İnceleme Palit RTX 4070 Dual

Size bol Wattmanlı günler dilesem ne olacak peki? Karta yanlışlıkla 6900 XT BIOS'u mu atacaksınız?
BIOS atmaya gerek yok hocam, Ghost Reckon Breakpoint oynuyorum şuan oyunun girişinde bile AMD yazıyor. AMD sponsorluğunda çıkmış bir oyun ve işleyişi gayet berbat oyunu sevsemde ne FSR var ne Intel XeSS var. Gereksiz düşük FPS veriyor... AMD sponsorlu bir oyun oynamak yeterli Jedi Survivor gibi örneğin

AC Odyssey'de sorun yoktu denediğimde. Sponsorluğun optimizasyon ile alakası olmuyor.

İşlemci olarak AMD daha iyi ama ekran kartı açık ara farkla NVIDIA derim ben hocam.

Bu arada kasama 2 adet giriş fanı daha ekledim toplamda 5 adet giriş fanı ile beraber %99 GPU kullanımında 22-23 derece oda sıcaklığında 65 dereceyi geçmedi fan hızı %33. Güncelleme yapmak istedim.

@GRBreakpoint hocam selam,
Öncelikle güle güle kullanın
Bende aldım yeni, sistemime taktım.
Eski kartım Msi GTX 1060 6 GB Gaming X serisine ait bir karttı boşta benim kasada 32-38 arasındaydı.
RTX 4070 palit ise boşta 40-47 arası geziyor. Bana biraz fazla geldi. Bir de kasaya yaklaşınca çok az bir coil whine var. (Sevmediğim için denk geldi kesin)
Sizce iade etmeli miyim? Öneriniz var mıdır?

Son düzenleme:
Ben epey bir dinledim Coil Wine duyamadım. Bir ses vardı emin olamadım daha sonra ekran kartının power kablosunu çektim baktım o ses halen var demek ki ekran kartından gelmiyormuş dedim. Boşta 34 derecede çalışıyor genel olarak. Tam yükte ise yüzde 34-39 fan hızında 64-66 derece arasında kart. Benim kasanın hava akışı olabilecek en iyi seviyede hocam. 5 adet giriş fanı var 120mm BeQuiet Pure Wings 2. Yani coil wine şans işi olduğu için ben iade etmezdim ancak belki benimkinde de vardır tam emin değilim.

Öncelikle teşekkürler. Gördüğüm kadarıyla kartın pasif soğutması fanlar kapalı iken akışla çok değişiyor ön 2 fanı 900 rpm lere çıkardığımda baya bir düşüş sağladı. Msi daki pasif soğutma kadar etkili değil.
Oyunlarda ve testlerde şimdilik 70 i geçmedi. Akşam indiğinde RDR 2 de bir test yapacağım hem sıcaklık hem coil whine için ona göre iade edip etmeyeceğime karar vereceğim.

CW olayını tekrardan benim de kafama taktınız hocam FurMark açıp tekrar bakacağım

CW olayını tekrardan benim de kafama taktınız hocam FurMark açıp tekrar bakacağım
Hocam kapak kapalıyken cw yok gibi ama bu seferde fan %40 dayken hoş olmayan fan sesi geliyor sanki takılıyormuş gibi siz bana bakmayın ben huyluyum biraz Ets 2 açtım 1080p de 72 yi gördü biraz önce sizce nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…