Packard Bell EasyNote TE 11HC Windows 8.1 Kurulumu

Bizim sitedeki o linkten indirip kurmuştum ben. Sorun yaşamıştım açıkçası. Ama dosyadan dolayı mı yoksa DVD'ye yazdığımdan dolayı mı oldu emin olamadım. O yüzden onu çok da önermek istemiyorum. SL sürümleri çok hoşuma gitmiyor açıkçası. Lisansım vardı benim de. Doğru düzgün Single Language dosyası bulamadığım için bu sitedeki el değmemiş Pro sürümünü indirdim. Dün format hattım hatta. Tıkır tıkır çalışıyor.

Onun yerine şu sanki daha iyi olacak gibi : tr_windows_8.1_single_language_x64_dvd.iso — Yandex.Disk

SL kurmaktan vazgeçmeseydim bunu indirip kuracaktım çünkü.
 
Tek bir sorunumuz kaldı.Bu Windows 8.1 Core Single Language ise uefi kurulum yaparken uefiyi seçmek gerekiyor.Ben boot tuşunu bulamamıştım biosta ayarı varmış onu açınca F12 ye basınca girmeye başladı.Uefi olunca oraya girince sadece Windows Boot Manager yazıyor ? Secure bootu kapatmak gibi ayarlar falan da vardı onlar benim laptobun biosunda yok.


Ekleme : Ben bunu kurmuştum bunda benim kod hata vermişti sanki hatırlıyorum ben.
 
Hızlı Boot menüsüne girdiğinizde UEFI : USB .... şeklinde bir ifade çıkmıyor mu ? Rufus ile yazdırırken UEFI seçiyorsunuz değil mi ?

Sabah kodu hata veren başka bir arkadaş daha olmuştu sanki. SL sürümleri hoş olmuyor dediğim gibi. İsterseniz Pro sürümün linkini vereyim. SL sürümleri ile baş edemedim dün kurdum. El değmemiş olduğu için buradaki Pro sürümü çok güzel çalışıyor.

Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları | Technopat Sosyal
 
@Egemen hocam ben CSL sürümü buldum flash belleğe yazdım. Rufus ile yapmadım cmd ile bir kaç komut ile yaptım, dosyaları kopyala yapıştır yaptım oldu. O ei.cfg dosyasını da attım ve kuruluma başladım. Normalde lisans sözleşmesini sormasını gereken yerde sürücü ile ilgili bir şey soruyor. Bende internetten sata ahci driver indirdim (Packard Bell'in sitesinden) kurulum esnasında flash belleğimi takıp çalıştırdığımda 1 tane sürücü geliyor ekrana. Onu seçip ileriye bastığımda güncel sürücüler bulunamadı benzerinde bir şey diyor.

@Recep Baltaş hocam UEFI GPT diski hazırladım, ei.cfg dosyasını attım UEFI kurulum yapıyorum. Kurulum ekranında şimdi yükleye basıyorum ve sürücü ile ilgili birkaç hata veriyor harddisk çıkmıyor. Birazdan resimi atıcam.

@Egemen hocam UEFI diski hazırladım uefi kuruluma başlıyorum ei.cfg dosyası işini hallettim ama kurulumdayken şimdi yükleye bastıktan sonra yükleyecek sürücüyü seçin diyor. Burayı nasıl atlatıcam ? İnternetten uygun SATA AHCI driver indirdim onu yükleyecek sürücü seçin kısmında yüklemeyi denedim güncel sürücü bulunamadı gibi bir şey dedi. (Uygun sürücülerde 1 tane driver gözüküyor onu yükleyince bu hatayı veriyor)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam siz önce bi BIOS güncellemesi yapar mısınız. Bide nasıl UEFI çıkmıyor listede anlamıyorum.

Hocam listede uefi çıkmaması benden kaynaklanıyormuş.Uefi kuruluma başlıyabiliyorum ancak sürücü hatası veriyor.Bios en güncel sürümde zaten siteden baktığıma göre.

@kn7269 arkadaşım benim dediğim programla iso dosyası hazırlayıp kurulum yapmayı denedin mi?

Hocam senin programla olmadı %99 da bir hata verdi.Bir sitede bulduğum yöntemi denedim ve oldu.Cmd den birşeyler yaptım öyle oldu.Uefi kurulum yapabiliyorum ancak sürücü hatası veriyor.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı