Panik atak nöbetlerini kontrol etmek

Evet madem moleküllerleymiş sorun o zaman ortada moleküler bir şey varsa konuşarak düzelincek bir şey olmaması bile terapileri tedavide devredışı bırakmaya yetecektir. Yani kendi ayağınıza sıktığınızın farkında mısınız? Ortada bir kangren varsa konuşarak mı halledilir. Bir molekül sorunu varsa beyinde o zaman ilaç ve medikal tedavi gereklidir terapi ve terapistin rolü nedir burda.

Panik atağa gelirsek panik atak bir sebep değil sonuçtur. Organizmanın hastalık inancına verdiği bir tepkidir ve çok faydalıdır. Belirtilerin tek tek sebeplerini de açıklayabilirim fakat ben psikolog değilim sadece bu sorundan tamamen kurtulmuş bir vatandaşım. Zamanında da her yolu deneyip aklıma yatmayan şeyleri bile çaresizlikten denemiş sonuç alamamış bir insan olarak bunu sadece bir psikoloğun videolarını izleyerek düzelmem bile demek ki beynimde bir anomali yokmuş dememe yetti. Beyindeki bir sorun video izleyerek yada terapi alarak düzelir mi allah aşkına? Köpekten korkmak molekülle mi açıklanır köpekten korkmak köpeği tehdit olarak algımak yüzünden korku duygusuyla karşılık bulur. Panik atak bir olgu sorunu değil algı sorunudur. Kanepede yatarken ki kalp çarpıntımızı beynimiz hastalık olarak algılamakta aslında bu çarpıntı korku duygusunun gayet doğal olarak fiziksel belirtisidir. Korku duygumuzu bilinçaltımız bir uyaran aldığı için (bu bir düşünce de olabilir, veya belirtilere karşı aşırı duyarlılaşma özellikle bu ataklara anlam veremeyip üzerine düşünmekten de olabilir ama bir düşüncenin bilinçaltında yaşanması da duygulanmaya sebep olur ve atak bu yüzden çıkar.) Panik atağın çözümünde uyaranı bulmaya çalışmak samanlıkta iğne aramak veya havanda su dövmek gibidir yapılması gereken ise çok basittir. Yaptığın işe devam ettiğin sürece beyin bir tehdit olmadığının farkına varıp duygulanmayı iptal edecektir ve adrenalin düşecektir. Siz diyorsunuz ki sizi yanlış adrenalin salınımı etkiliyor. Hayır. Beyin tehdit olarak algıladığı bir şeye cevap veriyor lakin biz bunun farkında değiliz. Beyin bir tehlike algılamış ki buna sonuç olarak korku duygusu ortaya çıkarmış. Lakin bizi etkileyen bu belirtilerin hiçbir şeyle bağdaştırılamaması sonucu korku duygusunun tavan yapmasıdır. Mekanizmayı böyle okuyunca ne ilaçla ne bilişsel davranışçı terapilerle hiçbir işiniz kalmıyor paranız ve karaciğer sağlığınız da cebinizde kalıyor.

Ortada bir kangren varsa konuşarak mı halledilir. Bir molekül sorunu varsa beyinde o zaman ilaç ve medikal tedavi gereklidir terapi ve terapistin rolü nedir burda.
Anlamadığınız konularda yorum yapıyorsunuz.

Beyin, moleküler olayları soyut, zihinsel işlevlere çevirir. Dolayısıyla moleküler bozukluklar zihinsel etkilere sebep olabilirken, zihinsel olaylar, yani terapi, konuşma, düşünce gibi soyut olaylar da beynin moleküler yapısını etkileyebilir, söz konusu dengesizliklerin çözümünü sağlayabilir.

Köpekten korkmak molekülle mi açıklanır köpekten korkmak köpeği tehdit olarak algımak yüzünden korku duygusuyla karşılık bulur
Köpeği görmek için salgıladığınız moleküllerin oluşturduğu sinirsel iletiye ihtiyacınız var. Köpek olarak gördüğünüz görüntünün hangi canlı olduğu, tehlikeli mi olduğu gibi bilgileri o görüntüyle bağdaştırmak için salgıladığınız moleküllerin oluşturduğu sinirsel iletiye ihtiyacınız var. Köpeği tanıyıp korktuğunuzda salgıladığınız moleküller ile oluşan sinir iletimleri sonucu salgıladığınız başka moleküller (mesela adrenalin) sonucu vücudun verdiği tepki (terleme, çarpıntı) için yine moleküllere ihtiyacınız var. Bu olay tabii ki molekülle açıklanacak, başka ne ile açıklanır?

Daha fazla ilaç düşmanlığı yapmayın, insanlara zarar veriyorsunuz. 20 farklı başlığa ilaç düşmanlığı yapmışsınız. Bundan 20 yıl sonra bile birileri o başlıklara girip sizin yazdıklarınızı okuyup, reddettikleri ilaçlar yüzünden zarar görebilir.

Tekrar ediyorum, ilaçlar, psikoterapiler için önemli bir destektir. İlaçsız iyileşebildiğiniz gibi, ilaç yardımı olmadan bu süreçleri atlatamayabilirsiniz de. Size sadece ilaç yazıp göndermeyecek, sizinle konuşup sorunlarınızı aşmanıza düzgünce yardımcı olabilecek psikiyatristler bulun, veya psikologlara gidip psikoterapilerden faydalanın. Terapinin yanında ilaç ihtiyacı olduğunda onlar da sizi zaten psikiyatriye yönlendirecek ilaçlar için.

Dostum benim haklı çıkmak gibi bi amacım yok psikolog da değilim tıp da okumuyorum lakin sorunu içten yaşayıp tamamen iyileşmiş bir insanım ve arkadaşa yardımcı olmak için nasıl d
Anlamadığınız konularda yorum yapıyorsunuz.

Beyin, moleküler olayları soyut, zihinsel işlevlere çevirir. Dolayısıyla moleküler bozukluklar zihinsel etkilere sebep olabilirken, zihinsel olaylar, yani terapi, konuşma, düşünce gibi soyut olaylar da beynin moleküler yapısını etkileyebilir, söz konusu dengesizliklerin çözümünü sağlayabilir.

Köpeği görmek için salgıladığınız moleküllerin oluşturduğu sinirsel iletiye ihtiyacınız var. Köpek olarak gördüğünüz görüntünün hangi canlı olduğu, tehlikeli mi olduğu gibi bilgileri o görüntüyle bağdaştırmak için salgıladığınız moleküllerin oluşturduğu sinirsel iletiye ihtiyacınız var. Köpeği tanıyıp korktuğunuzda salgıladığınız moleküller ile oluşan sinir iletimleri sonucu salgıladığınız başka moleküller (mesela adrenalin) sonucu vücudun verdiği tepki (terleme, çarpıntı) için yine moleküllere ihtiyacınız var. Bu olay tabii ki molekülle açıklanacak, başka ne ile açıklanır?

Daha fazla ilaç düşmanlığı yapmayın, insanlara zarar veriyorsunuz. 20 farklı başlığa ilaç düşmanlığı yapmışsınız. Bundan 20 yıl sonra bile birileri o başlıklara girip sizin yazdıklarınızı okuyup, reddettikleri ilaçlar yüzünden zarar görebilir.

Tekrar ediyorum, ilaçlar, psikoterapiler için önemli bir destektir. İlaçsız iyileşebildiğiniz gibi, ilaç yardımı olmadan bu süreçleri atlatamayabilirsiniz de. Size sadece ilaç yazıp göndermeyecek, sizinle konuşup sorunlarınızı aşmanıza düzgünce yardımcı olabilecek psikiyatristler bulun, veya psikologlara gidip psikoterapilerden faydalanın. Terapinin yanında ilaç ihtiyacı olduğunda onlar da sizi zaten psikiyatriye yönlendirecek ilaçlar için.
Dostum benim haklı çıkma gibi bi amacım yok benim amacım senede 5 kişiyi düzeltemeyen sektöre nazaran benim izlediğim yöntem ile iyileşen binlerce canlı tanık + ben, bu sömürüye sessiz kalmakta zorlanıyorum kimi insan evine ekmek götürecek parayı bulamazken bu sorunlarla cebelleşiyor ne terapi ne ilaç açabiliyor şartları biliyorsun. Görünen çözüm tek çözüm olmuyor çoğu zaman ve zaten geleneksel sektör yaklaşımı ile insanlar iyileşse (çoğu zaman iyileşemiyorlar) haşa sesimi çıkarmazdım. Ben kendi bakış açımı ve tedavi yöntemimi açıkladım kimse ile bir zorum yok. İsteyen istediğine inansın kimsenin kimseye laf ettiği yok sektörü savunuyorsanız sektöre karşı eleştirilere de açık olacaksınız. Sağlıcakla kalın

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı