Oyunlarda dokuların geç yüklenmesi sorunu

EmreGMR

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bir sorunum var ve çözemeyince danışmak istedim. Oyunlarda bazı dokular geç yükleniyor. Öncelikle oyunlarım orijinal, bu sorun daha çok GTA 5 ve Witcher 3'de oluyor. Eskiden olduğunu hiç hatırlamıyorum daha yaza kadar bu oyunları çok oynuyordum gözüme takılırdı illa. Ben Windows 10 PRO'dan Windows 10 Home sürümüne geçmiştim, bunun etkisi olabilir mi? HDD Tune yükleyip yazma okuma hızlarını test edicektim, okuma hızını test edebildim fakat yazma hızını test edemedim. HDD boşta 30 derece, ne yapmalıyım? Bir de HDD modu İDE olabilir mi? Bunu AHCI moduna çevirirsem düzelebilir mi arkadaşlar?
kpok.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır gerekmez. Program size sonuçları gösterecek onun resmi lazım bize. Bu arada tahmin ettiğim gibi diskte baya bozulma olmuş, donmaların sebebi bu olabilir. Bozulmalar genelde çok miktarda küçük boyutlu dosyanın taşınması nedeniyle oluşur. Günümüz oyunları texture vb. bileşenlerini büyük dosyalar halinde barındırırken eski oyunlar bu dosyaları küçük parçalara bölerek barındırır. Bunun sebebi ise eskiden büyük dosyaları açmak için ekstra harcayacak bir işlem gücünün olmamasıydı. Yani donanımlar geliştikçe oyunlar da daha verimli hale geldi.
Örnek vermek gerekirse;
Counter Strike 1.6 20.000 civarı dosya içerir ve 300mb yer kaplarken,
GTA 5 10.000 civarı dosya içerir ve 60GB yer kaplar.

Hayır gerekmez. Program size sonuçları gösterecek onun resmi lazım bize. Bu arada tahmin ettiğim gibi diskte baya bozulma olmuş, donmaların sebebi bu olabilir. Bozulmalar genelde çok miktarda küçük boyutlu dosyanın taşınması nedeniyle oluşur. Günümüz oyunları texture vb. bileşenlerini büyük dosyalar halinde barındırırken eski oyunlar bu dosyaları küçük parçalara bölerek barındırır. Bunun sebebi ise eskiden büyük dosyaları açmak için ekstra harcayacak bir işlem gücünün olmamasıydı. Yani donanımlar geliştikçe oyunlar da daha verimli hale geldi.
Örnek vermek gerekirse;
Counter Strike 1.6 20.000 civarı dosya içerir ve 300mb yer kaplarken,
GTA 5 10.000 civarı dosya içerir ve 60GB yer kaplar.
Bitince size fotoğrafları göndereceğim, çok teşekkür ederim bu arada vakit ayırdığınız için. Birde ben BİOS ayarlarına girip XMP açsam bir yararı olur mu?

Bitince size fotoğrafları göndereceğim, çok teşekkür ederim bu arada vakit ayırdığınız için. Birde ben BİOS ayarlarına girip XMP açsam bir yararı olur mu?

Önemli değil, ne demek.
XMP, Ramlerde overclock için açmanız gereken bir ayardır. Bizim işimize yaramaz çünkü Ramleriniz zaten yeterince hızlı ve sorun Ram kaynaklı değil. BIOS da çok oynama yapmamanızı tavsiye ederim şimdilik. Dimyat`a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım.;):)

Önemli değil, ne demek.
XMP, Ramlerde overclock için açmanız gereken bir ayardır. Bizim işimize yaramaz çünkü Ramleriniz zaten yeterince hızlı ve sorun Ram kaynaklı değil. BIOS da çok oynama yapmamanızı tavsiye ederim şimdilik. Dimyat`a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım.;):)
Umarım defrag sonucu düzelir, birde hocam benim sistem boşta 2.5 GB RAM kullanıyor, sizinki kaç kullanıyor? Bende çok kullandığı için sorun olabilir.

Şuan baktım 2.5 GB bende de bir sıkıntı yok. Yalnız Chrome açıkken 2.5 GB, yani tamamen boşta iken 2.3GB civarı olacaktır ama bunlar küçük oynamalar yani kullanımınız gayet normal.

Şuan baktım 2.5 GB bende de bir sıkıntı yok. Yalnız Chrome açıkken 2.5 GB, yani tamamen boşta iken 2.3GB civarı olacaktır ama bunlar küçük oynamalar yani kullanımınız gayet normal.
Hocam işlem ne zaman biter?
wqwqw.jpg

PUBG oynarken çok başıma geliyordu. SSD alıp sadece oyunu oraya taşıyarak sorunumu çözdüm.
Windows SSD üstüne kurulu o yüzden boş yer pek yok, satın alıp taşımayı isterdim ama imkanım yok başka çözümler aramak zorundayım :(.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı