encopanco

Hectopat
Daha fazla  
  • GPU: MSI Gaming X RX 580 8 GB OC'suz
  • CPU: Ryzen 5 1600
  • Driver: 17.6.2 Crimson(En günceli)
  • Ekran: ASUS VG248QE 144Hz 1080P Dual Link DVI
  • MOBO: MSI B350 Tomahawk
  • PSU: FSP HD600 Hydro 600W 80+
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR4-2400MHz
Evet başlıkta da bahsettiğim gibi oynadığım her oyunda(GTA 5, CS:GO, Witcher3, Doom, Dishonored2, Metro Redux, BioShock Infinite, Fallout4, Prey, KF2, RotTR) en yüksek anti aliasing ayarlarını kullansam dahi(8XMSAA, SSAA2X, 8XTXAA, TAA) köşelerde tırtıklar var ve hareket ettiğim zaman etraftaki gölge ve texturelarda flicker(objelerin yerinden oynaması) denilen nalet meydana geliyor. İnternetten videolu karşılaştırma yapıyorum başka 1080P oynayanlar da öyle bir sorun göremiyorum videolarda bile görüntü kalitesi düşmesine rağmen insanlarda öyle bir sorun yok. Gayet pürüzsüz kenarlar ve objeler harket ettikleri zaman oynamıyor(özellikle gölgeler)
GTA 5'te aynen bu videodaki sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA 5'te ve geriye kalan bütün oyunlarda bu sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Pencerenin altına dikkat edin.)

Deneyip sonuca varamadığım;

ReShade, SMAA injector kullandım.
HDMI, Display Port ile monitörü kullandım.(Aynı zamanda fraps gibi programlarla kayıt aldığımda sorun videolarda da vardı yani monitörün bir sıkıntısı olmadığına eminim desktopta falan böyle sorunlar yok.)
BIOS güncelledim.
VSR kullanıp çözünürlüğü 4K yaptım yine aynı sorunlar devam etti çok şaşırtıcı.
AMD Softwareden MSAA 8X yaptım.
Bütün driverları DDU ile silip güvenli modda yeniden kurdum.

Biraz yardım çok iyi olur sağ olun.

Evet şimdi gördüm. Dostum attığın resimler cam gibi. Ben hiçbir problem göremiyorum. O 5. resimde ne problem var mesela? Orada seyircinin bulanık gözükmesi tamamen Depth of Field ayarıyla ilgili bir durum. Kasıtlı olarak yapılan bir şey yani.

Hocam bulanıklığı değil sıkıntı, bulanıklığın tırtıklı aynı cips gibi olması sıkıntı.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 3060 var bende de öyle fps düşüş yaşamaz mıyım?
Daha güçlü bir kart, veya 1080p ile devam. Bende RX6600XT vardı, benzer sorunlar yaşadım. Şuan görünürde bir sıkıntı yaşamıyorum ama.

Şuan modern oyunlar genellikle deferred shading kullanıyor, fakat bu teknik anti-aliasing kullanımını kısıtlıyor. Eski oyunların yeni oyunlara göre çok daha iyi gözükmesinin sebeplerinden biri bu, ve ayrıca TAA da oyunların bulanık, bozuk gözükmesinin sebeplerinden biri.

Yani sıkıntı TAA+1080p'de. Yeni bir ekran kartı aldığımda kesinlikle 1440p/4K kartlara yöneleceğim.

Son düzenleme:
Daha güçlü bir kart, veya 1080p ile devam. Bende RX6600XT vardı, benzer sorunlar yaşadım. Şuan görünürde bir sıkıntı yaşamıyorum ama.

Şuan modern oyunlar genellikle deferred shading kullanıyor, fakat bu teknik anti-aliasing kullanımını kısıtlıyor. Eski oyunların yeni oyunlara göre çok daha iyi gözükmesinin sebeplerinden biri bu, ve ayrıca TAA da oyunların bulanık, bozuk gözükmesinin sebeplerinden biri.

Yani sıkıntı TAA+1080p'de. Yeni bir ekran kartı aldığımda kesinlikle 1440p/4K kartlara yöneleceğim.
Başka bir kasayla denedim ben monitörü onda da aynı sorunlar vardı. Bir ihtimal monitör ile ya da elektrik altyapısıyla alakalı olabilir diye düşünüyorum ve bence kesin çözüm olduğu bile belli olmayan bir şey için tekrar bir 20k vermek doğru mu bilmem.

Dediğin sorun yok
Tamam o zaman benimle alakası olmayan, direkt şansa denk gelen ve çözülemeyen bir sorunu tr şartlarında son model PC alıp mı çözeceğim? Seninki çözülmüş olabilir ama garantisi yok, diğer yabancı forumdaki bazı insanlar evini bile değişse çözülmediğini söylüyor. Benim dün girdiğim bir dc grubunda ise birinin sorunu kendiliğinden çözüldüğünü söylüyor.

Belki bu sorunu kolayca çözebilecekler ama neyden kaynaklandığını kimse bilmiyor. Çok sinir bozucu cidden. İstediğim çözünürlüğe alayım yine de göze batıyor ya benimki.

Tamam o zaman benimle alakası olmayan, direkt şansa denk gelen ve çözülemeyen bir sorunu tr şartlarında son model PC alıp mı çözeceğim? Seninki çözülmüş olabilir ama garantisi yok, diğer yabancı forumdaki bazı insanlar evini bile değişse çözülmediğini söylüyor. Benim dün girdiğim bir dc grubunda ise birinin sorunu kendiliğinden çözüldüğünü söylüyor.

Belki bu sorunu kolayca çözebilecekler ama neyden kaynaklandığını kimse bilmiyor. Çok sinir bozucu cidden. İstediğim çözünürlüğe alayım yine de göze batıyor ya benimki.
Güzel kardeşim yaşadığın her şeyi aynı şekilde yaşıyorum, gerçekten kabullenmekten başka çaremiz yok, çünkü benim bu iş harcayacak param, zamanım yok, kabullenmekten başka çaremiz yok ne yazık ki...

Sorun güç kaynağı veya monitör de olabilir monitör değişen arkadaşlar monitör olarak ASUS TUF Gaming VG27AQ 27 monitör deneyebilir. Ben denedim bir sorun yoktu. Anti aliasing diye bir sorun kesinlikle var, psikolojik falan değil. Monitör değişen arkadaşlar kaliteli bir DP kablosu ile denesin, kullandığı kablo ile denemesin. Benim şu an kullanmakta olduğum monitör AOC 24G2U. Oyunlar bildiğimiz bulanık, kenarlar tırtıklı Ultra ayarlarda bile. Oyunlar Low. Yakın zamanda acaba bendemi skıntı var dedim ve internet kafede denedim, oyunlar muazzam netlikte ve akıcılıkta. God of War'ı kendi bilgisayarımda oynarken sakal ve çimen detaylarında çok acayip derecede bariz sakal bir birine girmiş köse sakal gibi gözüküyor. Çimenler Low gibi gölgeler ağaçlar titriyor. Kesinlikle psikolojik değil boş yorum yapmayalım. İki bilgisayar da denedim birinde varken diğerinde yok. Bunun neresi psikolojik o kadar zaman olmadı şimdi mi oluyor. Oyunlarda toplam 18.000 saati olan ben bunu şimdi mi fark ediyorum çok komik :)

Şu saç sakal detayına baksanıza komiksiniz vallahi. Oyunlar ultrada fark edilmiyor derseniz helal olsun aynen devam edin.

Dosya Ekleri

• 20230614172325_1.jpg
    20230614172325_1.jpg
    755,3 KB · Görüntüleme: 58
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    391,9 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı