encopanco

Hectopat
Daha fazla  
  • GPU: MSI Gaming X RX 580 8 GB OC'suz
  • CPU: Ryzen 5 1600
  • Driver: 17.6.2 Crimson(En günceli)
  • Ekran: ASUS VG248QE 144Hz 1080P Dual Link DVI
  • MOBO: MSI B350 Tomahawk
  • PSU: FSP HD600 Hydro 600W 80+
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR4-2400MHz
Evet başlıkta da bahsettiğim gibi oynadığım her oyunda(GTA 5, CS:GO, Witcher3, Doom, Dishonored2, Metro Redux, BioShock Infinite, Fallout4, Prey, KF2, RotTR) en yüksek anti aliasing ayarlarını kullansam dahi(8XMSAA, SSAA2X, 8XTXAA, TAA) köşelerde tırtıklar var ve hareket ettiğim zaman etraftaki gölge ve texturelarda flicker(objelerin yerinden oynaması) denilen nalet meydana geliyor. İnternetten videolu karşılaştırma yapıyorum başka 1080P oynayanlar da öyle bir sorun göremiyorum videolarda bile görüntü kalitesi düşmesine rağmen insanlarda öyle bir sorun yok. Gayet pürüzsüz kenarlar ve objeler harket ettikleri zaman oynamıyor(özellikle gölgeler)
GTA 5'te aynen bu videodaki sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA 5'te ve geriye kalan bütün oyunlarda bu sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Pencerenin altına dikkat edin.)

Deneyip sonuca varamadığım;

ReShade, SMAA injector kullandım.
HDMI, Display Port ile monitörü kullandım.(Aynı zamanda fraps gibi programlarla kayıt aldığımda sorun videolarda da vardı yani monitörün bir sıkıntısı olmadığına eminim desktopta falan böyle sorunlar yok.)
BIOS güncelledim.
VSR kullanıp çözünürlüğü 4K yaptım yine aynı sorunlar devam etti çok şaşırtıcı.
AMD Softwareden MSAA 8X yaptım.
Bütün driverları DDU ile silip güvenli modda yeniden kurdum.

Biraz yardım çok iyi olur sağ olun.

@retr0_ Kardeşim sorun ile alakalı gram bilgin yok, lütfen boşuna insanları rahatsız etme.

Ayrıca, sorun psikolojik felan da değil. Bariz ortada. Anti-aliasing ile çözülmediği de defalarca söylendi. "Tavsiye" verdiğin şeyler de denendi zaten, hiçbiriyle de alakası yok.

Son düzenleme:
@retr0_ Kardeşim sorun ile alakalı gram bilgin yok, lütfen boşuna insanları rahatsız etme.

Ayrıca, sorun psikolojik felan da değil. Bariz ortada. Anti-aliasing ile çözülmediği de defalarca söylendi. "Tavsiye" verdiğin şeyler de denendi zaten, hiçbiriyle de alakası yok.
Aynen aynen aramaya devam edin abim :D

Peki bu kadar insanın sorununu çözmeye çalışmamak en azından ilgilenmemek cevap dahi vermemek ne oluyor?
Konuda verdiğimiz cevaplar var. Bu yüzden ilgilenmemek kısmını kabul etmiyorum. Ayrıca araya pandemi girdi.

Ek olarak belirteyim: Biz size hiçbir söz vermedik. Biz burada gönüllülük esası üzerine soru cevaplıyoruz. Tabii ki sorunuzu sorun ama sanki biz ülkenin resmî sorun çözme merkeziymişiz gibi, sanki sizden para alıp sizi açıkta bırakıyormuşuz gibi bir yaklaşımınız olması hoş değil.

En basitinden Gigabyte Secure Boot konusu. Elli bin tane Gigabyte sistem toplayan sayfa var hiçbiri Secure sorununa değinmedi. Biz video yapınca devamı soruldu. Yahu tek birine bile sordunuz mu abi niye bu sorunu hasıraltı ediyorsunuz diye?

Neyse. Konuya bakıyorum. Yeni ofise de en kısa sürede birini davet edeceğim.

Konuda verdiğimiz cevaplar var. Bu yüzden ilgilenmemek kısmını kabul etmiyorum. Ayrıca araya pandemi girdi.

Ek olarak belirteyim: Biz size hiçbir söz vermedik. Biz burada gönüllülük esası üzerine soru cevaplıyoruz. Tabii ki sorunuzu sorun ama sanki biz ülkenin resmî sorun çözme merkeziymişiz gibi, sanki sizden para alıp sizi açıkta bırakıyormuşuz gibi bir yaklaşımınız olması hoş değil.

En basitinden Gigabyte Secure Boot konusu. Elli bin tane Gigabyte sistem toplayan sayfa var hiçbiri Secure sorununa değinmedi. Biz video yapınca devamı soruldu. Yahu tek birine bile sordunuz mu abi niye bu sorunu hasıraltı ediyorsunuz diye?

Recep abi bu sorunun peşine gerçekten düş. Çünkü bariz böyle bir sorun var ama çözümü bilinmiyor. Benim GTX 1070'de vardı bu sorun. Komple sistemi değiştirdim anca öyle düzeldi. Priz var ya prizi bile değiştirdim o derece.

Technopat bu konuda en duyarlı forum olabilir. İtopya'ya yazdığımda verdikleri tek cevap bilgisayarı gönderin demek oldu, ve neredeyse bilgisayarı gönderdiğim gibi geri bana yolladılar. Neden geri gönderdiniz diye sorduğumda ve problemi yeniden açıkladığımda bilgisayarı yeniden göndermemi istediler.

Ve sorun sadece oyunlara yönelik bir şey de değil. Aynı şekilde videolar da berbat. Televizyonlarda da oluyor. Berbat kalite.

Umut göründü, ilgilenmeniz bile bizim için çok büyük bir şey, herkes adına teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar bende de RX570 var, FreeSync kapattıktan sonra bir düzelme oldu gibi geliyor bana, üstüne AMD VSR kullanıyorum, daha önce kendi sistemime GTX1050 Ti takıp denemiştim hiç VRS kullanmadan bir ayarla uğraşmadan rahat rahat kullanıyordum, çoğunlukla AMD kartlarda olduğunu düşünüyorum bu sorunun, belki oyun motorlarından da kaynaklanıyordur.

Kartı garantiye yolladiğın halde nasıl sorunun devam ediyor? @Victoria

@Recep Baltaş durumu takipteyim demiştiniz bir gelişme var mı?
Özet geçeyim konu:

• Sorun yazılımsal gibi görünmüyor farklı sürücüler denendi.
  • Bu her oyunda olmuyor çoğu oyunda oluyor ya da her oyunda da oluyor olabilir emin değilim bundan.
  • VSR ile 2K yapınca sorun azalıyor.
  • Sorunun elektrik olduğunu iddia edenler var, tam anlam veremedim buna.
  • Bazı arkadaşlar sistemi temizledikten sonra sorunun cözüldüğünü söyledi.
  • Sorunun sorun olmadığını ve bizim deli olduğumuzu söyleyenler de var.
  • Ek olarak bu sorunun yanında bir de texture flickering sorununu yaşıyorum, oyunlarda beyaz noktacıklar oluşuyor, beyaz çizgiler oluşuyor vs.

Benim 1-2 merak ettiğim soru var.

• Bu sorun ile garantiden kart değişimi talep edebilir miyiz?
  • Kart değişimi sorunu çözer mi?
  • Sorunun ekran kartı dışında başka bir donanımda olma ihtimali var mı? (Bence evet)
1 yıl geçmiş ufak bir güncelleme yapayım.

Birkaç ay sonra sorun ya sürücü kaynaklı azaldı ya da benim gözümden kaçmaya başladı. Bu 1 yıl arada sadece donanımsal olarak PSU değişimi yaptım. Artık oyun oynamadığımdan sorun hakkında detaylı ve kesin bir yargıda bulunmak istemiyorum ama azalma olduğunu hatırlıyorum.

Şimdi RDR 2'de ufak bir deneme yaptım. Pek sıkıntı göremedim. Sadece uzak bölgeler biraz bulanık duruyordu o da pek önemli bir şey gibi görünmüyor. Tabii ki uzaktaki tellerde ağaç kenarlarında bozulmalar var fakat bu çok dikkat çeken bir şey değil.

Tekrar söylüyorum 1 yılda sadece PSU değiştirdim, BIOS, sürücü gibi basit güncellemeler yaptım. Belki sorun bendeydi belki PSU belki de yazılımsaldı. Benim için bu sorunun artık bir önemi yok fakat belki bu yazı birilerinin işine yarar.

Geçen yıl bu sorunla kafayı yaktığımı da hatırlıyorum. Arkadan geçen kuşu, telleri, çitleri didik didik inceliyordum. Bir sorun var kabul ediyorum fakat oyunun oynanamaz düzeye geldiğini söyleyenlerde "texture flickering" tarzı bir sorun vardır büyük ihtimalle. Texture flickering için gidip oyun ayarlarını kurcalayın bir ayar muhtemelen sıkıntı yaratıyordur ya da sürücü versiyonu ayarı sıkıntı çıkarmıştır. Belki de oyunda sorun vardır. Bu tarz şeyleri denemeden ve burada yardım aramadan kart arızalı diye düşünüp kafayı yemeyin. En kötü VSR kullanarak üzerini örtersiniz.

Arkadaşlar bende de RX570 var, FreeSync kapattıktan sonra bir düzelme oldu gibi geliyor bana, üstüne AMD VSR kullanıyorum, daha önce kendi sistemime GTX1050 Ti takıp denemiştim hiç VRS kullanmadan bir ayarla uğraşmadan rahat rahat kullanıyordum, çoğunlukla AMD kartlarda olduğunu düşünüyorum bu sorunun, belki oyun motorlarından da kaynaklanıyordur.
Ben de AMD kart kullanıcısıyım, fakat AMD kartlara özel bir sorun değil. Kartlarla alakalı bile olduğunu düşünmüyorum artık. Çünkü TV'lerde de aynı şekilde sorun var. Virüs gibi bir şey mi desem, LTT'in forumunda bunla aynı konudaki threadde bunun imkansız olduğu yazıyor.

1 yıl geçmiş ufak bir güncelleme yapayım.

Birkaç ay sonra sorun ya sürücü kaynaklı azaldı ya da benim gözümden kaçmaya başladı. Bu 1 yıl arada sadece donanımsal olarak PSU değişimi yaptım. Artık oyun oynamadığımdan sorun hakkında detaylı ve kesin bir yargıda bulunmak istemiyorum ama azalma olduğunu hatırlıyorum.

Şimdi RDR 2'de ufak bir deneme yaptım. Pek sıkıntı göremedim. Sadece uzak bölgeler biraz bulanık duruyordu o da pek önemli bir şey gibi görünmüyor. Tabii ki uzaktaki tellerde ağaç kenarlarında bozulmalar var fakat bu çok dikkat çeken bir şey değil.

Tekrar söylüyorum 1 yılda sadece PSU değiştirdim, BIOS, sürücü gibi basit güncellemeler yaptım. Belki sorun bendeydi belki PSU belki de yazılımsaldı. Benim için bu sorunun artık bir önemi yok fakat belki bu yazı birilerinin işine yarar.

Geçen yıl bu sorunla kafayı yaktığımı da hatırlıyorum. Arkadan geçen kuşu, telleri, çitleri didik didik inceliyordum. Bir sorun var kabul ediyorum fakat oyunun oynanamaz düzeye geldiğini söyleyenlerde "texture flickering" tarzı bir sorun vardır büyük ihtimalle. Texture flickering için gidip oyun ayarlarını kurcalayın bir ayar muhtemelen sıkıntı yaratıyordur ya da sürücü versiyonu ayarı sıkıntı çıkarmıştır. Belki de oyunda sorun vardır. Bu tarz şeyleri denemeden ve burada yardım aramadan kart arızalı diye düşünüp kafayı yemeyin. En kötü VSR kullanarak üzerini örtersiniz.
Size çözülmüş gibi gelmiş olabilir, çünkü her oyunun bu problemi düzeltmeye çalışma şekli farklı oluyor. RDR2, RE8 gibi oyunlarda bu probleme az rastlanıyor çünkü ağır oyunlar ve ağır anti-aliasing yöntemleri kullanıyorlar. En kötü VSR kullansak bile sorun hala bariz ortada oluyor. Bu problem Mercedes'e para ödeyip Tofaş kullanmak gibi, tam bir hayal kırıklığı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı