Rehber Panelden nasıl korunuruz?

• Konuyu başlatan brn6161
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 668
Öncelikle hepinize iyi günler diliyorum sayın Technopat okuyucuları. Bugün sizler ile s*rgu panel denen databaseden nasıl korunursunuz onu anlatacağım.

Öncelikle panel nedir bu konudan okuyabilirsiniz çok yardımcı oldu bana size de olur;

Şimdi konumuza gelirsek panelden nasıl korunuruz diye;

Arkadaşlar eğer tanımadığınız kişiye adınızı soyadınızı oturduğunuz yeri (bu doğum tarihide olabilir) verdiyseniz karşı taraftaki kötü niyetliyse sizi paneller bilgilerinizi rahat bulur panelledikten sonra panelde şu bilgileriniz yazar;

Ad soyad.
T.C. Kimlik no.
Anne adı.
Baba adı.
Anne T.C.
Baba T.C.

Bu bilgilerle sizi tehdit edip şantaj yaparlar. Bundan korkulacak bir şey yoktur çünkü "her kişi bulunamaz diye bir şey yoktur" diye bir söz duymuştum zamanında. Onlar da eninde sonunda bulunacaktır, size korunmanız için bu 6 bilgi yeterlidir;

• Tanımadığınız kişiye ad-soyad doğum tarihi vermemek.
  • Sosyal medya adreslerinizi her gördüğünüz kişiye vermemek.
  • Her gördüğünüz kişiye IBAN vs göndermemek.
  • Sanalda sahte info ile gezinmek.
  • Polise gidip suç duyurusunda bulunmak(suç duyurusunda bulunacağım derseniz sizin engellemeniz gereken yerde onlar sizi engellecektir)
  • Her gördüğünüz dosya/link'e tıklamamak (eğer şüphelenirseniz VirusTotal atar anlamazsanız burada konu açar gereken yardımı alırsınız)

Bu 6 bilgi ile sanalda rahat takılır sizi tehdit ettikleri zaman sahte info ile sizi bulmaları zorlaşır. Eğer karşı taraf size şunu derse "kanka hadi ama ne olur söyle söylemezsen vallahi billa küserim" derse direkt engeli basın geçin çünkü arka planda sizi panelleyip şantaj yolu ile "kolay para" denilen yola başvurmaya çalışacaktır.

Peki karşı tarafta "VIP" panel var, beni yine tehdit ediyor, ne yapmalıyım?

Arkadaşlar "VIP" denen şey para tuzağından başka bir şey değil. Yok SS'lerde "key ver bana" dediği zaman IBAN'ı yolladığı zaman "al kardeşim hayırlı olsun" dediği zaman keyi verdiği zaman karşı taraftaki paneli kullanabilecek mi zannediyorsunuz? Yanılıyorsunuz çünkü bazıları o kadar sahteki para tuzağından başka bir şey değil. Sızmış verileri "VIP" adlı şeyle satıyorlar.
Bu da ciddi bir suç teşkil eder eğer varsa da Max şunu yapabilirler.

• T.C. Fotokopi(hologramsız)
  • Seri no.
  • WhatsApp, Instagram, galeri sızma (bunların 3'ü de sahte WhatsApp, Instagram'a tek Brute Force attack denilen şifre kırma ile girmeye çalışırlar eğer hesaplarınızda 2FA var ise hiçbir şey yapamazlar.)
  • IP adresi bulma(eğer IP adresiniz statikse sizin IP adresinizi satabilirler eğer IP adresiniz statik değilse modeme reset atıp IP adresinizi değişebilirsiniz.)
  • Plaka ile ad soyad öğrenme.
  • Telefon numarası bulma.

Son sözlerim şunlar olacaktır: Her gördüğünüz kişiye adınızı, soyadınızı ve doğum tarihinizi vermeyin çünkü ileride başınızı çok ağrıtabilir. Diyeceklerim bu kadardı, anlamadığınız soruları yoruma yazarak sorablirsiniz. İyi günler dilerim. <3

(Ekstra bilgi: Eğer kullandığınız güvenilir site veri sızıntısı yaşamadıysa sizi rahat bulamaz. İyi günler dilerim <3)

Son düzenleyen: Moderatör:
öncelikle hepinize iyi günler diliyorum sayın Technopat okuyucuları bugün sizler ile s*rgu panel denen databaseden nasıl korunursunuz onu anlatacağım.

Öncelikle panel nedir bu konudan okuyabilirsiniz çok yardımcı oldu bana size de olur;

Şimdi konumuza gelirsek panelden nasıl korunuruz diye;

Arkadaşlar eğer tanımadığınız kişiye adınızı soyadınızı oturduğunuz yeri (bu doğum tarihide olabilir) verdiyseniz karşı taraftaki kötü niyetliyse sizi paneller bilgilerinizi rahat bulur panelledikten sonra panelde şu bilgileriniz yazar;

Ad soyad.
T.C. kimlik no.
Anne adı.
Baba adı.
Anne T.C.
Baba T.C.

Bu bilgilerle sizi tehdit edip şantaj yaparlar bundan korkulacak bir şey yoktur çünkü "her kişi bulunamaz diye bir şey yoktur" diye bir söz duymuştum zamanında onlarda eninde sonunda bulunacaktır size korunmanız için bu 5 bilgi yeterlidir;

Tanımadığınız kişiye ad-soyad doğum tarihi vermemek.
Sosyal medya adreslerinizi her gördüğünüz kişiye vermemek.
Her gördüğünüz kişiye IBAN vs göndermemek.
Sanalda sahte info ile gezinmek.
Polise gidip suç duyurusunda bulunmak(suç duyurusunda bulunacağım derseniz sizin engellemeniz gereken yerde onlar sizi engellecektir)

Bu 4 bilgi ile sanalda rahat takılır sizi tehdit ettikleri zaman sahte info ile sizi bulmaları zorlaşır eğer karşı taraf size şunu derse "kanka hadi ama ne olur söyle söylemezsen vallahi billa küserim" derse direkt engeli basın geçin çünkü arka planda sizi panelleyip şantaj yolu ile "kolay para" denilen yola başvurmaya çalışacaktır.

Peki karşı tarafta "VIP" panel var beni yine tehdit ediyor ne yapmalıyım?

Arkadaşlar "VIP" denen şey para tuzağından başka bir şey değil yok SS'lerde "key ver bana" dediği zaman IBAN'ı yolladığı zaman "al kardeşim hayırlı olsun" dediği zaman keyi verdiği zaman karşı taraftaki paneli kullanabilecek mi zannediyorsunuz? Yanılıyorsunuz çünkü bazıları o kadar sahteki para tuzağından başka bir şey değil sızmış verileri "VIP" adlı şeyle satıyorlar.
Bu da ciddi bir suç teşkil eder eğer varsa da Max şunu yapabilirler.

T.C. fotokopi(hologramsız)
Seri no.
WhatsApp, Instagram, galeri sızma(bunların 3'üde sahte WhatsApp, Instagram'a tek Brute Force attack denilen şifre kırma ile girmeye çalışırlar eğer hesaplarınızda 2FA var ise hiçbir şey yapamazlar.)
IP adresi bulma(eğer IP adresiniz statikse sizin IP adresinizi satabilirler eğer IP adresiniz statik değilse modeme reset atıp IP adresinizi değişebilirsiniz.)

Son sözlerim şunlar olacaktır her gördüğünüz kişiye adınızı soyadınızı ve doğum tarihinizi vermeyin çünkü ileride başınızı çok ağrıtabilir diyeceklerim bu kadardı anlamadığınız soruları yoruma yazarak sorablirsiniz iyi günler dilerim. <3
Eline emeğine sağlık seyfo dayımmm 😍

Söylememek gerek ve tanımadığı kişilere IBAN, sosyal medya hesaplarını vermemesi lazım verirse başı çok ağrır. Ve neden siz beğenmediniz onu anlamadım? Ben o kadar araştırmıştım zamanında.

Bir bilgi ne bileyim bir ipucu vermemişsiniz ki hocam. O kadar yazmışsınız tek dediğiniz isim söylemeyin. Sırf konu açmak için açılmış bir konu.

Bir bilgi ne bileyim bir ipucu vermemişsiniz ki hocam. O kadar yazmışsınız tek dediğiniz isim söylemeyin. Sırf konu açmak için açılmış bir konu.

Bence konu gayet yeterli size katılmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı