Oyunların serileri nasıl oynanmalı?

Zelensky

Femtopat
Katılım
28 Şubat 2022
Mesajlar
69
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben oyunculuk konusunda yeniyim ve bir sorum var. Hangi oyunları oynayıp hangilerini oynamayacağımı nereden anlayacağım? Mesela Assassin's Creed oynamakİstiyorum ama 12 tane AC oyunu var ve hangilerini oynamalıyım? Serinin yeni oyunu her zaman daha mı iyi olur? Sadece AC için değil tabii tüm oyun serileri için. Soruyorum bunları. Sorma nedenlerimden birisi de oyunların çok fazla uzun sürmesi ve benim çalışmaktan hepsini oynayacak vaktimin olmaması. Yani seçici olmam.
Gerekiyor ve bu seçiciliği nasıl yaparım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben oyunculuk konusunda yeniyim ve bir sorum var. Hangi oyunları oynayıp hangilerini oynamayacağımı nereden anlayacağım? Mesela Assassin's Creed oynamakistiyorum ama 12 tane AC oyunu var ve hangilerini oynamalıyım? Serinin yeni oyunu her zaman daha mı iyi olur? Sadece AC için değil tabii tüm oyun serileri için. Soruyorum bunları. Sorma nedenlerimden birisi de oyunların çok fazla uzun sürmesi ve benim çalışmaktan hepsini oynayacak vaktimin olmaması. Yani seçici olmam.
Gerekiyor ve bu seçiciliği nasıl yaparım?

Eski oyundan yeni oyuna gidin. Hikaye kurgusu bu şekilde kurulur hep.
 
Evet ama AC için 12 tane oyun var Resident Evil için 8 tane Far Cry için 8 tane oyun var ben bu serileri oynamak istiyorum ama hepsini oynayacak vaktim yok kaliteli olanlanları oynayabilirim. Bunu nasıl anlayacağım?
Bu bahsettiğin oyun serilerinin belli başlı oyunları hariç seri içinde pek bağları yok. AC üçlemesi hariç pek bir şey kaybetmezsin sıraya takılmadan oynarsan.
 
Sadece AC ile sınırlandırmayarak şunu söylemeliyim; Tüm oyunların ve tüm filmlerin çıktığı sırayla oynanması gerekir. İşte o onla bağlı bu bunla gibi şeyler bana her zaman mantıksız gelmiştir. Bir filmin önce 3.filmini izleyip sonra 1.sini izleyeceksek o film öyle çıkardı diye düşünüyorum. Oyunlarda da durum böyle. Seri oyunların çok eskilerini şuan oynamak sizi sıkabilir ve hatta oyun keyfinizi bir hayli kaçırabilir. Size tavsiyem bu tarz eski seri oyunların eğer çok fazla oyunu varsa genel hatlarıyla ilk oyunların hikayesinin özetini dinleyip grafikleri ilginizi hangi oyunda çekmeye başlıyorsa o oyundan başlamanızdır. Mesela AC oynamaya ilk oyunların hikayelerini dinleyip oyunun nasıl bir mantıkta olduğunu anladıktan sonra Black Flag ile başlayabilirsiniz. Tavsiyem yeni başladığınız için bir oyun markasının tüm oyunlarını ardı ardına oynamayın. Farklı oyunlar farklı tarzdaki işleri de deneyerek sevebileceğiniz yeni şeyleri keşfedin. Örneğin bir oyun serisi çoğu kitle tarafından sevildiği için size de uygun demek değildir. Birazcık ilk bakış ve oynanış videosu izledikten sonra oyunun sizi çekip çekmediğini fark edebilirsiniz.

Kendi hayatımdan örnek vermek gerekirse sadece bir oyun tipi ve bir bakış açılı oyun seviyordum. Örneğin izometrik oyunlar hiç bana göre değil gibi geliyordu fakat Baldur's Gate 3 oynadığımda aşırı sevdim. Ondan sonra izometrik bir kaç oyun daha oynadım ve artık bakış açısı izometrik diye oyunları kafadan elemiyorum.
 
Son düzenleme:
Mesela rdr 2 rdr oynamadan oynananabilir çünkü öncesini anlatıyor. Düz anlatım sevenleri bozmaz. Ama önce ilk oyunu oynayıp acaba çeteye ne oldu diye merak edip ileriden geriye giden hikaye örgüsünü sevenler için ilk oyunun oynanması daha iyi önce. Bazı serilerde bu iş daha karışık, mesela MGS(metal gear solid) serisini oynayacaksan çıkış sırasıni ya da kronolojik sıra diye iki seçeneğin var. Ayrıca durum daha karışık çünkü çoğu oyunu PS2 ve PS3 te, 5 ve 1-2 PC de falan.

Hocam özetle serilerin guidelerini kovalaman lazım internette İngilizce. Mesela ac games playing guide, order ya da should I play all ac games
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı