasa AA umrumda değil.

Windows arayüzünde hareketli animasyonlar da yazılar da titriyor mu peki? Atıyorum Windows Update'e girdiniz ve girerken yazılar da titredi mi?
Bu sorunun oyunlarla bir ilgisi yok. Bu sorun başka bir şey.

O kadar dikkat etmedim ama oyunlarda bariz belli olduğu için dikkatimi çekiyor, hareket etmesen dahi çizgiler titriyor ve bu insanı rahatsız ediyor, bununla ilgili bir test vardı aslında

Şu sitede anti Aliasing'i off yapınca aynı oyundaki gibi oluyor.

Belki Hz'si düşük? Eğer çift monitör'e geçiş yaptıysanız otomatik değiştirebiliyor bazen.

75 Hz, tek monitör.

Bu konu 10 yıl daha açık dursun yüzlerce sayfa boş boş tartışırsınız siz. Bir çözüm bulamayacaksınız çünkü ortada bir sorun yok.

Durduk yere insanlara laf atıyorsun, aynı şekilde cevap vereceğim ayıp olacak neyse.

Son düzenleyen: Moderatör:
RDR2'yi denedim. Onda da aynı sorunlar var. Yakın mesafedeki bazı cisimlerde bile nokta nokta, karıncalı gibi bir görüntü oluşabiliyor. Titreme var ve AA'da sorunlu.
Ayrıca sorun gerçek hayat videolarında da oluşabiliyor. Pencere boyutu küçüldükçe orantılı olarak artıyor.

Binlerce kişi bu sorunu yaşarken herkes mi yanılıyor da sorun var diyor. Aynı sisteme sahip çoğu kullanıcı gayet düzgün görüntülerle oynuyorken bizde farklıysa bir sorun vardır.

RDR2'yi denedim. Onda da aynı sorunlar var. Yakın mesafedeki bazı cisimlerde bile nokta nokta, karıncalı gibi bir görüntü oluşabiliyor. Titreme var ve AA'da sorunlu.
Cidden mi ya? 5 gündür indirmeye uğraşıyordum oyunu bu gidişle 2-3 gün sonra anca iner boşa mı gidiyor şimdi...
Şu konuda bir arkadaşın yazdığı şeye bakar mısın? @Victoria

Cidden mi ya? 5 gündür indirmeye uğraşıyordum oyunu bu gidişle 2-3 gün sonra anca iner boşa mı gidiyor şimdi...
Şu konuda bir arkadaşın yazdığı şeye bakar mısın? @Victoria
GTA V kadar değil. Çok dikkat etmezsen oynarsın. 😄

Bence o kadar basit değil iş. Öyle olsa herkes aynı şeyi yaşardı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı