Paket Kaybı/Packet Loss sebebi nedir ?

Erva Mert

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2016
Mesajlar
51
Yer
Dalaman
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
İyi günler ve iyi forumlar. Konuya girmeden önce herkesin geçmiş bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Muğla'nın Dalaman ilçesinde ikamet ediyorum. Olduğun bölgede TTNET altyapısı olmadığından dolayı yerel internet sağlayan firmalara başvurdum. Kullandığım internet firmasının bana verdiği özellikler şunlardır ; adil kullanım kotası yok, 8 Mbit, sözleşme yoktur. Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve ilk 2 ay hiçbir sıkıntısını görmedim. Ne zaman elektrikler gitmeye başladı o zaman modem kafayı yedi. Oyunlarda paket kaybı ortaya çıkmaya başladı. Sebebini tam olarak bilemiyorum. O olaydan birkaç günden sonra paket kaybı durduk yere kesildi. Aradan geçen 15 gün sonra oyunlarda paket kaybı sorunu almaya başladım yeniden. İnternet hızım 1.1-1.0 Mbps olarak sabit bir şekildedir. Youtube video 1080p, 720p60 tarzından hızlı bir şekilde açar ve dolar. İnternet dolaşımında bir sıkıntı yaşamıyorum. Ama oyunlara gelince War Thunder, League of Legends, Smite, Heroes and Generals, Red Orchestra 2, Men of War Assault Squad 2 gibi online olarak oynanabilen tüm oyunlarda anlık kesintiler oluyor. Yaklaşık her 10-15 dakikada bir oluyor bu sorunlar. CMD üzerinden ping testi sırasında 250 denemede 15 kesinti oluyor. Ama bu ne indirme hızına ne de internette dolaşmama engel olmuyorken oyunlarda aşırı derece engel olup eğlenme zevkimin içine ediyor olabilir ? Bana yardımcı olmaya çalışan ve olan tüm forum arkadaşlarım şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sıkıntı bende de var. internet sayfalarında gezinirken sorun olmuyor ama Oyunlarda da pek birşey anlamadım ama Team Speak 3 de sesler sürekli kesik kesik geliyor ve Anlık düşmeler oluyor. Video izlemeye çalışırken aşırı şekilde takılmalar oluyor. Ve müdahale edene kadar düzelmiyor. İşin kötü yanı beşinci günde şikayetlerim tavan yapmaya başladığında evime kadar gelen teknik ekibin durumdan bir haber aval aval paket kaybı nedir diye bana bakması. Durumu izah ettim ama port değişebileceğini söylediler, ve sanırım değişti ama benim sorunum hala düzelmedi. Türk tele kom dan gelen e posta da hat değerlerinin incelenip kendi sınırları içinde arızanın olmadığı ve arıza kaydımın kapatıldığını bildiren bir e posta aldım. yani buraya kadarmış adamlar ilgilenmiyor çözüm için mücadele eden kullanıcı dağıtıcı değil. Bu sorunun üstesinden nasıl geleceğini başka bir bilen varsa bana da yardımcı olsunlar. lütfen.
 

Dosya Ekleri

  • packett loss.png
    packett loss.png
    102,2 KB · Görüntüleme: 1.262
Aynı sorun bende de var. Ben de hem ping hem de packet loss sorunu var eskiden 60-75 arası ping alırken şimdi 90-130 arası oluyor bazen 200 falan bide %10 -%5 packet loss oynanmıyor oyun. Kablolu ile oluyordu wifi'a geçip denedim yine aynı, kablolar ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Yardımcı olabilecek birisi var mı?
 
Aynı sorun bende de var. Ben de hem ping hem de packet loss sorunu var eskiden 60-75 arası ping alırken şimdi 90-130 arası oluyor bazen 200 falan bide %10 -%5 packet loss oynanmıyor oyun. Kablolu ile oluyordu wifi'a geçip denedim yine aynı, kablolar ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Yardımcı olabilecek birisi var mı?
Çözebildinmi pubgde oynanmıyor pkt loss oluyor
 
Merhaba, packet lossum bir 100 oluyor bir 0 oluyor şu anda pek uymuyorum yazım kurallarına çünkü cidden çok sinirliyim eğer Superonline bunu okuyorsa tek diyeceğim şey rezillik neyse 5 kere servis sağlayıcıyı aradım aynı cevaplar yok port açtım yok şunu yaptım yok bunu yaptım hep aynı şeyler kablo değiştirdim yine aynı lütfen bilen biri yardımcı olsun
 

Geri
Yukarı