Pandemi günlerinde ilk bilgisayar yasağım

Makaleler
1
Evet. İlk yasağım bu olacak. Bu günlerde babam çok bilgisayar oynuyorum diye bilgisayarı 4 gün yasakladı. (23 Nisan'da başlıyor) Oyun oynasam günde 4-5 saat maksimum oynuyorum. Genelde burada ve YouTube'da takılıyorum. Bu yasakları hiç sevmiyorum. Annemlerin çok katı kuralları yeterince var. Zaten oyun oynamaya, daha doğrusu bilgisayar kullanmaya 11'de başlıyorum. Anlamıyorum ki! Neyse benden bu kadar.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
12 yaşındasın ve LGS yaklaşıyor iken ona çalışmanı öneririm, oyun falan gereksiz. Oyun oynamamak bu kadar zor olmamalı bence.

Günde 4-5 saat maksimum? Baban doğru yapmış. Her ne kadar tatil olursa olsun fazla bir miktar. Hayatım boyuna sadece bir sefer 6 saat oynamıştım, o da TEOG-2'nin bittiği gündü. Bu 4 günü bir şekilde geçir, sonra da 2-2.5 saati geçmemeye çalış. Hem senin sağlığın için, hem de babanın gözüne daha az çarpar.

Günde 4-5 saat maksimum? Baban doğru yapmış. Her ne kadar tatil olursa olsun fazla bir miktar. Hayatım boyuna sadece bir sefer 6 saat oynamıştım, o da TEOG-2'nin bittiği gündü. Bu 4 günü bir şekilde geçir, sonra da 2-2.5 saati geçmemeye çalış. Hem senin sağlığın için, hem de babanın gözüne daha az çarpar.
Maksimum saatim :)

O 4-5 saatin bir kısmını oyuna diğer kısmını faydalı şeylere ayırırsan belki ailen yasaklamayabilir.

Ama üzerine oturup ara vermeden öyle durmak da göz sağlığı açısından da çok iyi bir şey değil. Ara sıra gözleri dinlendirmek gerek.
Mesela benim gibi yapmayın karantinada. Genellikle 11'de oturup gece 1'de kalkıyorum. Yemek ve bazı ihtiyaçları gideriyorum tabii ki. Kendime zarar verdiğimin farkındayım fakat zaman geçmiyor.

Mesela benim gibi yapmayın karantinada. Genellikle 11'de oturup gece 1'de kalkıyorum. Yemek ve bazı ihtiyaçları gideriyorum tabii ki. Kendime zarar verdiğimin farkındayım fakat zaman geçmiyor.
Tavsiyem boş vakit çokken vaktini hem dolu dolu farklı aktiviteler ile ve ailenle de geçirmelisin. Vakit bir şekilde geçer fakat geçen günler, giden yıllar geri gelmiyor maalesef.

Geçmişe döndüğünde bu şekilde geçen günler yerine dolu dolu geçirdiğin günler hatırlamak her zaman güzeldir.

Tavsiyem boş vakit çokken vaktini hem dolu dolu farklı aktiviteler ile ve ailenle de geçirmelisin. Vakit bir şekilde geçer fakat geçen günler, giden yıllar geri gelmiyor maalesef.

Geçmişe döndüğünde bu şekilde geçen günler yerine dolu dolu geçirdiğin günler hatırlamak her zaman güzeldir.
Tabii ki bu süreçte aile ile vakit geçirmek çok daha önemli. Ne de olsa geçmiş hiç bir zaman gelecek gibi olamaz ve geri döndürülemez. Tabii arada bir vakit geçirdiğim de oluyor, karantinadan önce 11-01 gibi bir lüksüm yoktu stajım vardı. O zamanlar çok daha iyi idi. Tabii sürekli de oyun oynamıyorum, kendi başıma proje oluşturup üzerinde çalışıyorum. WhatsApp'ın basitini mobilde yazıp arkadaşlar arasında konuşmayı planlıyorum. Ne gibi bir katkısı olacak, beni dilde daha da geliştirecek, geliştirdiğim projelerim arasında, CV'de yer alacak. TYT'ye çalışıyordum ayrıca fakat son zamanlarda psikolojik çöküş nedeniyle kafam hiç bir şey almıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı