Sorularına genel olarak cevap vermeye çalışacağım;
1. Oyunlarda texture yüklenme sorunları genelde harddisk deki yavaşlıktan dolayıdır ve FPS drop ile karıştırılmamalıdır. GTA 5 hem sistem belleği hem de ekran kartı belleği kullanan bir oyun olduğundan eğer ekran kartı bellek sınırını aşarsan ve o sırada ekran kartının swap olarak kullanacağı boş ram de yoksa bilgisayarda (verdiğin bilgilere dayanarak olmadığını anlıyorum) bu tür texture yüklenmeme veya geç yüklenme sıkıntıları ortaya çıkabilir. Bu sorunun çözümü basit olarak oyun ayarlarını ekran kartı belleğinize göre düşürmek olabilir. Eğer sorun düzelmezse daha ayrıntılı döküm gerekecek.
2. Hayır, defrag yani disk birleştirme işlemi dosyalara zarar vermez aksine sistemi hızlandırır ve hard diskin ömrünü uzatır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken konu SSD. SSD ler normal harddiskler gibi defrag edilmeye calışılırsa deforme olabilirler. SSD ler kendilerine özgü bir algoritma kullanılarak defrag edilmelidir. Bazı yeni defrag programları SSD defrag için hazır hale getirilmiştir.
3. 8GB ram, GTA5 için yeterli bir miktardır. Kendim de 8gb RAM ve Win 10 kullanıyorum ve bahsettiğin gibi bir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca Windows 10'un Pro veya Home olması pek bir şeyi değiştirmez.
Başka sorun varsa cevaplayabilirim.