Oyunlarda ve uygulamalarda alınan mavi ekran hataları

athynas

Hectopat
Merhaba, bilgisayarımı internet üzerinden aldım. Birçok oyunda veya programda mavi ekran hatası alıyorum. Bu hatalar tek bir şekilde de olmuyor. İlk 3 ay bilgisayarı sorunsuz kullandım ancak son 2 aydır zırt pırt mavi ekran görüp bilgisayarın kendisini resetlemesini izliyorum.

Öncelikle ekran driverını güncellemeye çalıştım ancak Geforce GT 730'un genel olarak bir güncelleme sorunu var, olmuyor. İlk başta WOW'dan dolayı mavi ekran görüyordum ancak gün geçtikçe bu Photoshop, Indesign veya başka programlar yüzünden olmaya da başladı. Bazen mavi ekran görmesem de Chrome bile tamamen işlevsiz hale gelip zırt pırt çöküyor. En son az önce Stronghold'a bakayım derken kendini kaybetti.

Virüs taraması yaptım ancak bir şeye rastlamadım.
Bilgisayarı Windows deneme sürümüyle göndermişlerdi, sürüm bitince Kmspico kullandım
Ekran driverını silip tekrar yükledim
En son çaresiz windows güncellemelerini yükledim

Minidump dosyaları ekte;

hata.rar

Bu arada epeydir Technopat'ı takip ediyorum, ilk defa üye olup yazma gereği duydum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarımı internet üzerinden aldım. Birçok oyunda veya programda mavi ekran hatası alıyorum. Bu hatalar tek bir şekilde de olmuyor. İlk 3 ay bilgisayarı sorunsuz kullandım ancak son 2 aydır zırt pırt mavi ekran görüp bilgisayarın kendisini resetlemesini izliyorum.

Öncelikle ekran driverını güncellemeye çalıştım ancak Geforce GT 730'un genel olarak bir güncelleme sorunu var, olmuyor. İlk başta WOW'dan dolayı mavi ekran görüyordum ancak gün geçtikçe bu Photoshop, Indesign veya başka programlar yüzünden olmaya da başladı. Bazen mavi ekran görmesem de Chrome bile tamamen işlevsiz hale gelip zırt pırt çöküyor. En son az önce Stronghold'a bakayım derken kendini kaybetti.

Virüs taraması yaptım ancak bir şeye rastlamadım.
Bilgisayarı Windows deneme sürümüyle göndermişlerdi, sürüm bitince Kmspico kullandım
Ekran driverını silip tekrar yükledim
En son çaresiz windows güncellemelerini yükledim

Minidump dosyaları ekte;

hata.rar

Bu arada epeydir Technopat'ı takip ediyorum, ilk defa üye olup yazma gereği duydum.

bilgisayarı temizlermisin detaylı ama.

Bilgisayarı temizleyip aynı sorunla boğuşunca toplayıp garantiye gönderirim diye kenara koydum. İşte fırsat bulup garantiye gönderemeyince şimdi tekrar çıkardım ve uğraştım, belki Windows 10'dan veya bilgisayara yüklenen sürümden kaynaklı olabilir diyerek Windows 7'ye düşüreyim dedim. Ancak format da atılmıyor bilgisayara. (Bootable yaptığım USB'yi takınca siyah ekranda alt tirede takılı kalıyor ekran)

Sonuç olarak bilgisayarı komple sıfırladım yine aynı kafada devam ediyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı