Oyunlarda düşük ekran kartı kullanımı

Emekli_Gamer

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba sistemim oyunlarda tam performans sergileyemiyor ani depolanmalar yaşıyor ekran kartı kullanımım %100 olmuyor arada sırada %90 ve üstüne çıkarsa FPS yükseliyor işlemci kullanımı aynı ya da ekran kartından fazla oluyor oyunlarda grafik kalitesi yüksekte kullanırkenki FPS ile düşükte kullandığım FPS aynı oluyor sistem darboğazmı yapıyor işlemci değiştirmeme gerek varmı yada başka bir sorun olabilir mi?

Örneğin GTA 5 yüksek ayarlarda ortalama FPS 50-60-70-80 arası çoğunlukla 50-70 arasında
Valorant yüksek ayarda 100-190 aralarında çoğunluk 150-170 filan
PUBG Değerler böyle
ff4c93e0-14f9-4e21-9d57-a1aa832cb3ad.jpeg

Sistem özellikleri
RTX 2080 Super ekran kartı
i5 10400F işlemci
16 GB RAM
Monitör 1080p

Dosya Ekleri

• 548ffd0a-e6be-45cb-a319-d326adbade5a.jpeg
    548ffd0a-e6be-45cb-a319-d326adbade5a.jpeg
    427 KB · Görüntüleme: 41
Muhtemelen işlemciden dolayı darboğaz yapıyor. 2080 oldukça iyi bir kart sonuçta. Şimdi youtube testlerine baktım aşağı yukarı aynı.
Bir de hep işlemciye yük veren oyunlarda test etmişsiniz başka tür single player oyun yüklü mü bilgisayarınızda?

Muhtemelen işlemciden dolayı darboğaz yapıyor. 2080 oldukça iyi bir kart sonuçta. Şimdi youtube testlerine baktım aşağı yukarı aynı.
İşlemci değiştirsem sistem tam performansını sergilermi sorun ortadan kalkmış olurmu hoca

Windows oyun modu kapalı olabilir. Kapalı değilse de işlemci ile ekran kartı darboğaz yapıyor olabilir.
Kapalı

İşlemci değiştirsem sistem tam performansını sergilermi sorun ortadan kalkmış olurmu hoca

Kapalı
İşlemci kaynaklı olduğundan emin olursanız değiştirebilirsiniz. Ama İntel tarafını çok bilmiyorum, Anakart upgrade edip yeni nesile geçmek daha mı mantıklı olur emin değilim.

İşlemci kaynaklı olduğundan emin olursanız değiştirebilirsiniz. Ama İntel tarafını çok bilmiyorum, Anakart upgrade edip yeni nesile geçmek daha mı mantıklı olur emin değilim.
Büyük ihtimal işlemci kaynaklı gibi geliyor
İ7 10 nesil işlemci fiyatı 10k fiyatına yakın bu fiyata amd geçilir üstüne birazdaha para ekleyip intelin işlemci değiştirdiğinde anakartıda değiştirmek lazım

Büyük ihtimal işlemci kaynaklı gibi geliyor
İ7 10 nesil işlemci fiyatı 10k fiyatına yakın bu fiyata amd geçilir üstüne birazdaha para ekleyip intelin işlemci değiştirdiğinde anakartıda değiştirmek lazım
Özellikle bu tarz multiplayer oyunlarda çok fark ediyor, Ryzen 5 2600den 5600e geçtim Rx 6600 kartı ile neredeyse multiplayer oyunlarda 2 kat fps kazandım. Ayrıca sizin ekran kartınız daha da iyi sizde fark daha da fazla olur.

Arkadaşlar merhaba sistemim oyunlarda tam performans sergileyemiyor ani depolanmalar yaşıyor ekran kartı kullanımım %100 olmuyor arada sırada %90 ve üstüne çıkarsa FPS yükseliyor işlemci kullanımı aynı ya da ekran kartından fazla oluyor oyunlarda grafik kalitesi yüksekte kullanırkenki FPS ile düşükte kullandığım FPS aynı oluyor sistem darboğazmı yapıyor işlemci değiştirmeme gerek varmı yada başka bir sorun olabilir mi?

Örneğin GTA 5 yüksek ayarlarda ortalama FPS 50-60-70-80 arası çoğunlukla 50-70 arasında
Valorant yüksek ayarda 100-190 aralarında çoğunluk 150-170 filan
PUBG Değerler böyle
Eki Görüntüle 2364139

Sistem özellikleri
RTX 2080 Super ekran kartı
i5 10400F işlemci
16 GB RAM
Monitör 1080p
Hocam eski konulara baktığımda i5 10400f işlemcinin rtx 2080 supere darboğaz yapıcağını yazmış insanlar bilgisayarda küçük bi darboğaz söz konusu işlemci yükseltiminde sorun düzelecektir.

O zaman amd geçmekte fayda var
Anakart olarak aklımda 2 tane model var
1-) MPG B550 Gaming Plus
2-) MSI B550-A Pro
Bunlardan hangisi iyidir
İşlemci olarak da
Ryzen 7 5800x3d
Bunu takarsam düzelme olur galiba

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri