Papara hesabından izinsiz para çekildi

Kart bilgilerinizi dızlamışlar. Kartınızı iptal edip yenisini isteyin ve bilinmedik sitelerden alışveriş yaparken sanal kart kullanın. Muhtemelen kartınızı girdiğiniz bir site, verilerini yani doğrudan databasesini çaldırdı. Çaldırınca da tüm bilgiler ortaya çıktı. Kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçmiş. Hepsiburada, Trendyol, Amazon gibi kurumsal firma olmadığı sürece kart bilgimi girmiyorum. Size de tavsiye ederim.

İki faktörlü kimlik doğrulamanı etkinleştir mutlaka kardeşim hesap ayarların içinde Teknoloji Destek Hattı var ararsan onlar yardımcı oluyorlar benim hesabımı güvenli hale getirdiler.

Birden mesaj gelmeye başladı, 10 defa falan denemişler. En son para kalmadığı için çekilemedi. Çekilen yer "payrange Mobile" diye bir yer gözüküyor. Hayatımda ilk defa duydum. Ne yapmam gerekiyor?
Bilgisayarımda herhangi bir virüs olduğunu zannetmiyorum. Bugün taratmıştım ve bilinmeyen bir şey indirmedim.
Kartım normal Black kart, yenisini alabilirim sorun değil ama ona da aynı şeyin olma ihtimali var mıdır? Kaspersky ile şimdi tarattım, virüs yok. Nasıl çalındığını da anlamıyorum.

Bilginiz dışında herhangi bir başarılı ödeme yapıldıysa ilgili işlem için destek@papara.com adresine işlemleri bildirerek ters ibraz talebinde bulunun bu sayede paranızı geri alma şansınız olur. Onun dışında, kullandığınız cihazlarda doğrudan bir virüs olmasa da kartınızla alışveriş yaptığınız yerlerden bazıları güvenli olmayabilir veya alışveriş yaptığınız sayfalardan bazılarında veri sızıntısı olmuş olabilir ve bu da böyle durumlara yol açar.

Eğer sizden herhangi bir para çıkmadıysa pek endişelenmenize gerek yok, sadece ilgili kartınızı kapatıp ve yeni bir kart alın.

Ayrıca, bir daha internetten alışveriş yaparken Papara'nın sanal veya hayalet kartlarını tercih etmeye çalışın. Sanal kart, fiziksel kart gibi ancak sadece internet ortamında geçerli olur. Hayalet kart ise tek seferlik internet harcamaları için geçerli, hayalet kart ile başarılı bir ödeme yapıldıktan sonra kart, hayalet gibi ortadan kaybolarak silinir :).

Kaybınız var mı?

Pek büyük bir miktar değil, 300 lira gitti. Yeni kart alsam onun içindeki paranın da gitme ihtimali korkutuyor, yoksa çok da önemli değil.

Kart bilgilerini bilinmeyen bir siteye veya bir tanıdığına vermiş olma ihtimalin var mı? Kaspersky virüs yok diyorsa muhtemelen virüs yoktur. Şu anda piyasanın ve dünyanın en iyileri Malwarebytes ve Kaspersky.
PC üzerinde ödemeleri nasıl yaptınız? Örneğin Gpay'e kart bilgilerini kaydederek sadece CVV girerek yaptıysanız kart bilgilerinin çalınma ihtimali düşük. Google tokenları özeldir ve kart bilgileri ödeme yaptığınız sitede saklanmaz. Eğer siz bir siteye kart bilgilerini elle girdiyseniz suçlu illa da sizin PC'de olmayabilir. Web sitesinde veri sızıntısı olabilir. Ödemelerinizi mümkünse hayalet kart ile yapın onun iadeleri kart kapansa bile hesabınıza düşer.

Bir de fiziksel çalınma olayını ciddiye alın derim. Kartı geçtiğiniz fiziksel cihazda skimmer olabilir.

Yanlış hatırlamıyorsan buradaydı birkaç sene önce birisi kartından yüklü miktarda oyun itemi vs alındığından şikayet etmişti. Sonunda kartı küçük yaşta akrabasının çalıp oyun itemleri aldığı anlaşılmıştı.

Ben de düşündüm, hatırlamadığım bir yer vardır diye, ama bilinmeyen hiçbir yerden bu kartla alışveriş yapmamışım. Alışveriş yaptığım siteler Trendyol, Kabasakal, İtemsatış, Kinguin, Steam ve Epic Games, hepsini de güvenilir olarak biliyorum. Onun dışında sadece ATM’den para çekip yatırdım, hiç marketten kartla alışveriş yapmadım.

Pek büyük bir miktar değil, 300 lira gitti. Yeni kart alsam onun içindeki paranın da gitme ihtimali korkutuyor, yoksa çok da önemli değil.

Ben de düşündüm, hatırlamadığım bir yer vardır diye, ama bilinmeyen hiçbir yerden bu kartla alışveriş yapmamışım. Alışveriş yaptığım siteler Trendyol, Kabasakal, İtemsatış, Kinguin, Steam ve Epic Games, hepsini de güvenilir olarak biliyorum. Onun dışında sadece ATM’den para çekip yatırdım, hiç marketten kartla alışveriş yapmadım.
Hangi tarayıcıyı kullandığınıza bağlı olarak kart bilgileriniz belirli izler bırakır. Kart bilgileriniz özellikle tarayıcınızda kayıtlıysa basit bir virüs bu kart bilgileri ve tüm şifre, cookie, otomatik doldurma gibi bilgilerinizi alabilir.

Yeni kartınızın bilgileri tamamen farklı olacağı için aynı durum tekrar başınıza gelmez. Lakin, yine aynı veya rastgele sayfalarda harcama yapmaya devam ederseniz bundan kaynaklı olarak benzeri bir olayı tekrar yaşama ihtimaliniz oluşabilir...

Ben de düşündüm, hatırlamadığım bir yer vardır diye, ama bilinmeyen hiçbir yerden bu kartla alışveriş yapmamışım. Alışveriş yaptığım siteler Trendyol, kabasakal, İtemsatış, Kinguin, Steam ve Epic Games, hepsini de güvenilir olarak biliyorum. Onun dışında sadece ATM'den para çekip yatırdım, hiç marketten kartla alışveriş yapmadım.

Bahsettiğiniz platformlar gerçekten güvenilirde olsa, bu platformlar zaman zaman uğradıkları siber saldırılar neticesinde veri sızıntısına uğrayabiliyor ve bu da kart bilgilerimizde dahil olmak üzere sayfa ile paylaştığımız kişisel bilginin başka insanların eline geçmesine sebebiyet veriyor.

Size tavsiyem, Trendyol, Amazon gibi e-ticaret devlerinde kullanmak üzere bir sanal kart, Steam ve Epic Games için kullanmak için ayrı bir sanal kart ve kabasakal, İtemsatış, Kinguin gibi yerlerde harcama yapmak içinde ayrı bir sanal kart kullanmanız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı