Para iadesinin yasal bir gün sınırı var mı?

Blackss

Megapat
Makaleler
2
Geçenlerde bir kitap sitesinden toplu kitap sipariş ediyordum. Yüklü de bir para ödemiştim ama sonra iptal ettim siparişimi. Para ise gitti tabii. WhatsApp destek hatlarından yazınca 1 ile 33 gün arasında paranız yatırılacak dendi. 16 gün geçti ne para yattı ne bir şey. Hala bekliyorum. Kredi kartının ekstresini bile ödedim almadığım bir ürün yüzünden.

Mesaj attım tekrardan durum ne acaba diye, biz size kaç gün süreceğini zaten belirtmişiz diye küstah bir mesaj geldi.

Kısacası merak ediyorum bunun yasal bir sınırı var mı? Adamlar resmen paranın üzerine koyuyor sipariş iptali yapmış olsan bile ve 1 ay boyunca iade etmiyorlar.

Ödeme itirazı talebinizi iletebilirsiniz bankanıza. Onlar süreci itiraz statüsünde ilerletirler.

Evet, firma iadeyi kabul etti fakat ödemeyi yapmadı şeklinde itiraz edin.

(Siparişi iptal edilen fakat hâlâ para iadesi yapılmamış ürünler için) İninal, Papara gibi ön ödemeli kartlar üzerinden yapılan alışverişlerde de itiraz edebiliyor muyuz acaba?
Muhtemelen evet. Müşteri hizmetleri ile görüşmenizde fayda var.

Evet, firma iadeyi kabul etti fakat ödemeyi yapmadı şeklinde itiraz edin.
Aklıma gelmişken yazayım an itibariyle 30 gün geçti ama para iadesi alamadım. Garanti Bankası harcama itirazının tamamlanabilmesi için benden siparişimin iptal belgesinin satıcı firma tarafından isteyip onlara iletmemi istediler kanıt olarak. Firma da bizde öyle bir iptal belgesi yok, sisteme düşen isteğiniz sonucu burada ki görevli arkadaş siparişini iptal edip iade işlemlerini başlatıyor herhangi bir belgeye sahip değiliz dedi.

Garanti Bankası da yardımcı olmadı yani illa öyle bir belge lazımmış kanıt olsun diye.

Firma da hala 33 gün olmadı bekleyin diyor. Saçmalık üstüne saçmalık yani :D

Siz nereden alışveriş yapmıştınız? Bilmiyorum ama son zamanlarda para iadesi alamayanların sayısı günbegün artıyor sanki. Sürekli benzer sorunları ve çekilen çileyi gördükçe sanki normal gibi geliyor insana.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı