Teşekkür ederim. Kullandığım internet çok uygun fiyatlı. O yüzdem emin olmak istiyorum, ISS değiştirmeden önce sebebin bu olduğuna. Türk Telekom'un paketleri 500 liradan başlıyor.
İkinci sebebi de Türk Telekom'un saha dolabı üzerinde oluşan yük olabilir. O yüzden İSS değiştirince kökünden değişeceğinin garantisini veremem. Ancak İSS kaynaklı olması çok yüksek ihtimal.
Ben aynı il içinde yazlık ve kışlık olarak kullandığım iki farklı adreste 5 farklı İSS tecrübe ettim. Hepsi de Türk Telekom Tip-7 dolabı üzerinden VDSL yada o gelmeden önce ADSL idi. Hepsinin de ortalama pingi, yaşanan paket kaybı sıklığı ve ping dalgalanması farklıydı. İyiden kötüye doğru şöyle bir sıralama verebilirim:
TT > Türknet > Comnet > G1b1rnet > Millenicom pisliği
Bu sıralama başka şehirdeki vatandaş için farklı çıkabilir. Bana böyle oldu. Sadece oyun oynarken Türknet'in daha düşük ping verdiği oldu. Burada görece iyi olan iki şirketin yurt içinde kendi yönlendirici ağı mevcut. Comnet ve G1b1rnet'in Türk Telekom'a muhtaç olduğunu ve Millenicom'un da Superonline yönlendiricilerini kullandığını gördüm. Yani mahallendeki daha dolabı ve oradan eve gelen bakır kablolar aynı şirkete ait olsa da yukarıda izah ettiğim faktör çok etkiliyor.
Milleni ve G1b1rnet kullandığım dönem CS:GO oynamaktan soğumuştum resmen. Çok aşağılık şirket bunlar. Aramayla veya mesajla ulaşmak çok zor. Ulaşınca da sorun yok deyip geçiştirirler. Demem o ki iyi ping istiyorsan mümkünse fiber olmak üzere tamamen kendi altyapısı olan şu şirketlere muhtaçsın:
1- Türknet(TT üzerinden de olabilir)
2- Kablonet
3- Türk Telekom
4- Superonline
Modemin zaten iyi. O konudan sıkıntı çıkmaz. Sen de bilgisayarı ethernet kablosuyla bağladıysan tamamdır. Evin içinde yapacak, değiştirecek bir şeyin yok.
Ben illa kullandığım İSS'nin dandik olduğuna test ederek ikna olmak istiyorum diyorsan tek bir önerim var. Pingplotter programını crackli olarak indir veya satın al. Sonra evde sadece oyun oynadığın bilgisayar(kabloyla) modeme bağlı kalsın. Gerekirse modem Wi-Fi bağlantısını komple kapat ve başka bir cihaz bağlanmasın. Windows Update dahil arka planda internet kullanabilecek her şeyi kapat. Sonra Pingplotter üzerinden
vie.valve.net
adresine bir saat aralıksız test yaptırt. Hata verirse Google üzerinden Valve'ye ait IP adresi bulabilirsin(146.66.155.1). Bakalım bu süre sonunda paket kaybı çıkacak mı veya ping ne kadar dalgalanacak? Bu testin normal ping komutundan farkı sadece hedef sunucuya değil İSS'nin kullandığı aradaki yönlendiricilere de ping paketi atıyor(trace route komutu gib). Tracert komutunda farkı da bunu senin belirlediğin süre boyunca istediğin sıklıkla sürekli yapması. Yani tıpkı oyun oynuyormuşsun gibi. Bunun sonucu iyi çıkmazsa İSS'yi değiştirirsin.
Diyebileceklerim ve önerim bu kadar.