PAGE FAULT IN NONPAGE AREA mavi ekran hatası

S4lihh

Hectopat
20201016_111747.jpg

Böyle bir hata aldım bilgisayarı açarken, ne yapmam lazım?
Normal bir şey mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdilik gerek yok. Tek RAM ile kullandıktan sonra mavi ekran alırsanız yeni oluşacak olan dosyayı atarsınız.

Bunun kaynağı farklı görünüyor. Tek modül RAM kullandığınızdan beri mavi ekran aldınız mı hiç?

Bunun kaynağı farklı görünüyor. Tek modül RAM kullandığınızdan beri mavi ekran aldınız mı hiç?

İki RAM'i de tek tek denedim (ama tek bir RAM'i tek tek iki slotta denemedim). Henüz mavi ekran almadım. Ama tek modül RAM kullanmadan önce, çift modül RAM kullanırken ve XMP açıkken de mavi ekran almamıştım 2 haftaya yakın bir süre,
Mouse'un takılarak ilerlemesi Mouse'dan kaynaklıymış, yeni Mouse'un donduğunu görmedim.
Ama Don't Starve Together oyununda, sabah olurken bir saniyeliğine takılıyor oyun (iki RAM'i de tek tek denediğimdede aynı şey oldu). Valorant ve Don't Starve harici bir oyunda takıldığını görmedim henüz.

3 Hafta önce aldığım mavi ekranda oluşan dosyayı inceleyin istiyorsanız. Aynı mavi ekran değildi.
Altta ne yazdığı okunmuyorsa yazıyım.
Durdurma kodu: CRITICAL_PROCESS_DIED

Dosya Ekleri

• 20201110_034907.jpg
    20201110_034907.jpg
    105,5 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Eski dosyalara bakmaya pek de gerek yok aslında. Mesela Afterburner falan hala görünüyor onlarda, halbuki kaldırdınız.
Ama tek modül RAM kullanmadan önce, çift modül RAM kullanırken ve XMP açıkken de mavi ekran almamıştım 2 haftaya yakın bir süre.
O halde sizi uzun bir gözlem bekliyor. Yine bu tarz bir süre bekleyin, mavi ekran alırsanız yeni oluşacak olan dosyaları atarsınız. Çözülmüşse de yazarsanız sevinirim.

Eski dosyalara bakmaya pek de gerek yok aslında. Mesela Afterburner falan hala görünüyor onlarda, halbuki kaldırdınız.

O halde sizi uzun bir gözlem bekliyor. Yine bu tarz bir süre bekleyin, mavi ekran alırsanız yeni oluşacak olan dosyaları atarsınız. Çözülmüşse de yazarsanız sevinirim.

MSI Afterburner zaten vardı, 2 gün önce sildim.

Tamamdır tek RAM ile tekrar deneyeceğim bir süre.
Bu arada tekrar minidump dosyasını size atmam sorunu çözmeye yardımcı olur mu?
Çünkü ilk paylaştığım minidumpdan bayağı zaman geçti format falan atmıştım birkaç kez daha mavi ekran almıştım aynı mavi ekran değildi.
Bu arada MSI Afterburner'ı tekrar indirmiştim formattan sonra bir şey denemek için silmeme gerek var mı tekrar?

Burada söylemiştim.
Bu arada ben bütün dosyaları attım birisi eski.
Eski olan dosyaya bakmış olabilirsiniz.

Son düzenleme:
İstiyorsanız gönderin. Mavi ekran ile takılma sorununun kaynağı aynı olmayabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı