P8Z77-V LX ekrana görüntü gelmemesi

kosebay

Hectopat
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.

İşyerimde kullandığım pc de yenileme yaptım. Yeni işlemci ve ram montajından sonra açmak istediğimde anakarta elektrik geliyor fanlarım hdd dvdrom çalışıyor, işlemci de çalışıyor gözüküyor ancak ekrana görüntü gelmemekte. Anakart üzerinde dram led sabit yanmakta. Ramleri slotta gezdirdim de gezdirdim tekli çiftli farklı slotlarda olmak üzere bilimum kombinasyonlar denendi. Ekran kartı çıkartılarak o/b ekran kartından açılmak istendi gene aynı oldu. Farklı ram bulunup takıldı gene aynı durumda. Kısacası forumda aratıp karşıma çıkan tüm çözüm yollarını denedim. Ama sonuç gene hüsran.

Sistem Şuanki hali:

• Asus P8Z77 v-lx Anakart
  • İ7-3770 işlemci ( daha önceden İ5-3470 Vardı )
  • 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram + 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Siyah Tek Modül Ram ( Daha önceden 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL10 Kit Ram Kingston )
  • Asus GTX 560 Ekran Kartı
  • Corsair 128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD + Seaget 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
  • Thermaltake V3 600W MidT ATX SİYAH KASA

Şimdi sorunum ve sistemim hakkında bir kaç sorum olacak.

1 - CL 10 - CL 9 arasında geçişte bir uyumsuzluk mu oldu?
2 - Anakart İ7 desteklediği gözüküyor ancak bios güncellemesine mi ihtiyacı var?
3 - Sizce değişiklik yapmam gereken parça var mı?

Ya hocam muhasebe kısmına pc yaparken yedekte tuttuğum anakart hdd ekran kartını kullanarak toparladım. ( Bir içecek markasının bölge distiribitörlüğünü yapıyorum) E bu arada kendi makinemede bir takviyeleme yapayım dedim ve kendime cpu ve ram alıp kendimden çıkanları diğer pcde kullandım. Hocam. :p

Dipnot Şeysi: Hocam ram ve cpu destekleme sebebim son dönemde bölgemizde noktalarımızda yaptığımız çalışmalardan hazırladığımız sunumları artık fotoğraflardan videolar oluşturmaya başladım ve son bir kaç video da cpu ve ram %100 kullanılmaya başlayınca fırsatta elime geçince azıcık abarttım olayı. E hocam firmadan gelen vatan hediye çekleri pazar indirimi de eklenince azıcık azdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım kimse konuyu okumamış. "8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram + 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Siyah Tek Modül Ram" hocam böyle bir kombinasyon yok. Aynı anakartta iki farklı marka belleğin çalışmaması gaaayet normal. Ki, siz olayı abartıp 4 + 4 + 8 yapmışsınız. Böyle bir kurlum yok. RAM'ler Kit olacak.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı