Para denen zımbırtı

Para değerli değil. Altı üstü bir kağıt parçası veya bankada ki sanal sayılardan ibaret. Parayı asıl değerli kılan etrafındaki her şeyi onunla alman. Bir köle sisteminin içindeyiz ama kötü de değil. İnsan doğası gereği boş duramaz. Bir şeylerle uğraşması icap eder. Mesleklere yönelerek sevdiği işi yapar ve para kazanır. Hayat bundan ibarettir.. Çok fazla para hayatından ve sevdiklerinden feragat etmene sebep olur. Ailene, sevdiklerine ve hayatına vakit ayırabilmene olanak sağlayacak kadar para kazanmak insana yeterde artar.

Para değerli değil. Altı üstü bir kağıt parçası veya bankada ki sanal sayılardan ibaret. Parayı asıl değerli kılan etrafındaki her şeyi onunla alman. Bir köle sisteminin içindeyiz ama kötü de değil. İnsan doğası gereği boş duramaz. Bir şeylerle uğraşması icap eder. Mesleklere yönelerek sevdiği işi yapar ve para kazanır. Hayat bundan ibarettir.. Çok fazla para hayatından ve sevdiklerinden feragat etmene sebep olur. Ailene, sevdiklerine ve hayatına vakit ayırabilmene olanak sağlayacak kadar para kazanmak insana yeterde artar.
Adama bak be! Kağıt parçasıyla bilgisayar almış. Nerde adalet biz niye para veriyoruz 🤣

Hocam en temel ihtiyaçlar için bile para gerekiyor. Hadi iftar çadırları şadırvan gibi yerlerden parasız yemek su ihtiyaçlarınızı giderdiniz peki sonra barınma ihtiyaç'ı var. Devlet barınma yurtları dolup taşıyor zaten. Yani her şey için benim fikrime göre para gerekiyor.

Lafı uzun tutmayacağım. Bizler para için kendimizi yıpratıyoruz ama öldüğümüz zaman bizim yerimize kolayca çalıştırabilecek birilerini buluyorlar. Olan bizlere oluyor, para için hayatımızı ve ailemizi geride bırakıyoruz. Cidden değerli mi bu para denen zımbırtı? Ailemizden, eşimizden, çocuklarımızdan...
Sizlerin de bu konu hakkında fikriniz var mı?
''Takım elbise demek mi bir baltanın sapı?
Sana göre para açar bütün kapıları...
Dostlarınla kavga et ve düşmanını tanı,
benim için fark etmiyor pazar ya da salı!
Nefes alırım cansız neo1 kalır
Bu cinayet işte böyle üstüme de kalır.''

Çok eski ve çok sevdiğim bir şarkının bir kısmını paylaşmak istedim. 12-13 sene önce çok dinlerdim. Evet çoğunluk para için yaşıyor, bazıları yaşamak için yaşıyor. Seçimi şahıs kendi yapıyor. Ben para için yaşayanlardan, paranın harcadığı insanlardan olmadım hayatım boyunca.

Özetlemek gerekirse, sen istemediğin şeyleri yaparak 30-40 yaşına geldiğinde biri gelip '' aa ne güzel okumuşsun çalışmışsın güzel maaşında var gel yat 15 yaşına geri çekelim seni, hak ettin hayatını yaşamayı'' demeyecek.

Sen hayatını kendin için yaşayacaksın. O yüzden istediğini yapman gerekiyor. Gün geldiğinde neden dememek için ilk kendinden emin olman gerekiyor. Seçimlerini etki altında kalmadan kendi isteklerin üzerine yaparsan zaten hep başarılı oluyorsun.

Son düzenleme:
İşte o an geldi!
indir.jpg

Onu siz yapıyorsunuz. Konu açmak için konu açmıyorum. Siz ise hep aynı konu üzerinden konu açıyorsunuz biraz daha kendinizi geliştirerek yeni fikirler bulabileceğinize eminim.
Parayı araç olarak kullandığın sürece değerlidir. Parayı amaç edinirsen bu sefer sen değersizleşirsin.

Sonunda aradığım yorum.
Para değerli değil. Altı üstü bir kağıt parçası veya bankada ki sanal sayılardan ibaret. Parayı asıl değerli kılan etrafındaki her şeyi onunla alman. Bir köle sisteminin içindeyiz ama kötü de değil. İnsan doğası gereği boş duramaz. Bir şeylerle uğraşması icap eder. Mesleklere yönelerek sevdiği işi yapar ve para kazanır. Hayat bundan ibarettir. Çok fazla para hayatından ve sevdiklerinden feragat etmene sebep olur. Ailene, sevdiklerine ve hayatına vakit ayırabilmene olanak sağlayacak kadar para kazanmak insana yeterde artar.

Instagram hesabınız var mı? Var ise Instagram kullanıcı adınızı yazarsanız sizinle arkadaş olmayı çok isterim. Bazı arkadaşlar gibi yorum yapmak için yorum yapmamışsınız.
@CodeExpert ormanın içinde yaşıyor sanırım.

Keşke yaşasam bu kirli egzoz kokularını çekmek zorunda kalmasam. Ayda bir kez köye gidiyorum geri gelmek istemiyorum havası, suyu bir başka oranın araba yok, üst kattaki müziği son ses açan genç yok kafa rahat.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı