encopanco

Hectopat
Daha fazla  
  • GPU: MSI Gaming X RX 580 8 GB OC'suz
  • CPU: Ryzen 5 1600
  • Driver: 17.6.2 Crimson(En günceli)
  • Ekran: ASUS VG248QE 144Hz 1080P Dual Link DVI
  • MOBO: MSI B350 Tomahawk
  • PSU: FSP HD600 Hydro 600W 80+
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR4-2400MHz
Evet başlıkta da bahsettiğim gibi oynadığım her oyunda(GTA 5, CS:GO, Witcher3, Doom, Dishonored2, Metro Redux, BioShock Infinite, Fallout4, Prey, KF2, RotTR) en yüksek anti aliasing ayarlarını kullansam dahi(8XMSAA, SSAA2X, 8XTXAA, TAA) köşelerde tırtıklar var ve hareket ettiğim zaman etraftaki gölge ve texturelarda flicker(objelerin yerinden oynaması) denilen nalet meydana geliyor. İnternetten videolu karşılaştırma yapıyorum başka 1080P oynayanlar da öyle bir sorun göremiyorum videolarda bile görüntü kalitesi düşmesine rağmen insanlarda öyle bir sorun yok. Gayet pürüzsüz kenarlar ve objeler harket ettikleri zaman oynamıyor(özellikle gölgeler)
GTA 5'te aynen bu videodaki sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA 5'te ve geriye kalan bütün oyunlarda bu sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Pencerenin altına dikkat edin.)

Deneyip sonuca varamadığım;

ReShade, SMAA injector kullandım.
HDMI, Display Port ile monitörü kullandım.(Aynı zamanda fraps gibi programlarla kayıt aldığımda sorun videolarda da vardı yani monitörün bir sıkıntısı olmadığına eminim desktopta falan böyle sorunlar yok.)
BIOS güncelledim.
VSR kullanıp çözünürlüğü 4K yaptım yine aynı sorunlar devam etti çok şaşırtıcı.
AMD Softwareden MSAA 8X yaptım.
Bütün driverları DDU ile silip güvenli modda yeniden kurdum.

Biraz yardım çok iyi olur sağ olun.

Arkadaşlar bu doku titreme, kenar düzeltme olayının çalışmama durumunda bunun çözümü yok. Yabancı bir forumda ben de dahil olmak üzere bir sürü insan bu sorundan şikayetçi komple bilgisayar değiştirilmesine rağmen sorunu devam edenler var.

Yıllardır çözümü bulunamadı kimse çözümünü bulamıyor ne elektrik ile ilgili ne donanımla ilgili çözüm yok.

Çok ilginç değil mi? Gerçekten 2100 lira para verip salak salak hizmet alıyorum :D kimisi 10K para ödüyor 2080E, aldığı hizmete bak. İnanılır gibi değil.

Çok ilginç değil mi? Gerçekten 2100 lira para verip salak salak hizmet alıyorum :D kimisi 10K para ödüyor 2080E, aldığı hizmete bak. İnanılır gibi değil.

Yıllardır bu sorunu olanlar var çözümü yine de bulanamamış, benim de 5 aydır var bu sorunum birden bire oldu, zaten herkes de böyle oluyor, insanın oyun oynamakdan sıkılıyor bu kötü titreme yüzünden bu sorunu olan insalar büyük firmalardaki mühendislere ulaşmaya çalışıyorlar çözümün bulunması için çok takipçisi olan bu işlerden anlayan insanlara ulaşmak gerek inanın ben de bıktım artık hiç zevk almıyorum bilgisayardan artık.

Şimdi gelelim işin garip kısmına o dediğim grup da birkaç kişi bu sorunu ekran kartını değişerek çözmüş, eğer ekran kartını değişerek çözüyor ise bu sorunun kaynağı donanım gözüküyor fakat komple bilgisayarını değiştirip çözemeyen var, durum böyle olunca sorunun elektriksel olduğu çıkıyor ortaya fakat sistemin de kesintisiz güç kaynağı takıp deneyen var, evinin komple elektrik tesisatına baktıran var, şehir değiştiren var, yeni eve taşınan var sorun yine devam ediyor, yazılımsal olarak olduğunu düşünen kitle de var, bu kitlenin denemediği yöntem yok BIOS sıfırlama, ekran kartı sürücülerini komple kaldırma, sürücüleri komple kaldırma defalarca format, bütün işletim sistemlerini deneyenler ama gel gör ki sorun gitmiyor artık kafayı yemek üzereyim bu sorun hakkın da @Recep Baltaş, ve @Ali Güngör gibi etki alanı büyük insanlardan yardım istiyorum lütfen sesimizi duyurun. Gördüğünüz gibi 98 sayfalık bir konu. Eğer yazım hatam var ise affola.
Konu ile ilgili bağlantı link’i: Jagged Shadows,Pop in,Low LOD and jagged aa
Arkadaşlar rica ediyorum yetkili kişileri etiket atalım sesimizi duyuralım, teşekkürler şimdiden.

Bunu açtığımı unutmuşum. Tamamen çözünürlük, kullanılan kenar yumuşatma ayarları ve monitöre ne kadar yakınlıkta oturduğum önemli benim durumumda, muhtemelen sizde de öyledir. Benim sorun yaşadığım oyunlar hep eski AA metodları kullanan oyunlar. Şu aralar en fazla kullanılan ve en iyi tırtıkları engelleyen özellik TAA fakat o da çok bulanık yapıyor, multiplayer oyunlarda dezavantaj. Sorun sizin bilgisayarınızda ya da sürücülerinizde değil ama o saydığım üç şeyden ibaret. Dikkat etmiyorum bile ki zaten minimuma indi artık bu sorun bu günün oyunlarında.

Bunu açtığımı unutmuşum. Tamamen çözünürlük, kullanılan kenar yumuşatma ayarları ve monitöre ne kadar yakınlıkta oturduğum önemli benim durumumda, muhtemelen sizde de öyledir. Benim sorun yaşadığım oyunlar hep eski AA metodları kullanan oyunlar. Şu aralar en fazla kullanılan ve en iyi tırtıkları engelleyen özellik TAA fakat o da çok bulanık yapıyor, multiplayer oyunlarda dezavantaj. Sorun sizin bilgisayarınızda ya da sürücülerinizde değil ama o saydığım üç şeyden ibaret. Dikkat etmiyorum bile ki zaten minimuma indi artık bu sorun bu günün oyunlarında.

Bu titreme sorunu örnek olarak arkadaşımın bilgisayarında yok, bütün ayarlar aynı olduğu halde. Hatta aynı monitör ile test ettik, şöyle söylemek istiyorum örnek olarak GTA 5 oyununda bu sorun önceden yoktu. Bütün AA ayarları kapalı olmasına rağmen çok güzel bir görüntü vardı. Sadece bu oyun da değil diğer oyunlarda da çok güzel görüntü vardı, titreme yoktu. Şimdi ise 2K çözünürlük ve en yüksek ayarlar da bile var. O yüzden bunun yakın veya uzak oturmak ile alakası olmadığı ortaya çıkıyor.

Bu titreme sorunu örnek olarak arkadaşımın bilgisayarın da yok bütün ayarlar aynı olduğu halde, hatta aynı monitör ile test ettik, şöyle söylemek istiyorum örnek olarak Gta 5 oyunun da bu sorun önceden yoktu bütün AA ayarları kapalı olmasına rağmen çok güzel bir görüntü vardı sadece bu oyun da değil diğer oyunlarda da çok güzel görüntü vardı titreme yoktu şimdi ise 2K çözünürlük ve en yüksek ayarlar da bile var o yüzden bunun yakın veya uzak oturmak ile alakası olmadığı ortaya çıkıyor.
Oyuna gelen güncellemeden ya da sürücülerden olabilir, ya da arkadaşının sistemi seninkinden farklıysa onun sürücü ayarlarından filan da olabilir.

Oyuna gelen güncellemeden ya da sürücülerden olabilir, ya da arkadaşının sistemi seninkinden farklıysa onun sürücü ayarlarından filan da olabilir.
Keşke öyle kolay bir şey olsa ama hiç alakası yok sadece oyunlar da olan bir şey de değil Bios da bile var, masaüstü de dahil. Ama oyunlar da daha belli ediyor aşırı rahatsız edici.

Kanka sorun orada zaten. 1080P çözünürlükte 16X anisotropic filtering ve 16X anti aliasingde bile kör gibi oynuyorum :D Ayırca monitörün içinde de oturmuyoruz tabii ki. 30-40 cm var aramda, ne kadar olmalı ki?

Kanka sorun orada zaten. 1080P çözünürlükte 16X anisotropic filtering ve 16X anti aliasingde bile kör gibi oynuyorum :D. Ayırca monitörün içinde de oturmuyoruz tabii ki. 30-40 cm var aramda, ne kadar olmalı ki?

Yok düzelmiyor, bugün yeni sistem topladım sorun yine devam ediyor şaka gibi değil mi? 😂

Yok düzelmiyor, bugün yeni sistem topladım sorun yine devam ediyor şaka gibi değil mi? 😂

Hahaha :D Bugün Witcher3 oynarken fark ettim ben de, köşelerde bir göbek atma var. Yeni monitörden mi diyordum düşünüyordum, bakınca şu konuya farkına vardım. Siz naptınız halledebildiniz mi? Veya sonuca ulaşan birileri var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı