Oyunların türüne göre ekran kartının özellikleri

Nikola Tesla

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2013
Mesajlar
16
Merak ettim konunun faydalı olacağınıda düşünüyorum cevap gelirse.
Sorum oyunların türüne göre ekran kartlarının hangi özelliği önemlidir ?
1-Yani örnek GTA gibi RPG tarzı oyunlar'da ekran kartının Bit'mi Çekirdek Hızı mı ? Belleği mi ? Bellek hızı mı ? Yada bunlardan sıralarsak en önemlileri hangileridir ?
2-Anti Aliasing kenar yumuşatma gibi gerçekçi modları açmayı sevenler için ekran kartında hangi özelliğin daha hızlı yada geniş kapesiteli olması gerekir yada bunların hepsi bir dengede olması daha mı önemlidir ? Daha yüksek çözünürlüğü tercih eden oyuncular içinse ekran kartının aynı şekilde hangi özelliği daha baskın olmalıdır ?

Bir kaç soruda kasmalar yaşıyan yada yaşamaya başlayan arkadaşlar ekran kartının hangi özelliğinin yetersiz kaldığını öğrenmesinde yardımcı olucak nitelikte olucaktır :
3- Yapay Zeka'daki zorlanmalar ekran kartının hangi özelliğinin yetersiz kalmasının sebebidir ?
4- İleriye yönelik ekran kartı alıcak arkadaşlar için hangi özellikteki ekran kartları daha uzun ömürlü(ileride çıkacak oyunları programları... vs çalıştıracak) AMD gibi Bit'i ve Belleği yüksek hızları ortalama ekran kartlarına mı yönel meliler yoksa Nvidia gibi Bit ve bellek yönünden daha az ama hızları yüksek ekran kartlarına mı yönelmeliler ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı