Oyunlarda uzaklara bakınca FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 8.1

imenkuc2424

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Şimdi siz PC'den anlayan kardeşlerime bir sorunumu anlatacağım umarım çözümünü buluruz. Ben PC'mde çoğu oyunda karşılaştığım bir sorunu çözmek istiyorum artık canımı çok sıkıyor. Şimdi mesela oyunlarda böyle bir duvar kenarına geçip detaylı yerlere bakmayınca FPS 40 50 oluyor ama açımı detaylı yere çevirince 10 FPS'e kadar düşüyor ve karakter yürümüyor bile. Çok zorlarsam örneğin ekran kartını maksimum performansa alırsam ve işlemciyi 1.6GHz'den fazla çalıştırırsam PC kapanıyor. Zaten PC kapanma sorunu var ( termal macunla alakalı değil) onu da anlayan varsa yardımlarını beklerim. Çoğu oyunda bu sorunu yaşıyorum bu sorunu örnek: Assassin's Creed 2, Attack on Titan 2, Call of Duty serilerinde (düşük sistem gereksinimlerinde bile). Bu sorun cidden beni çok kısıtlıyor sadece LoL oynayabiliyorum diğer oyunlarıda rahatça oynamak istiyorum. Lütfen yardım edebilir misiniz?

Sistemim:
4 GB DDR3 RAM.
Intel Pentium B960 işlemci 2 çekirdek 2MB önbellek.
Ekran kartı: Hem Intel HD Graphics hem de AMD Radeon 6600M and 6700M series.
SSD yok.

Bu sorunu çözmenin bir yolu var mı?
Uzaklara baktığınızda ekran kartına ve işlemciye binen yük artar. Bu durumda sizin ekran kartınız ve sisteminiz yetersiz kalıyor demek ki ve fps düşüyor. Daha güçlü ve yeni donanıma geçerseniz sorununuzu çözebilirsiniz. Diğer bir seçenek de ayarı kısmak varsa çizim mesafesini düşürmek.

Bu bir sorun değil dostum bu senin sisteminin gücü. Gücünü yükseltmek istiyorsan yapabileceğin RAM eklemek olabilir mesela ama o sisteme de pek etki etmez işlemci, anakart, ekran kartı yenilemen lazım.

Anladım efendim ben işlemci değişmeyi düşünüyorum çünkü aşırı kötü.
Uzaklara baktığınızda ekran kartına ve işlemciye binen yük artar. Bu durumda sizin ekran kartınız ve sisteminiz yetersiz kalıyor demek ki ve FPS düşüyor. Daha güçlü ve yeni donanıma geçerseniz sorununuzu çözebilirsiniz. Diğer bir seçenek de ayarı kısmak varsa çizim mesafesini düşürmek.

Anladım teşekkür ederimm.
Oyun grafik ayarlarını kademeli olarak düşürmeniz gerekiyor. Taki FPS düşüşü sizi rahatsız etmeyecek seviyeye gelene kadar.

Tamamdır çok teşekkür ederim ilginiz için <3
Sistem yükseltmekten başka çözümü yok diyebilirim. Çözünürlük düşürmeyi deneyebilirsiniz. Ya da performansı arttırmak için sisteme 4 GB RAM ve SSD ekleyebilirsiniz ama çok bir beklentiniz olmasın. Masraf etmeye değer mi sanmam.
Pc alacak gücümüz olmadığı için işlemci ve ram değiştirmeyi düşünüyorum. 2 veya 4 gb ram ve en az 4 çekirdekli bir işlemci alacağım yakın zamanda. Peki ben laptop kullanıcısıyım ve herkes işlemci değişemezsin diyor ben aksine değişilebileceğini düşünüyorum değişmez mi ya ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı