Paket yönetimi için VDSL modem seçimi

OytunÇoban

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar,

Apartmanımda VDSL 100Mbps'e kadar altyapı mevcut. TurkNet müşterisiyim.

ZyXEL VMG8623-T50b DSL modemi kullanmaktayım. Bu altyapıda akıllı cihazlar akıllı TV gibi cihazların da sebebiyle, paket yönetiminde büyük sorunlar yaşıyorum. Televizyondan bir film izleniyor olması, sadece oyundaki ping durumunu değil, Trendyol'da ürün gezerken fotoğrafların yüklenememesine bile sebep olabiliyor.

Sorunu çözebilmek için Mi Router 4A alıp köprü modunda kullanarak OpenWrt ile sorunu çözmeye çalıştım. Fakat gigabit modeli bulamadığımdan 802.11n destekli modeli alıp bunu yapmaya çalıştım. Güvenilir bir bağlantı oluşturabilmek için 40Mbps'e kadar düşmem gerekti, router cake algoritmasında iyi çalışmadı.

Evin ince ve uzun olduğunu, DSL modemin evin yaklaşık ortasında olup, interneti evin iki ucundaki odalardaki masaüstü bilgisayarlara (şu anda mecburen) Ethernet kablosu ile ilettiğimi belirtmemde fayda var.

Sorunumu çözmek için Keenetic Hopper DSL modelini önerir misiniz?
Ne zaman olduğu belirli olmamakla beraber fiber altyapının gelmesini bekliyorum. Bu yaşandığında WI-FI6 mesh sistem kurmayı planlamıştım. Sizce bu cihazı şu anda almak, fiber altyapının geldiği senaryoda mantıksız mı olur?
Eğer mantıksız ise, şu anda Mi Router 4A Gigabit edition alıp tekrar OpenWRT denemeli miyim?

Mi Router'ın 1000₺ ve Hopper DSL'in 4000₺ civarından satıldığını belirtmemde fayda var.

Mesh senaryosunda Ethernet kablolarından kurtulmayı planlıyorum. WI-FI6 mesh performansı Ethernet'e kıyaslandığında nasıldır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı