Oyunlarda neden hile yapmamalısınız? (Hile yapmamanız için sebepler)

Katılım
8 Eylül 2018
Mesajlar
1.482
Çözümler
4
Yer
System32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba.
Online oyunlarda hepimizin ortak sorunlarından biri bilindiği gibi hile kullanan 12 yaş ve altı kesimin oluşturduğu oyuncular. Bu yaştaki oyuncular hile yapmaya çok daha eğilimliler ve bazı mahluklar internette oyunlara nasıl hile indireleceğini gösteriyor. Bu çoğunluğunu velet olarak tanımladığımız oyuncular da bunu normal veya doğal bir şey zannediyorlar, bunun da ötesinde, kendilerinde herkesin erişim hakkı olan bir oyunda adaletsiz bir şekilde öne geçmelerine neden olarak yazılım vs. (hile) kullanma hakkı buluyorlar. Bu yeterince saygısızlık ifade etmiyormuş gibi, bir de bizlere yine oyunlarda öğrendikleri küfürleri ediyorlar. Bizlere "kes, ağlama" gibi şeyler söylüyorlar. Yaşları sorulduğunda en az 15 diyorlar(gerçekte 9 yaşında).

Arkadaşlar, şunu kavrayın. Hile açmak adil bir yol değildir ve yapılmaması gereken bir şeydir. Sizi hile açmaya iten şey eğer oyunda diğer oyunculardan geri kalmanız ise yapmanız gereken şey hile indirmek değil, daha iyi olmak adına çaba göstermek. Hiç kimse bencilce bir tavır içinde herkesin girip oynadığı ve kendisi gibi eğelenmeye çalıştığı bir ortamda hile kullanarak kendi eğlencesi adına milletin oyun zevkini batırma hakkına sahip değil. Hile kullanmayın, kullanan arkadaşlarınızı uyarın, hile kullanıyorsanız da insanları çok affedersiniz salak yerine koyup hile olmadığınızı iddia etmeyin. Karşınızdaki oyuncunun size sinirlenmesi ve küfür etmesi bu durumda normal karşılanır, bu gibi durumlarda kendinizde kesinlikle hak aramayın.

Şunu da unutmayın ki hile kullanmak gerçekte sizi sadece daha kolaycı, daha zayıf, istediğini elde etmek için yapılmaması gereken şeyleri yapacak bir insan durumuna düşürüyor. Siz hile açtığınızda belki daha iyi olduğunuzu zannediyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Siz sadece kendi yediğiniz halt ile diğer oyuncuların sizden rahatsız olmasına, sizi sevmemesine neden oluyorsunuz. Hile yapmayın.
 
Önceden bende 10 yaşındayken (Şimdi 14 olduk :)) hep hileye başvurur dururdum. Çünkü her zaman yenilirdim. Ancak bir süre sonra hileyle oynamanın eğlenceli olmadığını anladım. Çok şükür ki benim açtığım hileler singleplayer oyunlardı, multiplayer oyunlar değildi.

Yalnız iyi yazmışsınız güzel de kimsenin gidipte takacağını sanmıyorum. Millet hileler için para bile veriyor siz diyince hiç takacağını sanmam.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı