Palit vs. MSI RTX 3080 Ti

MarkRuffalo0

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, RTX 3080 Ti ekran kartına bakıyorum. Palit RTX 3080 Ti GAMINGPRO ekran kartı 18 bin TL iken, MSI GeForce RTX 3080 Ti Gaming X Trio ekran kartı ise 24 bin TL.

Bu aradaki fiyat farkının sebebi ne? Oyunlardaki FPS değerlerine çok etkisi olur mu? Aslında benim amacım bilgisayarı render için almak.

Oyunlarda FPS farkı neredeyse olmaz fakat soğutma da büyük farklar oluşabilir Palit 70 derecede çalışırken MSI 60 derecede çalışabilir bu da 3-5 FPS oynatabilir.
Hocam 60 ile 70 derece arasında o kadar büyük FPS farkları olmaz bu arada. Modeller arasında OC'li olan var ise o zaman ufak farklar oluşabilir. Ya da bazı markalar fabrika çıkışlı OC'li yapıyor. Onlar ayrı bir mevzu. Fakat sıcaklıklar çok yükselmediği taktirde o tarz bir FPS Farkı beklenemez.
Merhaba, RTX 3080 Ti ekran kartına bakıyorum. Palit RTX 3080 Ti GAMINGPRO ekran kartı 18 bin TL iken, MSI GeForce RTX 3080 Ti Gaming X Trio ekran kartı ise 24 bin TL.

Bu aradaki fiyat farkının sebebi ne? Oyunlardaki FPS değerlerine çok etkisi olur mu? Aslında benim amacım bilgisayarı render için almak.
Ucuz olanı alın hocam. Aynı chipset zaten. Model farkından birkaç FPS fark oluşsa dahi bu sizin deneyiminizi asla etkilemez. 6 bin TL az bir para değil.

Hocam 60 ile 70 derece arasında o kadar büyük FPS farkları olmaz bu arada. Modeller arasında OC'li olan var ise o zaman ufak farklar oluşabilir. Ya da bazı markalar fabrika çıkışlı OC'li yapıyor. Onlar ayrı bir mevzu. Fakat sıcaklıklar çok yükselmediği taktirde o tarz bir FPS farkı beklenemez.

Ucuz olanı alın hocam. Aynı chipset zaten. Model farkından birkaç FPS fark oluşsa dahi bu sizin deneyiminizi asla etkilemez. 6 bin TL az bir para değil.

60 veya 70 dereceyi örnek olarak verdim hocam 50 ile 80 de olabilir :)

60 veya 70 dereceyi örnek olarak verdim hocam 50 ile 80 de olabilir :)
Anladım hocam fakat dediğim gibi absürt sıcaklıklarda zaten PC resetlenir. FPS farkı model ve OC farkından kaynaklanır. Sonuçta aynı chipsete sahip kartlar bunlar. Tamamen marka odaklı bir birkaç FPS fark görülür. Isı ile bir FPS farkı oluşacağını sanmam.

Anladım hocam fakat dediğim gibi absürt sıcaklıklarda zaten PC resetlenir. FPS farkı model ve OC farkından kaynaklanır. Sonuçta aynı chipsete sahip kartlar bunlar. Tamamen marka odaklı bir birkaç FPS fark görülür. Isı ile bir FPS farkı oluşacağını sanmam.

Bende arkadaşın Palit almasından yanayım aradaki fiyat farkı oldukça fazla 1-2 FPS için 6 bin TL fazla verilmemeli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı