Para biriktirme

Ben okul zamanı hafta içi günde 7₺-10₺ alıyorum. "Hakkında" kısmımda yazdığım özellikteki laptop'a sahibim ancak Nvidia GT 940M'in yanmasından ve diskin 5400 RPM olmasından dolayı pek mutlu değilim. Açıkcası 940M hiç fena ekran kartı değil ancak tamir ettirmek 400TL civarı ve garantide vermiyorlar. Bu yüzden R5 3400G APU sistem alabilmek için hafiften biriktirmeye çalışıyorum.

Desene Boşal Hayal Kurmuşuz Boşver Gitsin
Sabırlıysan elinde sonunda birikir ama birkaç yıl hiç harcamadan biriktirmen gerekir. Nasıl oluyorda 5₺ ile sağlam sistem hayali kurdun pek anlamadım. Hakaret gibi algılama ama sadece hayal kurmayı seviyorsan abartılı sistem toplama konusu var.
 
Son düzenleme:
@*RossTheGhost* Acıtasyon yapmak yerine hayalini kurduğun şey için neden emek göstermekten kaçıyorsun? Ah bir de yanıldığımı görsem keşke bir kere şu konularda. İnsan sarrafı oldum yeminle.
Çalışmak şimdiki gençlere zor geliyor 3 ay yatmak varken ama hayat şartları böyle.
 
Yemeğini evden götürüp 5₺'yi kumbarana at, yaz aylarında da bir işte çalış o parayı da biriktir. Bu sırada düzgün bir şekilde ders çalışıp iyi üniversite kazan, üniversiteye başlayınca da biriktirdiğin paralarla canavar gibi sistem toplarsın. En iyi seçenek bu, şimdiki aklım olsaydı lisede kesinlikle bunu yapardım.
 
Güzel kardeşim kendini okulda parasız bıraktığına değmez boşuna uğraşma böyle hesaplarla. Onun yerine derslerine çalış, zayıf derslerin varsa onları düzelt sene sonunda güzel bir karne ile evdekilere git ve karne hediyesi olarak aldır bilgisayarı.
Hem geleceğine yatırım yapmış olursun, hem de bilgisayarını aldırmış olursun.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı