Oyunların Bir Süre Sonra DirectX Hatası Vermesi

muratsahin9

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 7-8 aydır bilgisayarımda neden olduğunu bir türlü bulamadığım bir hata var. Hangi oyunu açarsam açayım birkaç dakika sonra hata ile karşılaşıyorum. Mesela Far Cry 4 oyunu donup kalıyor, Fifa 18' de DirectX Error, GTA 5'de ise Faield İnitialization hatası alıyorum. Fanlar dönüyor işlemci ve ekran kartı ısısının 60 derece olduğunu görmedim, format attım ama hiçbir türlü düzelmiyor. Daha önce FHD monitör değilde 900p monitör kullanıyordum ne olduysa FHD monitöre geçtikten sonra oldu, acaba güç kaynağım yetersiz geliyor olabilir mi? Ya da RAM'ler yetmiyor olabilir mi? 4 GB DDR3 1333 MHz iki tane var, biri 2012'den kalma diğerini 2015'de eklemiştim. Ekran kartı, işlemci, RAM, ve anakartı alalı 3 sene oldu ama güç kaynağını 6 yıl önce almıştım.
Hataların resimleri:

fifa18.jpg
EYPa1g.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı fiziksel olarak sistemden silinmiştir ve sürücü güncelleştirme si yapın diyor. Ekran kartını çıkarıp tekrar tak(vidayı sıkı sık ve güç bağlantısını düzgün yap) ve en güncel sürücüyü indirip dene. Aynı zamanda hatada ekran kartının 512MB olduğundan emin ol diyor.

Son düzenleme:
Sürücüler fiziksel olarak sistemden silinmiştir ve sürücü güncelleştirme si yapın diyor. Ekran kartını çıkarıp tekrar tak(vidayı sıkı sık ve güç bağlantısını düzgün yap) ve en güncel sürücüyü indirip dene. Aynı zamanda hatada ekran kartının 512MB olduğundan emin ol diyor.
Ekran kartı zaten en son sürümde, 750 Ti de ek güç takma yeri yok.

Sorun yüksek ihtimalle güç kaynağında görünüyor. Ekran kartı, işlemci ve PSU'nuzu marka model olarak belirtin.
Ekran kartı Asus Strix O.C 750 Ti İşlemci İntel i3 4130 3.4 Ghz Psu ise AQPEN kasanın içinde gelmişti markasıda aynı 280 wat herhalde.

Sorun yüksek ihtimalle güç kaynağında görünüyor. Ekran kartı, işlemci ve PSU'nuzu marka model olarak belirtin.
Ekran kartı zaten en son sürümde, 750 Ti de ek güç takma yeri yok.

Ekran karı Asus Strix O.C 750 Ti İşlemci İntel i3 4130 3.4 Ghz Psu ise AQPEN kasanın içinde gelmişti markasıda aynı 280 wat herhalde.
280w çok yetersiz. Sebebi belli oldu, gerekli güç dağılımı yapılmıyor. Bütçe belirtin size güç kaynağı önerelim.

280w çok yetersiz. Sebebi belli oldu, gerekli güç dağılımı yapılmıyor. Bütçe belirtin size güç kaynağı önerelim.
Yani şuan ki sistemi güncellesem mi diye düşünüyorum aslında günümüzde hangi parçalar yetersiz gibi sizce yoksa hayla gideri var mı?

Sürücülerle ilgili bir sorununuz yoksa farklı bir PSU ile deneyin. Ama öncesinde BIOS güncellemeniz var mı kontrol edin.
Bios güncellemeyi bilmiyorum ama birkaç ay önce biraz araştırma yapmıştım biosdan olabilir mi diye bios ile alakalı olmadığı kanısına varmıştım.

Sizin tavsiye edebileceğiniz güç kaynağı var mı? Maksimum 250-300 lira civarında.

Yani şuan ki sistemi güncellesem mi diye düşünüyorum aslında günümüzde hangi parçalar yetersiz gibi sizce yoksa hayla gideri var mı?

Bios güncellemeyi bilmiyorum ama birkaç ay önce biraz araştırma yapmıştım biosdan olabilir mi diye bios ile alakalı olmadığı kanısına varmıştım.

Sizin tavsiye edebileceğiniz güç kaynağı var mı? Maksimum 250-300 lira civarında.
FSP FSP500-60AHBC 500W 80+ PFC Aktif Power Supply Fiyatı
Buyrun.
FSP çok kaliteli bir güç kaynağı markasıdır. 500w'ta sisteminize yetecektir. Fiyatı da gayet uygun.

Sizce diğer parçaların hala bir ömrü var mı? Yoksa güç kaynağını değişsem yeter mi?
750Ti ve 8GB RAM şimdilik güncel oyunlarda sizi 2-3 sene idare eder. Fakat bana kalırsa 4140'ı değiştirmeniz gerek. Eski ve günümüz için güçsüz bir işlemci. Değiştirmeyi düşünürseniz anakartınızı ve bütçenizi belirtin, memnuniyetle yardımcı olurum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı