Pakistan'da Airbus A320 düştü

Hem iniş takımı kapatılacak diye bir şey yok birçok örnek verebilirim mesela:
İstisnalar olabilir, mesajımda şart koşmadım zaten. Bu 737'nin indiği alan çok temiz görünüyor. Engebe yok gözüküyor ve toprak da sertse (muhtemel öyledir) mükemmel denk gelmiş. Daha engebeli arazilerde iniş takımı yarardan çok zarar getirebilir.

Peki hocam düzlük, inişe uygun bir arazi olsa en azından yolcular atlatabilir miydi sizce?
Pilotun becerisine göre mümkün olabilirdi. Ama galiba öyle bir alan yokmuş o bölgede. Ben de ilk onu sordum ama. Konular karışıyor biraz hangisine yazdığımı karıştırdım artık
Düşmeseydi yani o dediğin araziyi bulup süzülerek gelseydi kurtarma şansı vardı. Ama güvenlik kamerasındaki görüntüde artık uçağın tutunma gücü kalmamış. Burun yukarda ama uçak aşağı düşüyor. Yani boşluğa bırakılan taştan farkı yok diyebilirim.

Son düzenleme:
En sağlıklı bilgiyi uçaktan kurtulan yolcuların beyanları ile olacaktır. Motora ne olduğunu en iyi bilen yaşayan tanıklar onlar sonuçta.

En sağlıklı bilgiyi uçaktan kurtulan yolcuların beyanları ile olacaktır. Motora ne olduğunu en iyi bilen yaşayan tanıklar onlar sonuçta.
Şunu duydum şu ses geldi diye belki faydaları olabilir ama geneli panik haliyle sağlıklı bilgi veremeyebilir. En iyi bilgiyi uçuş veri kayıt cihazı ve kokpit ses kayıt cihazından alacaklardır.

Bence binen herkes olayı en iyi özetler diye birşey yok adam pencereye bakmıyor da olabilir. Uçaktan anlamayan biri de olabilir.
Betimleme çok farklı bir olay. Anladığı kadarıyla bile uçakta neler olduğunu betimlemesi soruşturmanın seyrine yön verecektir diye düşünüyorum. Bu yüzden kurtulan yolcunun olması çok önemli bir şans aslında bir yerde bakıldığında.

Yeni gelişmeler geliyor.

Bunlar pek yeni bilgiler değil zaten konumda değinmiştim.
Bu arada historyofpia sitesinde böyle bir resim bulamadım nerede tam acaba?

İnstagram üzerinden bir havacılık sayfası atmış ama kaynak belirtmemiş. Gün gittikçe ortaya çıkacak gibi kaza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…