Palit Dual ve Gainward Ghost aynı model mi?

Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba.
Alacağımdan değil sadece bilgilenmek / bilgilendirmek amaçlı konuyu açtım.
Gainward ve Palit ortak çatı altında, aynı modelleri farklı isim ve tasarım ile çıkartıyor. Genelde bölgesel olarak değişken.

Milletin Gainward Ghost modeline kaymasını anlayabiliyorum kasanın içindeki soba gibi ısınan bir model ancak bu durumda neden Palit Dual'e laf edilmiyor? Cidden aralarında fark var mı? Palitin soğutmasının daha iyi olduğunu sıkça duyuyorum çünkü.
Eğer fark varsa "Palit daha bilindik" tarzı argümanlar sunmayın. Ciddi ciddi Heat pipe, ped veya macun, radyatör kalınlığı, fan kalitesi, genel malzeme kalitesi gibi kaynak niteliğinde sunulabilecek bir cevap arıyorum. Bazıları Ghost yerine Palit Dual önerdiğinde aynı şeyin larciverti mi bilmekte fayda var.

İyi Sosyaller.

Özelliklere baktığımda aynı gibi duruyor. Ama Palit'in soba gibi ısınmadığına emin olabilirsiniz. CC560V2 kasada 360mm sıvı soğutma önde olmasına rağmen 1 yıldır 80 dereceyi geçmedi. Ağır oyunlarda genel olarak en fazla 75 dereceyi görüyor. Furmark testinde ise 1 saat içinde 80 derece oluyor. Ama Ghost modeli hakkında bir fikrim yok.

Özelliklere baktığımda aynı gibi duruyor. Ama Palit'in soba gibi ısınmadığına emin olabilirsiniz. CC560V2 kasada 360mm sıvı soğutma önde olmasına rağmen 1 yıldır 80 dereceyi geçmedi. Ağır oyunlarda genel olarak en fazla 75 dereceyi görüyor. Furmark testinde ise 1 saat içinde 80 derece oluyor. Ama Ghost modeli hakkında bir fikrim yok.
Ghost olsa çoktan 80 i geçmiştin hocam öyle söyliyim. Şu arkadaş gibi :/ (gerçek zamanlı link)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba.
Alacağımdan değil sadece bilgilenmek / bilgilendirmek amaçlı konuyu açtım.
Gainward ve Palit ortak çatı altında, aynı modelleri farklı isim ve tasarım ile çıkartıyor. Genelde bölgesel olarak değişken.

Milletin Gainward Ghost modeline kaymasını anlayabiliyorum kasanın içindeki soba gibi ısınan bir model ancak bu durumda neden Palit Dual'e laf edilmiyor? Cidden aralarında fark var mı? Palitin soğutmasının daha iyi olduğunu sıkça duyuyorum çünkü.
Eğer fark varsa "Palit daha bilindik" tarzı argümanlar sunmayın. Ciddi ciddi Heat pipe, ped veya macun, radyatör kalınlığı, fan kalitesi, genel malzeme kalitesi gibi kaynak niteliğinde sunulabilecek bir cevap arıyorum. Bazıları Ghost yerine Palit Dual önerdiğinde aynı şeyin larciverti mi bilmekte fayda var.

İyi Sosyaller.
Hayır, aynı modeller.

Örneğin;

Palit RTX 4060 Dual
11245-front.tiny.jpg
1830 MHz2460 MHz2125 MHz250 mm/9.8 inches
Gainward RTX 4060 Ghost
11306-front.tiny.jpg
1830 MHz2460 MHz2125 MHz250 mm/9.8 inches

Gainward RTX 4070 SUPER Ghost
11557-front.tiny.jpg
1980 MHz2475 MHz1313 MHz269 mm/10.6 inches
Palit RTX 4070 SUPER Dual
11567-front.tiny.jpg
1980 MHz2475 MHz1313 MHz269 mm/10.6 inches

Ek: Isınma sorunu tasarımsal fark yüzünden olabilir. Ancak çok ufak bir fark olur.

Agalar konuyu çözdüm.
En temelde Backplate in ısıyı yayamıyor olması ile alakalı bir problemmiş.
Birde Gainward, palit e nazaran bi tık daha kalın pedler kullanmış. Yüksek ihtimalle iletkenlikleri daha düşük.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı