Oyunlarda Ekran Donması

berry

Hectopat
Katılım
1 Ağustos 2014
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir oyun başladıktan 3 dakika sonra 2-5 saniye aralıklarla 2-3 saniyelik donmalar oluşuyor. Oyunun ana ekranında böyle donmalar olmuyor. Razer Game Booster kullanıyorum, sistemi performansa alıyorum, Nvidia seçeneklerini de performansa alıyorum ancak bir değişim olmuyor. Ekran kartım Nvidia GeForce GT 525M, en güncel sürüm ve sıcaklık değerleri 50-60 derece arasında. Format işe yaramadı, dizüstü bilgisayarımı teknik servise götürdüm bakımını da yaptırdım, HDD neredeyse bomboş. Her oyunda donmalar oluyor fakat LoL'de çok fazla gerçekleşmeye başladı. Lütfen bunun çözümünü bir bilen varsa yardım etsin. Şimdiden teşekkür ederim...
 
Arkadaş bu donmalar oynadığın oyuna göre değişir ağır bir oyun oynarsan donmalar kaçınılmazdır.(Battlefield 4 vb.) Ama daha düşük bir oyunu çok rahat oynarsın. Ayrıca bir zamanlar ben de işe yarıyor sanırdım ama Razor Game Booster gibi yazılımlar işe yaramıyor. Sadece teması güzel :)
 
İşe yaradığına asla inanmıyorum. Belki diyorum bi nebze ama oynadığım oyun League of Legends yani çok büyük bişey değil. Önceden çok rahat oynuyordum ne olduysa 1-2 günde oldu. Bir gün 1 kere dondu sonra 2 kere sonra 5-10-15 diye olmadı. Ne olduysa aniden oldu.
 
İşletim sistemini yazar mısın? Ve arka planda çalıştırdığın uygulamaları. Ayrıca ekran kartından gördüğüm kadarıyla dizüstü bilgisayar kullanıyorsun, modelini yazabilir misin?

NOT: Kolaylık olsun diye Görev yöneticisinden bir görüntü atabilirsin.
 
Öncelik 525M sandığınız kadar performanslı bir grafik yongası değildir :) Güncel oyunlar için biraz yetersiz tabirini kullanabileceğim bir grafik yongasıdır.
Bu yüzden hangi oyunu hangi ayarlar hangi seviyedeyken oynamaya çalıştığınıza dikkat edeceksiniz. Ayrıca diğer donanım bilgilerinden de bahsedin.
RAM bellekteki yetersizlik bile donmalar için sağlam bir sebeptir. 4GB bellek, BF4 için bile yetersiz kalabiliyor.

LOL oyunundaki donmaların sebebi ise internet ile alakalı olabiliyor, malum ayın 25'indeyiz. AKK devreye gireli olmuştur birkaç gün veya hafta.
İnternet ile alakalı sıkıntılar direkt olarak donmalar için bir sebeptir mesela.

Ben 540M grafik yongalı leptop ile güncel oyunları oynamaya kaktığımda, standart leptop çözünürlüğünde bile ayarları medium'dan öteye çıkaramazdım :)
 
Çok fazla işlem var. Benimde küçüklükten beridir uğraştığım bir konu. Görüyorum ki işletim sistemin 64-bit çok iyi. İşlemcin i-5 resmen oyun için var. RAM'de çok güzel. Tek sıkıntın ne dostum biliyor musun? Cevap: Sistemini Windows 8.1 Pro 64-Bit'e yükselt ve sonra sorunun kalmayacaktır. Tekrar sorun çıkarsa "Ben hep buradayım":)

NOT: Kesinlikle Toshiba'nın yazılımlarını yükleme sadece oyun oynuyorsan hiç bir yazılım yükleme sadece driver kur yeter. Çünkü benim arkadaşın dizüstü bilgisayarı da Toshiba idi ve bana kasma sorunuyla getirdi. Windows 8.1 Pro 64-Bit'e yükselttim ve driver dışında bir şey kurmadım şu anda bilgisayarı uçuyor.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı