Oyunlarda RX 580 8GB GPU Clockta Dalgalanma ve FPS düşüşü

FurthestEagle

Megapat
Daha fazla  
1573942362785.png

Grafikte de gördüğünüz gibi, GPU işlemci hızında ve bellek hızında aşağıya doğru sürekli tekrar eden fırlama oluyor. Bu grafik Forest oyunu için. Diğer oyunlarda da buna benzer bir grafik ortaya çıkıyor. Ekran kartım MSI RX 580 8 GB Gaming X, işlemcim ASUS B350 Prime Plus. 500W High Power 80+ Bronze PSU mevcut. Acaba neden böyle framedroplar yiyiyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Eki Görüntüle 460486
Grafikte de gördüğünüz gibi, GPU işlemci hızında ve bellek hızında aşağıya doğru sürekli tekrar eden fırlama oluyor. Bu grafik Forest oyunu için. Diğer oyunlarda da buna benzer bir grafik ortaya çıkıyor. Ekran kartım MSI RX 580 8 GB Gaming X, işlemcim ASUS B350 Prime Plus. 500W High Power 80+ Bronze PSU mevcut. Acaba neden böyle framedroplar yiyiyorum, yardımcı olabilir misiniz?
Ekran kartını 2. Elmi aldınız veya kaç sene oldu ?

GPU sıcaklığında dolayı voltajı düşürüyor voltaj düştüğü için de GPU Clock düşüyor.
GPU ısınmamış bile, sorun sıcaklıkta değil, 55-56 derece sıcak değil.

The Forest oyununda bende yaşıyorum bahsi geçen sorunu, bence oyun sorunlu. Pek iyi de bir optimizasyonu yok.

GPU ısınmamış bile, sorun sıcaklıkta değil, 55-56 derece sıcak değil.

The Forest oyununda bende yaşıyorum bahsi geçen sorunu, bence oyun sorunlu. Pek iyi de bir optimizasyonu yok.
Farkederseniz GPU Temperature Maks 85 yazıyor. 85 çıktığı an GPU Clock değerlerinde düşüş yaşanmış. Grafikten anlayabilirsiniz.

Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler, dün yazımdan uyarı aldığım için cevap veremedim. Sistemimdeki ekran kartı hariç tüm parçalar 0. Ekran kartını da 2017'de satın almış birinden satın aldım, garantiye yollayıp kontrollerini yaptırmış. Ama sorun ekran kartında da olabilir çünkü diğer tüm parçalar 0 ve CPU hariç overclock yok. Sorun diğer tüm oyunlarda oluyor, ama Forest'da çok daha sık oluyor. Öncellikle RAM'i iyice kontrol ettim, şu an 3000 MHZ ve stock CL zamanlamasında çalışıyor. CPU da 1.35 voltaj ile 3.8 GHZ hızında çalışıyor. Asus B350 Prime Plus'un Bios güncellemesinin gelmesini bekliyorum belki yeni Agesa sürümü sorunumu çözer ama hiç emin değilim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı