encopanco

Hectopat
Daha fazla  
  • GPU: MSI Gaming X RX 580 8 GB OC'suz
  • CPU: Ryzen 5 1600
  • Driver: 17.6.2 Crimson(En günceli)
  • Ekran: ASUS VG248QE 144Hz 1080P Dual Link DVI
  • MOBO: MSI B350 Tomahawk
  • PSU: FSP HD600 Hydro 600W 80+
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR4-2400MHz
Evet başlıkta da bahsettiğim gibi oynadığım her oyunda(GTA 5, CS:GO, Witcher3, Doom, Dishonored2, Metro Redux, BioShock Infinite, Fallout4, Prey, KF2, RotTR) en yüksek anti aliasing ayarlarını kullansam dahi(8XMSAA, SSAA2X, 8XTXAA, TAA) köşelerde tırtıklar var ve hareket ettiğim zaman etraftaki gölge ve texturelarda flicker(objelerin yerinden oynaması) denilen nalet meydana geliyor. İnternetten videolu karşılaştırma yapıyorum başka 1080P oynayanlar da öyle bir sorun göremiyorum videolarda bile görüntü kalitesi düşmesine rağmen insanlarda öyle bir sorun yok. Gayet pürüzsüz kenarlar ve objeler harket ettikleri zaman oynamıyor(özellikle gölgeler)
GTA 5'te aynen bu videodaki sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA 5'te ve geriye kalan bütün oyunlarda bu sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

(Pencerenin altına dikkat edin.)

Deneyip sonuca varamadığım;

ReShade, SMAA injector kullandım.
HDMI, Display Port ile monitörü kullandım.(Aynı zamanda fraps gibi programlarla kayıt aldığımda sorun videolarda da vardı yani monitörün bir sıkıntısı olmadığına eminim desktopta falan böyle sorunlar yok.)
BIOS güncelledim.
VSR kullanıp çözünürlüğü 4K yaptım yine aynı sorunlar devam etti çok şaşırtıcı.
AMD Softwareden MSAA 8X yaptım.
Bütün driverları DDU ile silip güvenli modda yeniden kurdum.

Biraz yardım çok iyi olur sağ olun.

Burda benim gördüğüm dlss nin dibine vurmuşsun hocam.dlss yi kapat düzelecek.
Dlss kapalı zaten hiç bir oyunda kullanmıyorum kardeşim .

Video çektim. Kenar yumuşatma kapalıyken saçlar falan buna benzer. Kenar yumuşatmayı açtığımda düzeliyor. Birazdan yüklenir video. Diğer Spider-Man oyununa bakabildiniz mi?

Videoyu çektiğimde taa açıktı diğer oyunda video çekmedim, oyunu indirip video çekecek vaktim yok, sırf seni inandırmak için uğraşamam.

Son düzenleme:
Bugün Spider-Man Miles Morales oyunundan aldığım bir kesit:

Bu DirectX arızası gibi duruyor, oyunun kurulu olduğu yerde redist dosyası varsa DirectX'i yeniden güncelle,
ayrıca bilgisayarın ayarlar kısmından, uygulamalar > isteğe bağlı özellikler > grafik araçları (DirectX grafik araçları desteği) özelliğini yükle,
bütün bunları yaptıktan sonra windows görüntü ayarlarından monitör yenileme hızını 60hz yap ve oyuna gir

Kayıt aldım buraya atmak için YouTube'a yüklediğimde videoda sorun görünmüyor titremeler gidiyor nedense. Ama benim titreme ile ilgili doku geç yüklenme problemi de var. O videoda belli oluyor bakın ilerideki çimler geç yükleniyor aynı şekilde ağaçların gölgeleri de geç yükleniyor. Ama nedense anti aliasing problemi videoda görünmüyor YouTube renderlerken düzeliyor anlayamadım onu.

normalde çimler bende halay çekiyor.

Kayıt aldım buraya atmak için YouTube'a yüklediğimde videoda sorun görünmüyor titremeler gidiyor nedense. Ama benim titreme ile ilgili doku geç yüklenme problemi de var. O videoda belli oluyor bakın ilerideki çimler geç yükleniyor aynı şekilde ağaçların gölgeleri de geç yükleniyor. Ama nedense anti aliasing problemi videoda görünmüyor YouTube renderlerken düzeliyor anlayamadım onu.

Normalde çimler bende halay çekiyor.

Çimlerin geç yüklenmesi, uzaktaki nesnelerin gölgeleri falan bunlar normal zaten. Daha önce bunun nedenini söylemiştim. Onun haricinde bir sıkıntı göremedim. İstersen Elden Ring videosu da çekip atabilirim.

Biz artık sana inandıramayacağız bunu sanırsam. Anlamıyorsun ve kendini haklı çıkarmaya devam ediyorsun. Kardeşim var bak geç doku, bozuk doku, berbat grafikler...
Bu DirectX arızası gibi duruyor, oyunun kurulu olduğu yerde redist dosyası varsa DirectX'i yeniden güncelle,
ayrıca bilgisayarın ayarlar kısmından, uygulamalar > isteğe bağlı özellikler > grafik araçları (DirectX grafik araçları desteği) özelliğini yükle,
bütün bunları yaptıktan sonra windows görüntü ayarlarından monitör yenileme hızını 60hz yap ve oyuna gir
💀

Biz artık sana inandıramayacağız bunu sanırsam. Anlamıyorsun ve kendini haklı çıkarmaya devam ediyorsun. Kardeşim var bak geç doku, bozuk doku, berbat grafikler...
Sakin ol la, inanıp inanmama durumu yok bu sorunları ben de yaşadım, tarif ettiğim gibi yaptığım birkaç yöntemle bu doku sorununu hallettim, kenar yumuşatmasından geç yüklenmesine kadar. neyse, yine de sana inanayım hadi :)

Sakin ol la, inanıp inanmama durumu yok bu sorunları ben de yaşadım, tarif ettiğim gibi yaptığım birkaç yöntemle bu doku sorununu hallettim, kenar yumuşatmasından geç yüklenmesine kadar. neyse, yine de sana inanayım hadi :)
Seni yanlışlıkla alıntılamışım. Fakat onu da yaptıştım, ve çalışmadı. Yazılımsal değil büyük ihtimalle, olsa Linux'ta felan olmazdı.

Sakin ol la, inanıp inanmama durumu yok bu sorunları ben de yaşadım, tarif ettiğim gibi yaptığım birkaç yöntemle bu doku sorununu hallettim, kenar yumuşatmasından geç yüklenmesine kadar. Neyse, yine de sana inanayım hadi :)

Nedir o yöntem ben de deneyeyim.

Seni yanlışlıkla alıntılamışım. Fakat onu da yaptıştım, ve çalışmadı. Yazılımsal değil büyük ihtimalle, olsa Linux'ta falan olmazdı.

NVIDIA GeForce NOW denediniz mi onunla da oluyor mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı