encopanco

Hectopat
Daha fazla  
  • GPU: MSI Gaming X RX 580 8 GB OC'suz
  • CPU: Ryzen 5 1600
  • Driver: 17.6.2 Crimson(En günceli)
  • Ekran: ASUS VG248QE 144Hz 1080P Dual Link DVI
  • MOBO: MSI B350 Tomahawk
  • PSU: FSP HD600 Hydro 600W 80+
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR4-2400MHz
Evet başlıkta da bahsettiğim gibi oynadığım her oyunda(GTA 5, CS:GO, Witcher3, Doom, Dishonored2, Metro Redux, BioShock Infinite, Fallout4, Prey, KF2, RotTR) en yüksek anti aliasing ayarlarını kullansam dahi(8XMSAA, SSAA2X, 8XTXAA, TAA) köşelerde tırtıklar var ve hareket ettiğim zaman etraftaki gölge ve texturelarda flicker(objelerin yerinden oynaması) denilen nalet meydana geliyor. İnternetten videolu karşılaştırma yapıyorum başka 1080P oynayanlar da öyle bir sorun göremiyorum videolarda bile görüntü kalitesi düşmesine rağmen insanlarda öyle bir sorun yok. Gayet pürüzsüz kenarlar ve objeler harket ettikleri zaman oynamıyor(özellikle gölgeler)
GTA 5'te aynen bu videodaki sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA 5'te ve geriye kalan bütün oyunlarda bu sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Pencerenin altına dikkat edin.)

Deneyip sonuca varamadığım;

ReShade, SMAA injector kullandım.
HDMI, Display Port ile monitörü kullandım.(Aynı zamanda fraps gibi programlarla kayıt aldığımda sorun videolarda da vardı yani monitörün bir sıkıntısı olmadığına eminim desktopta falan böyle sorunlar yok.)
BIOS güncelledim.
VSR kullanıp çözünürlüğü 4K yaptım yine aynı sorunlar devam etti çok şaşırtıcı.
AMD Softwareden MSAA 8X yaptım.
Bütün driverları DDU ile silip güvenli modda yeniden kurdum.

Biraz yardım çok iyi olur sağ olun.

Şu anda bu sorunu çözdün mü yoksa hâlâ devam mı ediyor?

Çözüldü sorun. Bu öyle bir sorun ki sadece grafikte değil, ben CS:GO oyuncusu olarak acayip rahatsızdım. Çoğunlukla CS:GO oynayan bir insanım. CS:GO'da bile çok rahatsız ediyor uzaktaki insanlar bulanık gözüküyordu ve FPS yüksek olmasına rağmen kasıyordu. 300 400 FPS'de kasma olur mu? Kesinlikle PSU ile monitör olarak kaliteli alınmalı.

Yeni PC toplayıp hem de monitör değişen insanlar çözememiş bu konuyu. Ben de saçma buluyorum çünkü her şeyi değişirsen sorun ortada kalmaz. Tabii teknoloji çok değişken bir şeydir. Çok enteresan şeyler gördüm öneri olarak sadece güç kaynağı ve monitör kaliteli alınmalı diyorum çünkü bu sorunu çözmek için ben de sistemin her parçasını yeniledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun senin için çözülmüş olmasına inan çok sevindim ama ne yazık ki dediklerini hatta daha fazlasını denemiş kişilerde sorun çözülemeyebiliyor biraz da şans işi. Ben bendeki sorunu 1 yıl önce RDR 2 oynarken fark ettim oyunlarla çok haşır neşir olan ve grafiklere-küçük detaylara dikkat eden birisiyim, o zamandan beri birçok şeyi denedim hatta aynı monitöre, TV'ye PS5'i orijinal HDMI kablosu ile bağladım ama bir şey değişmedi, problemi çözmek için saatlerce yabancı kaynaklı forumlarda Discord kanallarında YouTube videolarında geziğimi bilirim ama hiçbir çözüm benim için işe yaramadı umarım yakın zamanda ben de problemi çözebilirim.

Çözüldü sorun. Bu öyle bir sorun ki sadece grafikte değil, ben CS:GO oyuncusu olarak acayip rahatsızdım. Çoğunlukla CS:GO oynayan bir insanım. CS:GO'da bile çok rahatsız ediyor uzaktaki insanlar bulanık gözüküyordu ve FPS yüksek olmasına rağmen kasıyordu. 300 400 FPS'de kasma olur mu? Kesinlikle PSU ile monitör olarak kaliteli alınmalı.

Yeni PC toplayıp hem de monitör değişen insanlar çözememiş bu konuyu. Ben de saçma buluyorum çünkü her şeyi değişirsen sorun ortada kalmaz. Tabii teknoloji çok değişken bir şeydir. Çok enteresan şeyler gördüm öneri olarak sadece güç kaynağı ve monitör kaliteli alınmalı diyorum çünkü bu sorunu çözmek için ben de sistemin her parçasını yeniledim.
Yıllardır parça parça arada komple sistemi değiştiriyorum fakat değişen bir şey yok. Sorun aniden 1 günde geldi ve gitmiyor. 3 - 5 farklı monitör de denedim. Şu an 2K çözünürlükte kullanıyorum hala aşırı kötü görüntü. Ek olarak input lag da var ama o saate göre değişiyor. Bununla ilgili konu açmıştım sorunlarımı belirttiğim. Daha birkaç gün önce NVIDIA karta geçtim, ona geçince de stutter sorunu daha fazla arttı gibi.

Yıllardır parça parça arada komple sistemi değiştiriyorum fakat değişen bir şey yok. Sorun aniden 1 günde geldi ve gitmiyor. 3 - 5 farklı monitör de denedim. Şu an 2K çözünürlükte kullanıyorum hala aşırı kötü görüntü. Ek olarak input lag da var ama o saate göre değişiyor. Bununla ilgili konu açmıştım sorunlarımı belirttiğim. Daha birkaç gün önce NVIDIA karta geçtim, ona geçince de stutter sorunu daha fazla arttı gibi.

Değişmedigin parça olduğuna emin misin? Diğer denediğin monitörlerde farklı bir bilgisayar denedin mi? Senin dediğine göre saat farkı varmış bu elektrik ile alakalı o zaman. Teknoloji çok değişken farklı farklı etkenler olabilir benim arkadaşımda da benzer sorun vardı ekran kartını değişti düzeldi.
Denediğin monitör markaları neler?

Sorunun senin için çözülmüş olmasına inan çok sevindim ama ne yazık ki dediklerini hatta daha fazlasını denemiş kişilerde sorun çözülemeyebiliyor biraz da şans işi. Ben bendeki sorunu 1 yıl önce RDR 2 oynarken fark ettim oyunlarla çok haşır neşir olan ve grafiklere-küçük detaylara dikkat eden birisiyim, o zamandan beri birçok şeyi denedim hatta aynı monitöre, TV'ye PS5'i orijinal HDMI kablosu ile bağladım ama bir şey değişmedi, problemi çözmek için saatlerce yabancı kaynaklı forumlarda Discord kanallarında YouTube videolarında geziğimi bilirim ama hiçbir çözüm benim için işe yaramadı umarım yakın zamanda ben de problemi çözebilirim.

Bu arada ben sorunu yaşarken TV'ye taktıgımda dahi devam ediyordu. Kablo değiş mesela bilgisayar kullanan bir arkadaşın varsa bilgisayarında seninle aynı sorun yoksa kablosunu ve monitörünü al dene.

İnput lag sorunu faredan dolayı olabilir. Daha önce açtığım konularda var oyunlarda kenar duvar doku titremeleri diye oyun için kaliteli fare alamadığında input lag yapabilir. Monitör de olabilir. Benim input lag sorununu monitör ile çözdüm. 400 FPS'de kasıyor gibi oluyordu fare takılarak dönüyordu. Dediğim gibi teknolojik aletler çok değişik çok farklı sebepleri olabilir. İnanılmaz şeyler olabilir. Ben 60 70 FPS aldığım laptopumdan bir anda CS:GO gibi bir oyunda ayar değişmeden 200 FPS aldığım zamanlar vardı ve o laptopun o özellikler ile onu alması imkansız gibi bir şeydi.

FXAA gibi teknolojileri kullanırsam kesinlikle devam ediyor fakat TAA kullanan oyunlarda bende bir sorun olmuyor, teknolojiden de kaynaklı olabilir fakat aynı ayarlarda farklı sistemlerde daha yumuşak görünmesi asıl ilginç olan kısım.

Kaliteli bir monitör aldım ve sıfır DP kablo aldım ama yine de aynı durum. Bu durum herkesten herkese değişiyor. Çok irdelememek lazım kafayı sıyırırsınız bence :D

Kaliteli bir monitör aldım ve sıfır DP kablo aldım ama yine de aynı durum. Bu durum herkesten herkese değişiyor. Çok irdelememek lazım kafayı sıyırırsınız bence :D

Ben bu olayın düzeleceğine olan inancımı kaybettim dostlar, anne baba nasıl kaderse bu da kaderdir kabullenin ve bununla yaşamayı öğrenin...

Ben bu olayın düzeleceğine olan inancımı kaybettim dostlar, anne baba nasıl kaderse bu da kaderdir kabullenin ve bununla yaşamayı öğrenin...

Bende zamanında çok uğraşmıştım kafayı yemiştim cidden sonra saldım. Zaten şu anda da oyun pek oynayamıyorum artık. Arada bir GTA'ya giriyorum ama artık gözüme bile takılmıyor o sorun. Bir zaman sonra hissetmiyorsun bile.

Herkese merhaba, uzun bir zaman sonra bu sorunun benim için işe yarayan metodunu yabancı bir sitede buldum.

En altta kaynak belirteceğim, isteyenler oradan daha detaylı inceleyebilirler.

Çözüm şu şekilde: Masaüstünde sağ tık yapıp Nvidia Denetim Masasını açıyoruz daha sonra 3D Ayarlarının Yönetilmesi sekmesine giriyoruz, Program ayarları kısmından altta paylaştığım ayarları, deneme amaçlı, bu problemi yaşadığınız herhangi bir oyunu ekle kısmından ekleyerek uyguluyoruz, eğer ayarlar işinize yararsa bütün oyunlarda geçerli olması için genel ayarlara gelip aynı işlemleri uygulamanız gerekiyor, bu ayarları uygulamak büyük bir ihtimalle oyunlardaki shimmering/flickering sorunlarınıza çözüm olacak ancak hala görüntüde bulanıklık yaşayabilirsiniz, bunun için ise çözümüm Dynamic Super Resolution(DSR)'I aktif edip oyunları 2880x1620 çözünürlüğünde başlatmak, bu ayarları yaptıktan sonra inanıyorum ki birçok kişi artık bu büyük dertten kurtulacak. Son olarak eklemem gerekir ki bu ayarları uygulamak oyunlarda performans kaybına sebep olsa da buna değecek emin olun, umarım deneyen herkes için çözüm olur.

Ayarlar:
1.PNG
2.PNG
3.PNG

Kaynak :https://linustechtips.com/topic/638...nd-jagged-aa/?do=findComment&comment=16068866

Technopat Haberler

Geri
Yukarı