Elektronik PALIT RTX 4090 GameRock OC - 41.987 TL

Evet. Oyunlarda çok fark yok aslında benzer değerler alıyor kartlar sıcaklık değeri olarak fakat benzer fan ayarlarında FurMark'ta GameRock 65 derece Suprim X 58 dereceye çıkıyor yani Suprim X daha iyi artı olarak GameRock'ın 4080 olduğunu ve maksimum 340watt güç harcadığını Suprim X 4090'ın 480watt güç harcadığını hesaba katmak gerek. GameRock 4080 baz alınırsa iyi bir kart soğutması oyunlarda oldukça iyi bence ve soğutması genel anlamda çok çok iyi, Suprim X ise biraz fazla abartı iyi bu konuda benim düşüncem böyle.
Eyvallah hocam nasipse Gamerock alasim var iyice bilgi almak için araştırma yapıyorum.

1 ay içinde 1000₺ kadar artmış fiyatı. Şu an ki fiyatıyla hala önerir misiniz acaba? Ben de gigabyte msi asus vs. almak istiyorum ama arada fahiş fiyat farkı var. Gamerock modelinde 16 güç aşamalı vrm kullanılmış ve herkes bunu eleştiriyor. Max 500w çıkabiliyor kart.

1 ay içinde 1000₺ kadar artmış fiyatı. Şu an ki fiyatıyla hala önerir misiniz acaba? Ben de gigabyte msi asus vs. almak istiyorum ama arada fahiş fiyat farkı var. Gamerock modelinde 16 güç aşamalı vrm kullanılmış ve herkes bunu eleştiriyor. Max 500w çıkabiliyor kart.
Geçen hafta aynı sitede 41'e satılmıştı ben de düşünürken kaçırdım. Bu fiyata alınabilir. VRM ve Güç limiti normal kullanıcı için çok anlamlı bir husus değil. Benchmarklarda en üstlerde görünmek için skor kovalayan bir overclocker değilseniz power limit ve VRM sizi ilgilendirmiyor diyebilirim. MSI ve Asus kartlara bu nesilde kesinlikle bulaşmayın kullandıkları bobinler yapısı gereği coil whine yapmaya çok müsait. Kalite kontrolde de dikkat edilmiyor anlaşılan, piyasa coil whine dan vızır vızır öten MSI, Asus kartlarla dolu.

@balikeat
Hocam merak ediyorum 4090’da cw sıkıntısı çeken kullanıcılar hangi çözünürlükte kullanıyor bu kartı? Şayet 1080p de kullanıp 800-1000fps alıyorlarsa zaten cw olmaması anormal olur. Kullanılan psu, monitör vs belirtilmeli. Ben bu konu hakkında araştırma yapmadım. Siz yapmışsanız eğer detaylı anlatırsanız sizden öğrenmiş olacağım. Bu arada 41 bine tekrar düşerse alırım yüksek ihtimalle. Ben de oc yapmayı düşünmüyorum. Fabrika çıkış oc’li model yeterli benim için.

@balikeat
Hocam merak ediyorum 4090’da cw sıkıntısı çeken kullanıcılar hangi çözünürlükte kullanıyor bu kartı? Şayet 1080p de kullanıp 800-1000fps alıyorlarsa zaten cw olmaması anormal olur. Kullanılan psu, monitör vs belirtilmeli. Ben bu konu hakkında araştırma yapmadım. Siz yapmışsanız eğer detaylı anlatırsanız sizden öğrenmiş olacağım. Bu arada 41 bine tekrar düşerse alırım yüksek ihtimalle. Ben de oc yapmayı düşünmüyorum. Fabrika çıkış oc’li model yeterli benim için.
Ben genelde yurt dışı forumları ve kaynakları araştırdım, yurt dışında ekonomik açıdan insanlar daha rahat ve 4K monitörlere erişimleri daha kolay olduğundan dolayı cw raporlayan kişilerin %90'ı 4k oyuncusuydu. Çoğu kişi cw'nin 100 FPS den itibaren başladığını ve FPS yükseldikçe korkunçlaştığını söylüyor. Kendim de 2 tane RTX 4090 Suprim x deneyip iade ettim, iki kartta 100 FPS de fısıldamaya başlıyor, 150 FPS ve üstünde katlanılamayacak derecede çığlık atıyordu. Kapalı kasa içinde diğer odadan duyuyordum öyle bir cwydi. 3 Farklı PSU ile denedim sonuç değişmedi. Araştırınca yurt dışında toplamda teker teker 10 tane kart alıp cwden hepsini iade eden kişiler olduğunu bile gördüm. Cw çıkma olasılığı en düşük kartlar en ucuz olanlar.

@balikeat suprim x bir de msi’ın en top modeli. Gerçekten kötü bir deneyim olmuş sizin için. FE modelinde de cw şikayetleri var mı acaba? Olmadı yurtdışından gelmiş garantisiz bir FE modeli satın alabilirim.

Doğru anladıysam 2 suprim x alıp iade ettiniz dolayısıyla şu an elinizde 4090 yok değil mi?

@balikeat suprim x bir de msi’ın en top modeli. Gerçekten kötü bir deneyim olmuş sizin için. FE modelinde de cw şikayetleri var mı acaba? Olmadı yurtdışından gelmiş garantisiz bir FE modeli satın alabilirim.

Doğru anladıysam 2 suprim x alıp iade ettiniz dolayısıyla şu an elinizde 4090 yok değil mi?
Evet şu an elimde 4090 yok. FE Modelinde pek cw şikayeti yok, satacak kişi cw için test etmeye izin verecekse alınabilir ama yerinde olsam garantisiz karta bulaşmazdım. İkinci elde yurt dışı garantisiz kart alacağına en ucuz 4090 modelini almak daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı